Нафта

Аватар
chacho

Нафта

Мнение от chacho » 06 Май 2011 07:09

Колеги имам голяма дилема????Карам гаранционен Авенсис 2008 г Д4Д нафтата на ОМV ползвах но ми дадоха скоро Ромпетрол нафта похвалиха я много а и на мен ми направи добро впечатление колата стана по бърза и динамична wink.gif дали да рискувам с нафта на Ромпетрол или някоя друга?

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Re: Нафта

Мнение от scorpion » 06 Май 2011 08:58

chacho написа:Колеги имам голяма дилема????Карам гаранционен Авенсис 2008 г Д4Д нафтата на ОМV ползвах но ми дадоха скоро Ромпетрол нафта похвалиха я много а и на мен ми направи добро впечатление колата стана по бърза и динамична wink.gif дали да рискувам с нафта на Ромпетрол или някоя друга?
Дай боже всекиму да му дават горивото biggrin.gif
Шегувам се разбира се. На същия автомобил слагам засега предимно и основно ОМВ от по-скъпия дизел, Шел V-Power дизел, много рядко ЕКО и може би да съм сложил 1-2 пъти на Лукойл и 1-2 пъти Ромпетрол. Не намирам особена разлика в динамиката, разхода ... може би с последния продукт на ОМВ дизелово гориво (пак по-скъпото) бих казал, че като че ли при първоначалното запалване на автомобила има значително намаляване на типичното дизелово изтракване докато загрее. Доста хора зареждат Ромпетрол,за съжаление веригите им бензиностанции са редки (а имаха амбициозна програма. Знам го от позната румънка, която беше 1-2 години шеф за България).
Апропо, по съвет от ТМ си пазя бележките от зареденото гориво до всяко серв.обслужване и никога не зареждам от "екзотични" бензиностанции.
Поздрави !

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 06 Май 2011 10:23

Почвате да се вманиачавате с това зареждане на скъпи горива и на коя верига качеството било добро и на коя лошо. Докато умувате какво гориво да наливате , колите ви ще хванат паяжини в гаражите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

mar29

нафта

Мнение от mar29 » 06 Май 2011 12:00

Даже по-добре палете колите и си ги зареждайте направо от Австрия,за да е още по-пъргава и икономична колата!!!
Аз си зареждам нафтичка на 1.50 лв/л..........от България.

П.П Преди 4 години имах в Англия дизелче (Ситроен Ксантия ) и пак си го зареждах с дизел за 0.55p при цена на същата в бензиностанцията 0.98p за литър. :thumbsup:

Аватар
KiLLeR

Re: нафта

Мнение от KiLLeR » 06 Май 2011 17:07

mar29 написа: Аз си зареждам нафтичка на 1.50 лв/л..........от България.

П.П Преди 4 години имах в Англия дизелче (Ситроен Ксантия ) и пак си го зареждах с дизел за 0.55p при цена на същата в бензиностанцията 0.98p за литър. :thumbsup:
Издай тайната...аз под 1.90 с ДДС не мога да падна при сегашните цени laugh.gif laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Май 2011 17:11

mar29 написа:Даже по-добре палете колите и си ги зареждайте направо от Австрия,за да е още по-пъргава и икономична колата!!!

Не е лошо да си събираш парите от разликата в цената, че помпа и дюзи са скъпи. smile.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 06 Май 2011 17:11

mar29 написа: Аз си зареждам нафтичка на 1.50 лв/л..........от България.

Издай тайната...аз под 1.90 с ДДС не мога да падна при сегашните цени laugh.gif laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

mar29

Мнение от mar29 » 06 Май 2011 17:46

Kiki написа:
mar29 написа:Даже по-добре палете колите и си ги зареждайте направо от Австрия,за да е още по-пъргава и икономична колата!!!

Не е лошо да си събираш парите от разликата в цената, че помпа и дюзи са скъпи. smile.gif
Нафтичката си я зареждам направо от бензиностанцията МИСТЪР.
Тайната е следната: Шофьор на ТИР 1 има карта за зареждане на бензиностанция "Х" !!!
Та въпросният шофьор, знае как да си кара камиончето и има доста големи икономии,и понеже има нужда от КЕШ.................ето ме и МЕН.
На документите се зарежда камион,но в действителност освен него,се зарежда и моята колица с около 50 до 80 л.
Това за BG.

