мехаННика написа:Щом "хърка" при превключване не се занимавай със смяна на масла,това няма да ти помогне.Ако можеш карай докато се износи съединителя поне да е по оправдано ,ако не- сваляне и ремонт.
Не бих казал, че "хърка" както повечето хора го разбират ... по скоро бих го описал като "единично хрускане", това когато включвам директно 1ва към 2ра, ако прекарам обаче напр. при включване от 1ва към втора леко през нулево положение почти не се усеща. Не се усеща също и при включване от 3та или 4та към 2ра.
Съединителя го сменях с оригинален сравнително наскоро (преди 10-12 хил км), така че едва ли ще му се наложи скорошна смяна
Утре ще я закарам в сервиза механика да я покара и погледне и да си каже и той мнението...После, ще пиша какво що
cokata написа:Какви ремонти ?
Аз съм със същия двигател (най вероятно скоротсите са ми други) и ми се появи точно същото щракане при первключване от 1-ва на 2-ра и от 2 на 3-та
След като слених маслото с пълна синтетика 75W-90 (по съвет на Bass_Man) сложих и една добавка за скоротси хадо (от Me4oKyX) сега всичко е ок!
Вече минах малко повече от 1000км и с всеки изминъл км скоростите влизат все по добре
Така, че ако питаш мен - сменяш маслото и слагаш едно хадо и забравяш
ПС 1: Старото масло го источих като вода
ПС 2: Благодаря на Мечо и на Басс за оказаното съдействие

Колега аз както съм писал по горе съм със сменено сравнително наскоро масло Фукс 75W-90. Иначе за тази добавка на XADO много се чудих бива ли я не я ли бива тази добавка... Доста противоречиви мнения четох за тази добавка по руските форуми от много хубави до много лоши

и честно казано малко се притеснявам да сипя такава за да не съсипя нещо скоростната кутия, защото много си подържам колата и не ми се ще да я прецакам елементарно
Ти каква марка масло наля и GL 4 или GL 5 !?
Ако някой друг е ползвал добавка за скорости ХАДО или подобна нека сподели има ли ефект, проблеми и пр. !?