Информация за символите на таблото !

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 05 Фев 2011 20:36

Akima написа:Около 30 лева трябва да е.Уреда е този - http://www.pitstopbg.com/service/content/view/32/44/. :thumbsup:
Точната цена е 37,80 лв.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

lubomir1414

Мнение от lubomir1414 » 12 Фев 2011 00:14

Колеги, оказа се че лампата свети заради спукано серво на спирачките :(, моля за помощ :(

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 12 Фев 2011 19:07

Я дай една снимка как е спукано ?

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 12 Фев 2011 21:09

lubomir1414 написа:Колеги, оказа се че лампата свети заради спукано серво на спирачките :(, моля за помощ :(
Това значи ,че педала на спирачката е твърд при запален мотор ,както и при изгасен. Това така ли е?

Като се има предвид тъпия ти въпрос в началото има голяма вероятност и в сервиза да са те усетили.

lubomir1414

Мнение от lubomir1414 » 19 Фев 2011 19:36

Bass_Man написа:Я дай една снимка как е спукано ?
Колега под спукано искам да кажа, че мембраната изпуска в самото серво и при ниски обороти се чува едно "съскане", като има и промяна в оборотите на колата( при ниските под 1000 когато е) при това "съскане".

lubomir1414

Мнение от lubomir1414 » 19 Фев 2011 19:38

diesel_power написа:
lubomir1414 написа:Колеги, оказа се че лампата свети заради спукано серво на спирачките :(, моля за помощ :(
Това значи ,че педала на спирачката е твърд при запален мотор ,както и при изгасен. Това така ли е?

Като се има предвид тъпия ти въпрос в началото има голяма вероятност и в сервиза да са те усетили.
Колега нека не се обиждаме сега дали е тъп или остър въпроса - не е колегиално най-малкото в форума. Не съм тъп, тъй като се поинтересувах за проблема и сега ще го опиша, за да знае следващия човек как да процедира!

lubomir1414

Мнение от lubomir1414 » 19 Фев 2011 19:51

След дълго ходене по "мъките" отидох в TM Ауто на Цариградско и срещу съответната сума ми направиха пълна диагностика на автомобила и на всички системи към него. Оказа се, че всичко работи прекрасно и "Чека" ми е светнал заради спукано серво на спирачките от там се подавало самата грешка. Причината е че самата мембрана изпуска и е спукана, но при натискане не ми става толкова твърд педала, както всички описват и въпреки всичко имах перфектни спирачки, цената на ново серво няма да коментирам защото цифрата е много голяма, а да не говорим за самата смяна колко взимат, защото е пълен смях и рев!
Както и да е, взех серво от Селика с десен волан и ми го монтираха и ми излезна над 20 пъти по-евтино от колкото в ТМ Ауто - сами си правете сметката, сега "Чека изгасна" и всичко си е коректно, но наистина проблема е бил заради спуканото серво. Благодаря на всички, които ми подадоха информация на лични съобщения.

Macros

Мнение от Macros » 07 Май 2011 22:21

Здравейте колеги и поздрав за хубавия форум първо :thumbsup: . Та да си кажа и аз- от 3 дни сме горди собственици на Рав 4 2003г. 2.0 бензин 150 коня rolleyes.gif > та колата външно поне е без забележка,интериорът също е перфектен smile.gif за мен върви доста добре като за този двигател. Та продавачът изрично каза че маслото е за смяна до 1000км, защото не е сменяно скоро от старият собственик(италианец). И днес след около общо 300км навъртени примигна лампата за маслото и спря да свети, но след това се появи въпросната лампа, която е светнала и на колегата. Та въпросът ми е дали е възможно да е затова че има позапушени филтри или маслото е кофти, или е мн вероятно да е такъв сериозен проблем wacko.gif
Мерси предварително

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 07 Май 2011 22:39

Като ти обяснят че трябва да се смени масло на италянка до 1000 км. ти всъщност трябва да разбираш че колата от авто къщата трябва моменталически да се пренесе в сервиз в който ще и подменят всички консумативи и да я огледат подробно за други добри пожелания оставени от макаронаджията......

Това го приеми като добър съвет.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Macros

Мнение от Macros » 07 Май 2011 22:46

Добре а този сервиз който видях на няколко места във форума ПитСтоп там уместно ли е да я закарам за преглед? И въобще колега, без да се обиждаш, ама нещо градивно да ми кажеш че според теб съм се набутал(не директно казано но по смисъл)? Като например какъв мислиш че може да е проблема, сервизи или просто някакво евевнтуално предположение- не очаквам да ми диагностицираш колата по интернет ест....

lubooo

Мнение от lubooo » 08 Май 2011 00:41

човек един господ знае колата как е поддържана и какви проблеми може да има .. като цяло италиянците са известни с това , че не сменят много редовно масла и са немърливи относно поддръжката на колите си .. колегата е прав , че маслото е трябвало да го смениш веднага след като си я зел за да ти е спокоино на душата . щом ти е светнала лампата на маслото явно работата с него не е добре и чек енджина ти е светнал .. в общи линии колата за мене се опитва да ти каже , че както си я подкарал така далеч няма да стигнеш biggrin.gif

пс: според мен когато човек тръгне да избира кола 2-ра употреба трябва да си задели едни 500 600 лв ( в зависимост от класа кола) и да си мине както му е реда в някои читав сервиз пълен преглед да ти кажат хората кое как стои и кое е за смяна и кое не и да не береш ядове после )
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 08 Май 2011 01:03

Колега на празен ход ли примигна лампата или в движение ? И дали провери нивото на маслото ?

Macros

Мнение от Macros » 08 Май 2011 12:22

Колеги разбира се че ще сменя маслото още понеделник, просто имам колата от четвъртък късния следобед когато нямаше къде да диря сервиз, а след това петък Гергьовден та се отложи до понеделник (и да не се беше появил проблема) обслужването което е ясно че ще се направи масла и филтри на 100% пък се надявам и да излезе нещо др да не е сериозно. Иначе преглеждаха колата в сервиз и казаха че е мн запазена според тях..

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 08 Май 2011 12:41

Bass_Man написа:Колега на празен ход ли примигна лампата или в движение ? И дали провери нивото на маслото ?
??????

lubomir1414

Мнение от lubomir1414 » 09 Май 2011 17:02

Macros написа:Здравейте колеги и поздрав за хубавия форум първо :thumbsup: . Та да си кажа и аз- от 3 дни сме горди собственици на Рав 4 2003г. 2.0 бензин 150 коня rolleyes.gif > та колата външно поне е без забележка,интериорът също е перфектен smile.gif за мен върви доста добре като за този двигател. Та продавачът изрично каза че маслото е за смяна до 1000км, защото не е сменяно скоро от старият собственик(италианец). И днес след около общо 300км навъртени примигна лампата за маслото и спря да свети, но след това се появи въпросната лампа, която е светнала и на колегата. Та въпросът ми е дали е възможно да е затова че има позапушени филтри или маслото е кофти, или е мн вероятно да е такъв сериозен проблем wacko.gif
Мерси предварително
Колега при мен беше много по сериозен и замотан проблема, които го реших с малко над 400 лв...и около 1 месец ходене по мъките, но сега да чукна на дърво колата работи като часовник:)

Публикувай отговор