"За Бога братя" карайте с изправни светлини

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

"За Бога братя" карайте с изправни светлини

Мнение от Vesko » 03 Май 2011 19:42

Апелирам да се кара с изправни светлини (всичхки марки, а не само тойотите). Днес без малко да се зарадвам на чисто нов акт за 100лв, да се збогувам времени с чисто новото си синьо талонче и да се редя на опашки в кат заради неработещи светлини mad.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Май 2011 19:54

Аз пък апелирам да се кака СЪС светлини - особено в това време.

Днес за малко да прасна едно Клио, сиво, пластмасово, с жена вътре.

Щях да я въртя като крокодил - мърша.

Съобразявайте се с атмосферните условия, моля.

muf

Мнение от muf » 03 Май 2011 19:59

Освен с изправни светлини трябва да се кара и с мисъл за другите. Особено в насрещното платно.
Масово се кара или на дълги или само на габарит. Някой пести от ток в мъгла, друг блести при ясно време с фалшивите си халогени
Всеки трети кара постоянно с включена задна допълнителна, защщото това си е "екстра и требе да се види"

Манталитет...
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 03 Май 2011 20:10

Fido Dido написа:Аз пък апелирам да се кака СЪС светлини - особено в това време.

Аз също :thumbsup: И да уточня моите си светлини си бяха съвсем работещи и светещи. Проблема беше в насрещно движещият се автомобил. Светеше му само единият "китайски" ксенон. По едно време светнаха и двата и азреших че наистина си е китайски или поне не работещ... и се оказах прав. Само дето човека ми сигнализирал за полицаи пред мен. И вместо благодарност отнесе нещо по въпроса за избура му на китайци, а аз +27км/ч mad.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Май 2011 21:51

Vesko написа:
Fido Dido написа:Аз пък апелирам да се кака СЪС светлини - особено в това време.

Аз също :thumbsup: И да уточня моите си светлини си бяха съвсем работещи и светещи. Проблема беше в насрещно движещият се автомобил. Светеше му само единият "китайски" ксенон. По едно време светнаха и двата и азреших че наистина си е китайски или поне не работещ... и се оказах прав. Само дето човека ми сигнализирал за полицаи пред мен. И вместо благодарност отнесе нещо по въпроса за избура му на китайци, а аз +27км/ч mad.gif
Само да попитам какво общо имат хорските светлини с нарушаването на правилника за прилагане на закона за движение по пътищата?Отделно дето никой не е длъжен да сигнализира за Катаджии.Ами бързите коли са си за бързо каране там където е разрешено бързото каране.По другите участъци трябва да си карат както си карат бавните коли.Ние с бавните коли да не би в позволените участъци да караме както карат бързите?

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 03 Май 2011 22:55

Според мен не само водачите с не изправни светлини трябва да се санкционират, а и тези, които не съобразяват пътните и атмосферни условия. Не може днес на околовръстното в района на Младост да карам с чистачки пуснати почти на макс (Яриса няма много степени на чистачките) с около 60 км/ч и някой срешу мен да кара без фарове. За тази несъобразителност глобите трябва да са много по-солени. От друга страна много трудно може да се вкара в закона нещо подобно, защото всеки има различна преценка за условията на пътя. Абе тъпа история... Да ги направят целогодишно включени и да слагаме DRL-ли на поразия и така... Аз лично всеки път си пускам фаровете още в гаража, за да видя дали няма нещо изгоряло.
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 04 Май 2011 00:33

alexandargv написа:Според мен не само водачите с не изправни светлини трябва да се санкционират, а и тези, които не съобразяват пътните и атмосферни условия. Не може днес на околовръстното в района на Младост да карам с чистачки пуснати почти на макс (Яриса няма много степени на чистачките) с около 60 км/ч и някой срешу мен да кара без фарове. За тази несъобразителност глобите трябва да са много по-солени. От друга страна много трудно може да се вкара в закона нещо подобно, защото всеки има различна преценка за условията на пътя. Абе тъпа история... Да ги направят целогодишно включени и да слагаме DRL-ли на поразия и така... Аз лично всеки път си пускам фаровете още в гаража, за да видя дали няма нещо изгоряло.
Определено вапросните полицаи си бяха затворили очите за неработещите светлини на колата която караше псрещу мен... ама ка то не са на акция светлии какво даги вини човек biggrin.gif Да карах барзо... ама я тук един да каже че никога не е нарушавал правилника за движение по патищата? Имали такъв???? Аз определено няма да му повярвам!! Бях много гладен и на кьосевци спрях да заредя и си купих чипс. До ястребино не бях си го изял и определен бях погълнат от тази така важна дейност... та не видях знака 60, не че съм гледал де biggrin.gif Направо съм късметлия :thumbsup:

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 04 Май 2011 13:19

Твърдо заставам зад това да се кара в лошо време с пуснати светлини.
По въпроса за изправните светлини смятам, че всеки уважаващ автомобила си шофьор си прегглежда светлините поне веднъж в седмицата.(аз лично по два пъти)
Освен изброените по-горе неща се сещам и за още един проблем, а именно настройката (било автоматична или ръчна) на фаровете.
Доста шофьори не обръщат внимание на реглажа за височината на фаровете. Лично мен това ме дразни ужасно особено когато се окажа пред подобен автомобил.

