19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .

Публикувай отговор
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 21 Апр 2011 21:18

zi_zi_top написа:
Бихте ли ми обяснили защо в кварталния сервиз ще получите по-добро обслужване и по-качествено масло в сравнение с ТМА. Нали и там работят българи?

Как монтьорите в Н-ския сервиз поддържат знанията си и уменията си up to date, след като 95% от тях не знаят бъкел от някой чужд език. Как диагностицират всичките марки и техните модели в цялото им разнообразие? От къде си доставят качествени части за ремонтите? Какво ги прави по-компетентни и по-морално извисени в сравнение с монтьорите от оторизираните сервизи? И т. н.

Вие къде си водите детето, когато е болно - при педиатър или при баячка, а може би да му "леят олово"? cool.gif
Зизи нещо виждам , че пак ти е натежало ............
Първо в кварталния сервиз може да попаднеш на хора , които открито да ти кажат " аз не разбирам и не се занимавам с това " .
Второ поради естествения подбор в кварталния сервиз може да са подбрали марка масло , която като я налеят на някой клиент после да не им гори гаража .
Трето може да си купуват частите от Тойота_форевър и да получиш оригинални части на половин цена .
Четвърто може да знаят и два езика .
Пето могат да бъдат по-извисинени по всякакъв начин защото не са на заплата и ако искат да имат клиенти трябва да работят добре .

Шесто или можеш да попаднеш на хора същите , като тези в "марковите" сервизи и за същото "качество" да платиш половин цена .

Отделно темата за баячките и гледачките я експлоатираш прекалено много и е твърде вероятно да ти дойде нещо до главата за да те приземи малко . Така , че давай го по-скопокойно ! Абсолютно добронамерен съвет !

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2011 21:39

Bass_Man написа:.....
Не си много убедителен!
И аз ходя по същата земя като вас и сервизите тип "квартален", които виждам не ми вдъхват никакво доверие. На повечето от монтьорите в тях не бих им позволил да ми отворят капака на колата, камо ли да им я оставя да я ремонтират.

Колкото до врачките и баячките, като истински православен християнин, ги смятам за дяволски изчадия и се уповавам на Знаещите хора с Божията помощ. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

mitoko

Мнение от mitoko » 21 Апр 2011 22:37

zi_zi_top написа:
Bass_Man написа:.....
Не си много убедителен!
И аз ходя по същата земя като вас и сервизите тип "квартален", които виждам не ми вдъхват никакво доверие. На повечето от монтьорите в тях не бих им позволил да ми отворят капака на колата, камо ли да им я оставя да я ремонтират.

Колкото до врачките и баячките, като истински православен християнин, ги смятам за дяволски изчадия и се уповавам на Знаещите хора с Божията помощ. :thumbsup:
зизи извинявай след като само на официалните сервизи вярваш, защо четеш и пишеш във форума???
може да не ми отговаряш... не си много убедителен!!!

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 21 Апр 2011 22:46

не много ами даже хич не е убедителен, да не говорим, че той ще е първия доктор, който да е толкова "вярващ" laugh.gif Да не говорим, че това, в което "вярва" е НАЙ-голяма мафия на света ..... Сметай колко са правилни вярванията ти зизи.... laugh.gif Аз вярвам, че има нещо по-велико, което ни е създало, ама трябва да съм РЯДКО глупва, че да се вържа на историята за Иисус, Мойсей, Аллах, Буда - че те всичките са еднакви на 90%, само имена и места са сменени и годините :whistle: Зизи, нищо лично, ама толкова заблудени мисли изписа тия дни, че направо незнам кво да ти кажа вече брат....

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 21 Апр 2011 22:50

Според думите на Зизи излиза , че майсторчетата на фирмените сервизи се раждат там biggrin.gif .
Това за докторите дори не ми е интересно вече да го коментирам .

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2011 23:03

Не ми се обиждайте, но двамата Петьовци (Бас и Мечо) сте малки глупави хлапета.

Нямам намерение да си губя времето с вас. ТОЧКА!

Не желая повече да ме репликирате!

Вашите мнения нямат никаква стойност за мен и няма да ги чета ИЗОБЩО!

Твърде са ви зелени тиквенцата още...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
martod

Мнение от martod » 21 Апр 2011 23:08

zi_zi_top написа: Бихте ли ми обяснили защо в кварталния сервиз ще получите по-добро обслужване и по-качествено масло в сравнение с ТМА. Нали и там работят българи?

Вие къде си водите детето, когато е болно - при педиатър или при баячка, а може би да му "леят олово"? cool.gif
За обслужването в кварталния сервиз Бас ти е отговорил ..
По извън темата : Аз лично бих завел детето си на добър частен педиатър, а не в някоя прехвалена болница, където педиатъра може и да ми обърка повече детето .. tongue.gif
С други думи- Ако ми се наложи ремонт на сърцето, предпочитам в частната клиника на Чирков biggrin.gif а не в оторизиран сервиз за сърца в България .. tongue.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Scott

Мнение от Scott » 21 Апр 2011 23:12

Bass_Man написа:Според думите на Зизи излиза , че майсторчетата на фирмените сервизи се раждат там ...
Както сам неведнъж си казвал, много е важно за един майстор да има достъп и да ползва сервизна документация. Е, в този аспект, оторизираните сервизи имат неоспоримо предимство.
Иначе си абсолютно прав, и при едните и при другите може да има калпави майстори, но обратното на което твърдиш - тези, които са на заплата е много по-малко вероятно да се задържат ако са некадърни, докато кварталния майстор няма да се уволни сам, нали. biggrin.gif
Като заключение - дори и най-добрите професионалисти правят само необходимото по специалността си, което обаче на нас винаги ни се струва недостатъчно. Просто според мен няма такова нещо като призвание, има само работа - повече или по-малко съвестна. biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2011 23:13

Всеки може да ходи, където иска! Големи хора сме, можем да се оправяме сами.

