Филтър за скоростна кутия Rav 4

vlado_sm

Филтър за скоростна кутия Rav 4

Мнение от vlado_sm » 26 Апр 2011 14:45

Здравейте.Искам да попитам някой може ли да ми каже дали моята автоматична скоростна кутия има филтър.Днес ходих на майстор и той каза че няма такава според номера(ето го и него JT171SC1000087355).Аз до колкото съм чувал би трябвало да има.Освен това ми каза че маслото за моята кутия е 3,3 литра-аз знам че е 7.Дайте своето мнение.Автомобила е Rav 4 1994г.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 26 Апр 2011 17:04

Много хора бъркат смукателя с филтър защото има една много фина мрежа в него.Не знам как е при другите марки,но Тойота няма изискване за смяна на определени километри.Обикновено се сещат за "филтъра" когато се появи някакъв проблем с автоматика и смяната му не променя нещата много или поне не за дълго.Маслото е даже повече от 7л но ако е разглобявана кутията.Примерно ако източиш само през пробката -3л,ако свалиш картера-3,5,ако отвиеш смукателя още литър изтича и така,числата са +-0,5л.

vlado_sm

Мнение от vlado_sm » 09 Май 2011 16:33

Колегата се оказа много прав-браво за бързия и точен отговор, макар и от разстояние, без да е виждал колата.Днес ми подменяха маслото и се оказа , че има само някаква метална мрежичка или нещо подобно, което просто се зачиствало.Сега се надявам да нямам повече проблеми и всичко да е ок.Благодаря.

Публикувай отговор