Поздрави,

Ники
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

tanto

Мнение от tanto » 04 Май 2011 14:47

Според мен следва да се кара целогодишно и непрекъснато с включени фарове, независимо от часа и атмосферните условия. Преценката за атмосферните условия е твърде субективна. Защото и при хубаво време, особено в извънградски условия, много по-трудно се забелязва насрещно идващ автомобил, който е с цвят и тоналност близка до платното (особено ако има изпарения или други природни феноменчета точно в този участък). Също така по фаровете може по-лесно и бързо да прецениш дали колата в далечината, в насрещното платно, изпреварва при посока като твоята или се движи срещу теб.
Аз лично със запалването на колата включвам фаровете.

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 04 Май 2011 14:51

Да да, при мен е доста сериозен навик, паля колата, цъкам фаровете и слагам колана!
Даже ми се е случвало да трябва да мръдна колата 2-3 метра, че пречи на някой да излезе и пак на фарове и с колана...
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 04 Май 2011 15:01

nowyaris написа:
Vesko написа:

Само да попитам какво общо имат хорските светлини с нарушаването на правилника за прилагане на закона за движение по пътищата?Отделно дето никой не е длъжен да сигнализира за Катаджии.Ами бързите коли са си за бързо каране там където е разрешено бързото каране.По другите участъци трябва да си карат както си карат бавните коли.Ние с бавните коли да не би в позволените участъци да караме както карат бързите?
Много на сериозно взе темата smile.gif Нито е задължително да предупреждават другите шофьори, нито има пряка връзка между неработещите фарове и мояата превишена скорост. Единственото общо е че е тъпа субективна преценка на обикновен полицай на пътя кое от двете нарушения е по-опасно за да го санкционира. До колкото знам за неработещи светлини трябва д аспрът МПС-то от движение до отстраняване на неизправнистта. И след като за това нарушение санкцията е по-голяма от колкото за моята превишена скорост защо освен мен не глобиха и другото МПС? И след като сложителите на закона го спазват когато и както им им е кеф не вижда обективна причина аз всеки път да го спазвам. Е да имал съм мал шанс да ме хванат, ама здраве да е. Още повече че явно си бяха с менте радар, защото въпреки моите +27км/ч се разминах с фиш за 10лв. И да не си помисли някой, че съм недоволен задари това че имам фиш вместо акт biggrin.gif

ПП: И съ карал с 87км/ч на междуградски път, просто някой е решил че заради една отбивка на пътя трябва ограничението да е 60

ПП2: Не знам и фиша ми дали не е менте. Вече почти 24ч са минали и още го няма в eBg.bg за плащане tongue.gif

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 04 Май 2011 15:56

Трябва да се кара разумно, по правилата и да има колегиалност.С фарове, без фарове-по закона и според пътната обстановка...
Не можах да разбера дали си е пуснал фара...
biggrin.gif
Последно промяна от mirott на 04 Май 2011 16:20, променено общо 1 път.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 04 Май 2011 18:13

Трабва да се спазват правилата и това е факт. Както е факт, че по това време не се изисква ползване на светлини според закона.

Апропо мой близък ми каза, че се предвиждат санкции за допълнително монтирани светлини, различни от заводските, разбирайте ксенони и др. .... rolleyes.gif Промяна в ЗЗДП скоро ... rolleyes.gif

петър

Мнение от петър » 05 Май 2011 19:59

Ами всички тези които карат с пуснати фарове за мъгла залепени разни диодни лентички и всякакви други простотий без пътната обстановка да го изисква,или е със супер дупер регулиран ксенон и ми трябват 10 секунди да фокусирам след това. biggrin.gif .
П.С. Vesko щом толкова те мъчи глада заформяй по едно сандвиче за из път happy.gif .

muf

Мнение от muf » 05 Май 2011 20:22

scorpion написа:
Апропо мой близък ми каза, че се предвиждат санкции за допълнително монтирани светлини, различни от заводските, разбирайте ксенони и др. .... rolleyes.gif Промяна в ЗЗДП скоро ... rolleyes.gif
Ей това ако стане и ако се спазва ще повярвам че някой все още мисли в нашата Татковина biggrin.gif
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Публикувай отговор