газова уредба за авенсис 1.8 vvt-i
газова уредба за авенсис 1.8 vvt-i
Здравейте,карам авенсис от един месец и искам да му сложа газова уредба. Някой може ли да ме посъветва каква газова уредба да монтирам на авенсис 1.8 vvt-i, и в кой сервиз(двигател 3zz-fe ili 1zz-fe, а как точна да разбера какъв е двигателя).
Благодаря ви предварително:)
Re: газова уредба за авенсис 1.8 vvt-i
kumeto13 написа:Здравейте,карам авенсис от един месец и искам да му сложа газова уредба. Някой може ли да ме посъветва каква газова уредба да монтирам на авенсис 1.8 vvt-i, и в кой сервиз(двигател 3zz-fe ili 1zz-fe, а как точна да разбера какъв е двигателя).
Колега,двигателят ти е 1zz-fe ,а колекторите ти трябва да са от пластмаса.
Някои казват,че не е препоръчително да се разпробиват за газов инжекцион,ако мислиш да слагаш такъв.
Честно казано, не съм много наясно, дали ще ти прави проблеми или не.
Моят автомобил е със същия двигател и също мислих за инжекцион,но се отказах,защото майсторите тук са.................баш майстори.Та омасляваща система за клапаните ли не беше,та какво ли не.Не ми се разказва цялата глупост.
Само да ти подскажа,че темата за ОМАСЛЯВАЩИТЕ КЛАПАНИ СИСТЕМИ е разисквана и не е зле да я прочетеш ( тя се препоръчва най-вече за VVT-I двигателите ).
УСПЕХ

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_ZZ_engine#1ZZ-FE
1ZZ-FE - 1.8 L VVTi - задвижване на валовете - с верига;
3ZZ-FE - 1.6 L VVTi - задвижване на валовете - с верига:
По темата за газта,ако мислиш,че харчи толкова много и има пробег над 30к км на година слагаш САМО марков Газов инжекцион с TAP/Timing Advance Processor/!

1ZZ-FE - 1.8 L VVTi - задвижване на валовете - с верига;
3ZZ-FE - 1.6 L VVTi - задвижване на валовете - с верига:
По темата за газта,ако мислиш,че харчи толкова много и има пробег над 30к км на година слагаш САМО марков Газов инжекцион с TAP/Timing Advance Processor/!

Поздрави и успех![b]Timing Advance Processor[/b] написа:The timing advance processor adjusts the advance when the engine is running on gas and resets the original advance when the engine operates with gasoline. The timing advance processor improves performances and consumption. We suggest to always use this device on CNG vehicle.

-
аз сложих фобос2 газов инжекцион , рейка "horizon" ,по-мощен изпарител TOMASSETO ARCTIK,системата за мазане и смяна свещи denso iridium ми излезна 1550 лв. двигател 2.0- 1AZ-FE 150 кс За втори път слагам фобос , на зафирата ми даваше мн. добър разход 7.2 при 120 пълна кола! за сега се очертава и Версото да дава подобен..
доволен съм