надрани спирачни дискове
-
надрани спирачни дискове
Здравейте.Ще ви помоля за мнение.Касае се за нова тойота корола на 2 г-40000 км в гаранция,на която скоро установих надрани задни дискове.Колата се кара на дълги разстояния и максимум 2 човека.На същата кола при закупуването и скърцаха предните спирачки и още в началото ми смениха спирачните надладки.Чува се при рязко спиране зумер.Предните спирачни дискове са гладки и без проблеми.В оторизиран сервиз на Тойота ми предложиха изстъргване на дисковете и тогава смяна на накладките.Смятам,че при такива проблеми в гаранция е необходимо сменяне на спирачните дискове и накладки-все пак не е кола на 200000 км,че да се прави пристъргване и други стругарски неща.Вашето мнение от опита ви?
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
В нашата хубава и чиста държава всичко е възможно, така че няма особена логика продавача да ти сменя дисковете, заради мърляшките ни пътища.... не работя за ТМ Ауто или някоя подобна, нито съм им фен, но простата логика е такава - набутал си се накъде и са останали по-големки буклучета по накладките и така..... Нищо ново под българското слънце.... А от къде си намери мръсно из хубавите ни градове
laugh.gif

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
и моите се надраскаха за нула време.пробвах се да ми ги сменят в гаранция,но не бях достатъчно настоятелен и си карам вече почти 100к с тях.
причината са много твърдите ориг. накладки.за в бъдеще взимай по-меки накладки,ще спират по-добре и ще е по-добре за дисковете,за сметка на по-бързото им износване!
причината са много твърдите ориг. накладки.за в бъдеще взимай по-меки накладки,ще спират по-добре и ще е по-добре за дисковете,за сметка на по-бързото им износване!

-
Ако се загледате в спирачните дискове дори на някой расов автомобил, то ще установите че спирачните дискове са на "браздички" (ако това имаме предвид под надиране. Напълно нормално износване. Разбира се ако диска се е скапал за 20К т.е изтънял е, изкривил се и пр. то тогава проблем има.
По принцип (от достоверен източник) на 3 та смяна е нормално да се подменят и сп.дискове (зависи и от шофирането).
Но колегата е в правото си да си търси евентуална гаранционна смяна (само за дисковете, накладките са консуматив) Успех !
По принцип (от достоверен източник) на 3 та смяна е нормално да се подменят и сп.дискове (зависи и от шофирането).
Но колегата е в правото си да си търси евентуална гаранционна смяна (само за дисковете, накладките са консуматив) Успех !
-
-
[quote="Me4oKyX"]В нашата хубава и чиста държава всичко е възможно, така че няма особена логика продавача да ти сменя дисковете, заради мърляшките ни пътища.... не работя за ТМ Ауто или някоя подобна, нито съм им фен, но простата логика е такава - набутал си се накъде и са останали по-големки буклучета по накладките и така..... Нищо ново под българското слънце.... А от къде си намери мръсно из хубавите ни градове
laugh.gif[/quote]
Мечо,а защо само задните дискове са надрани и се чува зумер при спиране??

Мечо,а защо само задните дискове са надрани и се чува зумер при спиране??
-
-
- Почетен Администратор
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: надрани спирачни дискове
Вземи си по-малак номер обувки biggrin.gif И не се оплаквай от надрани дискове....georgadams написа:Здравейте.Ще ви помоля за мнение.Касае се за нова тойота корола на 2 г-40000 км в гаранция,на която скоро установих надрани задни дискове.Колата се кара на дълги разстояния и максимум 2 човека.На същата кола при закупуването и скърцаха предните спирачки и още в началото ми смениха спирачните надладки.Чува се при рязко спиране зумер.Предните спирачни дискове са гладки и без проблеми.В оторизиран сервиз на Тойота ми предложиха изстъргване на дисковете и тогава смяна на накладките.Смятам,че при такива проблеми в гаранция е необходимо сменяне на спирачните дискове и накладки-все пак не е кола на 200000 км,че да се прави пристъргване и други стругарски неща.Вашето мнение от опита ви?
-