19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .

Публикувай отговор
nikolayivanovbg
Обратна връзка:

Мнение от nikolayivanovbg » 20 Апр 2011 20:56

zi_zi_top написа:Ако някой смята, че следпродажбения сервиз на Тойота е лош, той следователно мисли и самите автомобили Тойота за боклук.
Това е логиката!!!
Е точно тук твоето "следователно" издъхва.
Това, че следпродажбения сервиз е калпав (като всички подобни в калпавата ни държавица), това няма нищо общо с мнението му за самите автомобили!
Или някой да ме поправи, ако бъркам, но не бъркам.

Това, че представители в България са някакви профани няма общо със марката автомобили, която представляват.

Аз преди бях фен на Ситроен - все още си ги харесвам, но много се повреждат.
Мислите ли, че във форума на Ситроен има ласкави отзиви за Авто-мотор корпорация ???

Това е защото "бизнесмените" в държавицата ни са или мутри или бивши комуняги, по-вероятно второто. Те са си го изградили комунизма - и какво им пука за бедните овце като нас - като сме се родили в тая държава - ще им слугуваме до гроб, няма мърдане!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 20 Апр 2011 21:19

Колко от пишещите във форума са прочели "Пътят на Тойота"?

Разберете, че Тойота Моторс е изградила система за производство и сервиз на автомобили, която да работи добре независимо от държавата.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 20 Апр 2011 21:54

zi_zi_top написа:Разберете, че Тойота Моторс е изградила система за производство и сервиз на автомобили, която да работи добре независимо от държавата.
Ние винаги правим изключение! cool.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 20 Апр 2011 22:03

zi_zi_top написа:Колко от пишещите във форума са прочели "Пътят на Тойота"?

Разберете, че Тойота Моторс е изградила система за производство и сервиз на автомобили, която да работи добре независимо от държавата.
Говори ми,Докторе,говори ми :thumbsup:

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 20 Апр 2011 22:12

разбери, че е в БГ не работи добре...

stivi

Мнение от stivi » 20 Апр 2011 22:42

За първото следгаранционно обслужване на Королата тъста искаше пак да си я закара в Тойота /Бургас/ и звънна на шефа че са приятели да му каже че ще ходим ! Оказа се че не е в града и ще се прибере след 2 дни и думите му били..."чакай да се върна и тогава я докарай че тия като я видят че не е гаранционна и не се знае какво масло ще и налеят..." ,дотук с "пътят на Тойота" щом трябва да го вървят българчета както казват старите хора -пикай в него mad.gif
1.4 D-4D много добър мотор !

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 21 Апр 2011 00:48

И каква ,викаш, е връзката между тъста ти,шефа,пътят на Тойота и момчетата от Бургас които Шефа е назначил все пак и някак и аз познавам някои от тях? И още мненията от първо лице ,единствено число са някак по достоверни,ако ме разбираш.Това бате е гледал един как яде баница...

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 21 Апр 2011 01:31

zi_zi_top написа:Не мога да си обясня защо си купувате Тойота след като смятате, че оторизираните им сервизи са калпави?!?

Всички оторизирани сервизи на Тойота са сертифицирани от Тойота Моторс и са оборудвани с фирмена диагностична апаратура. Специалисти от сервизите се обучават в сервизни бази на Тойота. Разполагат с цялата техническа документация за всички модели. Снабдяват се с оригинални консумативи пак на Тойота. И така нататък за всичко дори и аксесоарите. Е да, скъпо е, защото е качествено. Няма как да е евтино като китайски и филипински ментета. cool.gif
Но не може да се плюе по нещо само, защото не ти е по джоба.

Ако някой смята, че следпродажбения сервиз на Тойота е лош, той следователно мисли и самите автомобили Тойота за боклук.
Това е логиката!!!
кажи ми тогава,като са толкова обучени в сервизни бази на Тойота, защо в ТМ Ауто (изток и запад) искаха да ми подменят половината предница(по време на гаранцията, а в русенската ми дадоха една добавка и всичко се оправи??? защото им е евтино и им се занимава или защото са много обучени и с грижа за клиента искаха да ми сменят алтернатора, да ми почистят ЕГР-а и евентуално да сменят някоя друга дюза?
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

scorpion

Мнение от scorpion » 21 Апр 2011 09:25

Dizzle написа: кажи ми тогава,като са толкова обучени в сервизни бази на Тойота, защо в ТМ Ауто (изток и запад) искаха да ми подменят половината предница(по време на гаранцията, а в русенската ми дадоха една добавка и всичко се оправи??? защото им е евтино и им се занимава или защото са много обучени и с грижа за клиента искаха да ми сменят алтернатора, да ми почистят ЕГР-а и евентуално да сменят някоя друга дюза?
Колега, поясни как с добавка се оправя предница !?!