За мен този ГЛУПАВ спор приключи. mad.gif

Аватар
sstefan

Мнение от sstefan » 21 Апр 2011 23:14

Не противоречете на Зизи-той единствен е чел книгата Пътят на Тойота и е станал вече джедай,демек силата е с него.Компетентен по всичко,дори и за фотоволтайчните технологии biggrin.gif .Невярващ на никой от форума,наричан тук Доктор?-дали е такъв? Аз може и да съм космонавт,ама никой не знае,и не е редно да се парадира с професия доктор,че да не отварям тема за гилдията.......Ние тук не сме на ниво Зизи и както ти беше казал Митоко-да беше си останал в Италия на тази командировка,там може да ти покрият критериите всезнайко такъв.Не успях да съм убедителен,ама проЗт космонавт biggrin.gif .
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 21 Апр 2011 23:18

ТИ няма си губиш времето с нас, а защо ще губиш НАШЕТО време, с твоите глупости по тази логика !??!

При положение, че двама с Бас сме помогнали за решението на много повече проблеми на колеги от форума и сме направили доста повече неща за форума и "сектата" ни laugh.gif Нещо не мога да се сетя, как само ти реши, че ние сме тъпи зелени хлапета, а ти си СУПЕР НАЯСНО с всичко и само ти си миродавно мнение по ВСИЧКИ въпроси !?

Нали се сещаш, че хората са казали - НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО, А ПАТИЛО laugh.gif Така че това, че си на възраст определено не е някакво гарантирано предимство.... Просто ти така си мислиш. Аз изслушвам възрастните, не съм те определял какъв си .... Да не говорим, че точно заради възраста си, не можеш и НЕ ИСКАШ да промениш мирогледа си, независимо, че е ВИДИМО неправилен.... Но жив и здрав да си док happy.gif Всеки сам си прави всичко в живота, нищо не зависи от другиго освен от теб, но това е мноого натоварващо, за да го обмислиш дори.... :whistle:

mitoko

Мнение от mitoko » 21 Апр 2011 23:21

малеее какви доктори ни лекуват offtopic.gif offtopic.gif offtopic.gif

Аватар
sstefan

Мнение от sstefan » 21 Апр 2011 23:25

Леле,ами аз съм се допитвал и до двамата Петьовци за съвети(Бас и Мечо) и те със своите зелени глави са ми помагали-каква ще е логиката сега?И двамата не са кадри на ТМ Ауто,може на ези-тура да са разчитали за съвети biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 21 Апр 2011 23:56

Scott написа:Както сам неведнъж си казвал, много е важно за един майстор да има достъп и да ползва сервизна документация. Е, в този аспект, оторизираните сервизи имат неоспоримо предимство.
Това несъмнено е така ! Но дали е достатъчно да построиш лъскавото халенце и да го напълниш с техника и нископлатен персонал ? Аз лично не мога да повярвам , че може срвиз да работи на заплата и шефа на сервиза да взима до 1500лв. и нещата да вървят . За да станат нещата шефчето трябва да взима поне 4000лв. или да е на малка заплата + голям процент . Като заплата/процента му да зависи от успеваемостта + доверието на клиента . Отделно при три грешки на сервиза шефа да си заминава автоматично . Всяка друга формула е обречена на тотален провал . Но за да е възможна тази схема трябва да се изволнят всички наши хора на безмислени административни службици . Отделно са сервизния и търговския персонал трябва да се измисли бонусна схема така , че колкото повече работят толкова повече да взимат . И да видиш за какво обслужване ще стане въпрос .
А те шефче за 1000лв. майсторчета за по 500-1000лв на заплатка и чакай на някой да му дреме за чисто новата ти колица .
Scott написа: Иначе си абсолютно прав, и при едните и при другите може да има калпави майстори, но обратното на което твърдиш - тези, които са на заплата е много по-малко вероятно да се задържат ако са некадърни, докато кварталния майстор няма да се уволни сам, нали. biggrin.gif
Много дълго време си бил извън БГ и ти убягват някой основни принципи , а именно в БГ колкото си по-кадърен толкова вероятността да си останеш на работното място е по-малка ! Особенно когато става въпрос за големи структури . Защото за да си свършиш работата трябва да решаваш проблеми . А за да решиш проблемите трябва да накарш колегите от другите отдели да си свършат тяхната работа , а като се случи така ,че големите мениджъри трябва да вършат работа вече ставаш доста черен !
Scott написа: Като заключение - дори и най-добрите професионалисти правят само необходимото по специалността си, което обаче на нас винаги ни се струва недостатъчно. Просто според мен няма такова нещо като призвание, има само работа - повече или по-малко съвестна. biggrin.gif
Тъка съм фифти-фифти :thumbsup: .

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 22 Апр 2011 00:06

Стана ми интересно какво си пишите 5 страници за една рейка, а то било........... пак офтопик biggrin.gif
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Публикувай отговор