За UK имах приятел ( поляк ),който караше цистерна и зареждаше ШЕЛ. Там нафтичката си идваше от камиона в туба и после в моята кола. cool.gif rolleyes.gif

Така че колега,не само си спестявам разликата,ами си карам количката и даже се чува :whistle: :whistle: :whistle: :thumbsup:

П.П - GPS и тем подобни не са проблем

Много обичам да чета изказвания от типа:" Ама моите консумативи са СПЕЦИАЛНИ" !!!
Тук почти всеки 3-ти е с нещо "СПЕЦИАЛНО" по колата си.Какво значи "СПЕЦИАЛНО",след като го има зад всеки ъгъл,ама това е друг въпрос.
Последно промяна от mar29 на 06 Май 2011 17:49, променено общо 1 път.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 06 Май 2011 18:57

...
:thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

dusaka

Мнение от dusaka » 19 Май 2011 18:11

а някой пробвал ли е да си кара Тойотата с биодизел. Аз докато бях в Германия редовно си зареждах Б100 и колата направо си мъркаше,но за съжаление в България освен че го няма като гориво,сигурен съм че и качеството няма да е като Германското. Но все пак...

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 19 Май 2011 18:13

по-добре да не пробват,за да не плачат после! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 19 Май 2011 22:19

Kiki написа:

колега не си прав и никаде не знаеш каде какво ти зареждат имам познати които работят по бензиностанциите и мога да твърдя че е така
а и още не съм чул бензиностанция да е осдена или да плати ремонт поради кофти нафта smile.gif няма как да го докажеш примерно
а аз в личен план карам с една синкава нафта на 1.80лв от един мои роднина които кара камион и я зареждат директно от един клям склад и с нея много малко гори и много върви а инъче ги изредих почти всички марки бензиностанции и почти разлика така осезаема няма
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 24 Май 2011 19:32

аз синкава нафта съм виждал само когато служих. жестока е, МТЛБ-то палеше на -20гр. без подгряване.
АVENSIS 2.0TD-комби

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 24 Май 2011 23:05

ДА ви кажа и аз карам от тази по-еФтината наВта . Слагам и добавка на Кастрол или на Хелиос ( напоследък ) и разликата е ,че ми остават пари за джобни . На Лукойл колко фактури имах и от игрите им нищо не спечелих. Преди да се уредя с ДИСТРИБУТОР ( което вече не е често срещано явление ) ми се е случвало замръзнали филтри и счупени помпи , но иди доказвай от кой кога си заредил. Сега поне аз си слагам добавката в горивото и съм си доволен . А като изтрещи нещо по горивната система , ще се парви . НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ , ЧЕ АКО СИПВАМ ОТ ЕДИКОЯ СИ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ И ВСИЧКО С МОТОРА ЩЕ Е ОКЕЙ !!!!!!!!!!!!!!!!! ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯ В БУЛГАРИСТАН !!!!!! СОРИ ПИЧОВЕ !!!!!

leonsf

Мнение от leonsf » 08 Юни 2011 11:13

Последните две зими(само при темп. по-ниски от -5) разхода ми е с около 10% по-нисък със скъпата нафта спрямо нормалната на ОМВ,лятото не съм забелязал разлика.Лично аз ако имам възможност зареждам от Ромпетрол.Имам и доста мощна бензинова турбо(не е тойота),даже има и газ.Но наистина всички горива у нас отстъпват на тези в околните страни,да не говоря за т.н.стара Европа.Аз лично не зареждам на бензиностанция от неизвестна верига,само ми е чудно от къде е тоя дизел за локомотивите,та двигателя работи все едно,че си в Германия.Освен качествено двутактово масло други добавки не съм слагал(но не против замръзване). От тези вериги до -25 не ми е замръзвала,но гаранция мисля поне за сега у нас няма,по скоро късмет и стремеж към правилна експлоатация.

Публикувай отговор