stivi

Мнение от stivi » 21 Апр 2011 10:11

мехаННика написа:И каква ,викаш, е връзката между тъста ти,шефа,пътят на Тойота и момчетата от Бургас които Шефа е назначил все пак и някак и аз познавам някои от тях? И още мненията от първо лице ,единствено число са някак по достоверни,ако ме разбираш.Това бате е гледал един как яде баница...
Ами връзката е че тези момчета дето шефа е назначил са с български манталитет и за тях пътят на тойота означава някоя тойота да измине пътя до сервиза където те да и сложат маслото дето са го донесли от някъде за 5лв/л да изпишат после че са налели такова от 20лв литъра и да направят делчо на парите ето това е връзката ! Но в нашата държава е така бензинджията купува салам и псува че тия /месарите/ са наслагали вътре тоалетна хартия,месаря налива дизел и псува че тия /бензинджиите/ са набутали вътре леко корабно гориво,механика отива на доктор и после псува че е дал хиляда лева на ръка и операцията пак не е била добре направена а доктора си закарва колата в сервиз и после псува че след една торба пари пак не върви....! Това дето са го измислили че в ада само на българския казан няма дяволи да пазят си е много вярно,всеки гледа да изклати когото може и затова всички сме здраво изклатени !
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 21 Апр 2011 10:28

Прав си stivi - така е!И ако това те успокоява-значи отношеноето на ТМ спрямо теб като клиент е нормално за БГ...Не може всичко в страната ни да е с главата надолу,а само ТМА да е с Европейско Поведение.От своя страна когато можем нищо не пречи да се опитаме да минем "тънко" за обслужване и ремонт на автомобилите си.Въпроса е в това,че понякога по-ефтиното за момента излиза в пъти по-скъпо с течение на времето,и риска за това си е изцяло наш.Всеки има глава на раменете си-всеки ден взимаме важни и дребни решения за живота си занапред.Вярна рецепта не съществува-всеки си има начин на мислене,действие и поведение.И не бива да бъде съден за това,че мисли различно.Peace!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 21 Апр 2011 10:29

stivi написа:Но в нашата държава е така бензинджията купува салам и псува че тия /месарите/ са наслагали вътре тоалетна хартия,месаря налива дизел и псува че тия /бензинджиите/ са набутали вътре леко корабно гориво,механика отива на доктор и после псува че е дал хиляда лева на ръка и операцията пак не е била добре направена а доктора си закарва колата в сервиз и после псува че след една торба пари пак не върви....!
:thumbsup:
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

moloko

Мнение от moloko » 21 Апр 2011 12:19

Владислав написа: по-ефтиното за момента излиза в пъти по-скъпо с течение на времето,
Тази максима отдавна не е вярна Влади..... от момента в които всичко започна да се произвежда така , че да се развали веднага и тотално в първия ден след изтичане на формалната гаранция.... Много добре са си направили сметката хората и много добре знаят , че могат да ти продадат едно и също нещо на различна цена стига опакавката и марката да е друга...... тая схема работи перфектно в благодарение на точно този , ЦИТИРАНИЯ по- горе модел.....
И не случайно много фирми имат и подразделения в които произвеждат и продават същите неща но с друга марка на различна цена...... И на това нещо му викат - "ПРОНИКВАНЕ" biggrin.gif в пазарната сегментация...... ако ме разбираш biggrin.gif пълни глупости .Да се изстиска всеки възможен лев е основната идея и друга никога не е имало .

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 21 Апр 2011 12:24

scorpion написа: Колега, поясни как с добавка се оправя предница !?!
Лесно - като нищо и няма, а проблема е бил от калпаво гориво на Шел happy.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2011 20:31

digitalpr написа:
stivi написа:Но в нашата държава е така бензинджията купува салам и псува че тия /месарите/ са наслагали вътре тоалетна хартия,месаря налива дизел и псува че тия /бензинджиите/ са набутали вътре леко корабно гориво,механика отива на доктор и после псува че е дал хиляда лева на ръка и операцията пак не е била добре направена а доктора си закарва колата в сервиз и после псува че след една торба пари пак не върви....!
:thumbsup:
Бихте ли ми обяснили защо в кварталния сервиз ще получите по-добро обслужване и по-качествено масло в сравнение с ТМА. Нали и там работят българи?

Как монтьорите в Н-ския сервиз поддържат знанията си и уменията си up to date, след като 95% от тях не знаят бъкел от някой чужд език. Как диагностицират всичките марки и техните модели в цялото им разнообразие? От къде си доставят качествени части за ремонтите? Какво ги прави по-компетентни и по-морално извисени в сравнение с монтьорите от оторизираните сервизи? И т. н.

Вие къде си водите детето, когато е болно - при педиатър или при баячка, а може би да му "леят олово"? cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор