Скрити радари по пътищата

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 03 Яну 2011 11:54

SFINKS написа:Сега като им сменят местата ще стане масова параноя happy.gif
Нали това им е целта?
Много бързо ще ги въведем пак в Джи Пи ЕС-а, ама сигурно отначало някои колеги ще влезат в капана. wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 03 Яну 2011 13:02

SFINKS написа:Аз се чудя само как не се сетиха по рано да ги разместят
Повечето камери шоферите ги знаят каде са , само случайни рибки влизат в мрежата biggrin.gif
Сега като им сменят местата ще стане масова параноя happy.gif

австрийците са се сетили още нещо:част от радарните кутии са празни,само местят радара от кутия в кутия.така че най-добре да си кротък,че иначе лошо.ама тя каква стана то вашите глоби май по-жестоки от тук вe. laugh.gif няма лошо,нека има параноя,може да се очовечим така.още едно време открих причината защо са дисциплинирани алпийските мутанти-страхът от глобата нищо друго! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 03 Яну 2011 14:05

Не знам доколко камерата е превантивна мярка срещу нарушенията но по-скоро държавата, общините, съответно министерството на транспорта, държавна пътна агенция и пр. е време да обърнат повечеко внимание на състоянието на пътищата, състоянието на пътните знаци, табели. Да се направи един анализ и оценка, да се подменят изкорубените, остарели и потрошени знаци, табели и т.н. Да се оправи маркировката с хубави и трайни бои за пътна настилка (сега не знам какво ползват но пешеходните пътеки за има няма месец и вече се изтриват). Време е да анализира трафика, да се въведе еднопосочен режим в големите градове по големите артерии, да се анализира и ако е необходимо подменят знаците със съответните ограничения, предупреждения и т.н.

Ако камерите ще решат тези проблеми. ОК. Но те не решават основния проблем в БГ. Остарялата пътна инфраструктура.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Яну 2011 20:25

jim_beam написа:...

австрийците са се сетили още нещо:част от радарните кутии са празни,само местят радара от кутия в кутия....
И тук става въпрос за абсолютно същото - размяна на радарите между празните и пълните кутии...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Апр 2011 20:55

http://www.cars.bg/autonews/curious/964

Миналата седмица бях в Италия. На аутострадата не видях нито една кола да се движи с над 130 км/ч. Попитах шофьора ни /италианец/ защо никой не кара по-бързо. Отговора беше: "Има много камери, а също така ти засичат времето на таксуване при влизане и излизане от аутострадата и ако времето ти е под определен минимум, значи си се движил над ограничението. Глобите са солени."

Във вътрешнокварталните улици ограничението е 30 или 40 км/ч и си го спазват хората. smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

mitoko

Мнение от mitoko » 13 Апр 2011 21:03

направо се връщай там ... завинаги !!!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Апр 2011 08:44

zi_zi_top написа:"Има много камери, а също така ти засичат времето на таксуване при влизане и излизане от аутострадата и ако времето ти е под определен минимум, значи си се движил над ограничението. Глобите са солени."
Ами като им е толкова акъла, че не се сещат преди излизане от магистралата да спрат за по 1-2 бири biggrin.gif

Аватар
CuCuTo

Мнение от CuCuTo » 22 Апр 2011 00:27

Реших да споделя и аз моите сблъсъци с камерите по пътя. Преди месец дойде местния полицай със снимка от 26.07.2010 и някаква декларация, която да попълня. Снимката беше от с. Малиново и скоростта с която съм превишила беше 32 км. Попълних декларацията и полицая си тръгна по живо - по здраво. Десетина дни по-късно ми пристигна призовка да се явя в КАТ- София ... Отивам там и ... / да вмъкна , че през 2010 карах лизингово ВИАНО, но 02.2011 лизинга свърши и му сменихме номера, което донякъде оправдава забавянето на КАТ/ .. и нищо. Казаха ми да си чакам снимката пак от местните . Преди седмица дочаках и втората си снимка, а тя е от същия ден, малко по-късно от Велико Търново , скорост пак над 30 км. Та мисълта ми е ... сега близо 1 година по-късно ще ми вземат ли книжката или има шанс да се размина само с глобите ... Нали имало някакви промени в закона и нямало да вземат книжки - само $$$$ hmm.gif
А аз си чакам новата кола и какъвто съм карък - тъкмо ще ми дойде колата и ще ми вземат книжката sad.gif

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 22 Апр 2011 03:38

Някъде из темите беше писано, че глобяват по закона, който е важал, когато са те снимали... wink.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 22 Апр 2011 04:45

CuCuTo написа:.... Та мисълта ми е ... сега близо 1 година по-късно ще ми вземат ли книжката или има шанс да се размина само с глобите ... Нали имало някакви промени в закона и нямало да вземат книжки - само $$$$ hmm.gif
А аз си чакам новата кола и какъвто съм карък - тъкмо ще ми дойде колата и ще ми вземат книжката sad.gif
[b]НК[/b] написа:Чл. 2. (1) За всяко престъпление се прилага онзи закон, който е бил в сила по време на извършването му.

(2) Ако до влизане на присъдата в сила последват различни закони, прилага се законът, който е най-благоприятен за дееца.
Това е от НК,но принципа е същия и при ЗАНН:
[b]ЗАНН[/b] написа:Чл. 3. (1) За всяко административно нарушение се прилага нормативният акт, който е бил в сила по време на извършването му.

(2) Ако до влизане в сила на наказателното постановление последват различни нормативни разпоредби, прилага се онази от тях, която е по-благоприятна за нарушителя.
Успех,Сиси! :thumbsup:

Ignorantia juris non excusat

П.С.За колегите,който не са учили латински горната фраза означава:
"Непознаването на закона не освобождава от отговорност!"
cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
CuCuTo

Мнение от CuCuTo » 22 Апр 2011 15:45

Благодаря, Akima ...
Ще се направя на умна когато дойде полицая ... Дано да стане biggrin.gif

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 22 Апр 2011 19:43

CuCuTo написа:Благодаря, Akima ...
Ще се направя на умна когато дойде полицая ... Дано да стане biggrin.gif
ти пък си намерила пред кого да се правиш на умна.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 12 Май 2011 19:18

днес останах изумен, връщах се от София и в района между Микре и Малиново в насрещонто платно се движеше патрулка с включен радар. да не би да имаме некви нови придобивки, някой знае ли?
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 12 Май 2011 19:28

Доста отдавна има такива. Даже има някои, които са без отличителни белези бели Астри, спират край пътя и си снимат :thumbsup: Но предполагам, че не им пречи и в движение да го правят същото wink.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 12 Май 2011 19:31

djofi_m написа:днес останах изумен, връщах се от София и в района между Микре и Малиново в насрещонто платно се движеше патрулка с включен радар. да не би да имаме некви нови придобивки, някой знае ли?
Има полицейски автомобили, оборудвани с техника, която може да засича скороста при движение и на двата автомобила, независимо дали се движи срещу движението, или зад засичаната кола..
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Публикувай отговор