19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .

Публикувай отговор
scorpion
Получена  благодарност: 1 път

19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .

Мнение от scorpion » 17 Апр 2011 19:16

Здравейте колеги !
Май ще влизам в бокса mad.gif
Разходиш вчера и днес колата до вилата и захождайки към гаража нещо ми направи впечатление, че волана изпука/изчука. На място с включен двигател при раздвижване бързо на волана в двете посоки се чува леко и глухо припукване, както и се усеща някак си едно все едно задържане. При изключен двигател обаче при бързо развъртане на волана се чува ясно и отчетливо изтракване /припукване/изскърцване. Усеща се и в конзлата на волана пукане, обиране на луфт.
Нямам още 20К. Пазя я доколкото може при тези пътища.
Утре ще се обаждам за преглед. Дано не е сериозне проблем.
Някакви предположения и дали евентуално ако е по-сериозен проблем (рейка, кутия, окачване) ще се справят за 2-3 дни. По празниците ще пътувам ....
Бесен съм. Толкова го пазя този японец
mad.gif mad.gif mad.gif

Scott

Re: 19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.

Мнение от Scott » 17 Апр 2011 20:25

scorpion написа:...все едно задържане. При изключен двигател обаче при бързо развъртане на волана се чува ясно и отчетливо изтракване /припукване/изскърцване. Усеща се и в конзлата на волана пукане, обиране на луфт...
Да не би да е прословутото каренце на кормилния прът дето се оправя със смазване?

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 17 Апр 2011 20:28

На дали ще я отремонтират толкова бързо. Ако ще се сменя рейка е просто невъзможно да имат такава налична. За дясно огледало чакахме 15 дена за доставка wacko.gif . Малко е странно кола на 20к да е с разбита рейка. Не мога да кажа , че нашият авенсис го пазим много , кара се и по черно и по дупки , слава богу за 130 000 все още нищо не хлопа и не тропа.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 17 Апр 2011 22:19

Scott написа:
scorpion написа:...все едно задържане. При изключен двигател обаче при бързо развъртане на волана се чува ясно и отчетливо изтракване /припукване/изскърцване. Усеща се и в конзлата на волана пукане, обиране на луфт...
Да не би да е прословутото каренце на кормилния прът дето се оправя със смазване?
Много вероятно biggrin.gif .

Nixter

Мнение от Nixter » 17 Апр 2011 22:20

Ами и аз не съм собено доволен от моя авенсис, който го взех нов преди 3 години. Явно това е качеството на "японците" в Европа sad.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 17 Апр 2011 23:20

Scott написа:
пробвай да размърдаш волана нагоре надолу и напред назад...(предполагам може да се мести във всички тези посоки) и тествай пак дали припуква...
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Апр 2011 23:27

Вместо да се занимаваш с тестове и да си "блъскаш" главата по-добре отиди в гаранционния сервиз. След като установят проблема си пътувай спокойно, докато дойде резервната част и ти я сменят.

Не се ядосвай, и на Мерцедес се случват такива проблеми. Най-важното е да си спокоен и здрав! smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 17 Апр 2011 23:32

Scott написа:Да не би да е прословутото каренце на кормилния прът дето се оправя със смазване?
Би ли посочил, какво трябва да се смаже от схемата: http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2005_T ... _4505.html
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Scott

Мнение от Scott » 18 Апр 2011 01:03

digitalpr написа:Би ли посочил, какво трябва да се смаже от схемата: http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2005_T ... _4505.html
Ето това е сервизния бюлетин:
http://www.tundrasolutions.com/forums/a ... 296-08.pdf
Тук някъде имаше и друга подобна тема и jim_beam беше дал линк как се прави без да се сваля кормилния прът:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... 4be6cfad5c

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 18 Апр 2011 11:28

Благодаря ти. Снимките в коментара на jim_beam са явно за RAV4. Остава да видя, къде е това при Avensis-а и може да го смажа. Звука е толкова слаб и недоловим, че даже се чудя дали не е нормално да има такъв.

scorpion

Мнение от scorpion » 18 Апр 2011 12:04

Записах час за утре сутрни в ТМ София-Запад. Не съм ходил никога там. Надявам се да могат да направят бързо диагностика на проблема. При всички положения, ако следва да се ремонтира нещо ще е след празниците.
Някой има впечатления от ТМ София Запад !?!
Както и да е утре се надявам да мога да напиша какво е констаирано и какъв е проблема.

Приятен ден !

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 18 Апр 2011 12:12

В ТМ Запад съм пребоядисвал. Работиха много бързо и качествено. Ходил съм и на прегледи с различни автомобили. Пичове са и дори ме викнаха в халето да гледам ако искам при прегледа. Не се притеснявай да ги питаш каквото и да било по това което преглеждат, ще ти отговорят.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Апр 2011 15:56

В ТМ Ауто Запад винаги са ми вършили услугите максимално бързо и максимално добре и съм бил доволен.
Освен това за разлика от Изток имат голям паркинг и не се чудиш къде да паркираш колата. biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

scorpion

Мнение от scorpion » 19 Апр 2011 11:53

Както обещах кратко резюме от влизането в бокса - ТМ АУТО ЗАПАД.

Настоях за преглед на кормилна уредба; окачване; изспускателна система (последното заради появяващ се от време на време резонанс и за мен поне дразнещо вибриране).
Настояха да изчакам докато направят диганостика. Гледах през големия "екран" - витрината biggrin.gif
Резултат: всичко по ходова част, окачване, кормилна уредба е ОК.
Вибрирането било от леко изкривена (вероятно при монтажа още) задна леща. Нямали налична и вероятно като влизам в бокса за второ ТО, ще я поръчам предварително. Наистина се случва рядко и не е болка за умиране. Коригираха и фиксираха малко предпазните ламарини на дисковете (задните).
Краен резултат: прегледан и измит автомобил, вежливо обслужване с покана за уведомяване и при най-малко притеснение. Не ми взеха никаква такса за обслужването, както се и очакваше.
Доста по-спокойно от ТМ Изток. Хората са вежливи, а не начумерени.

Апропо: Като вдигнаха капака на дв. отсек няколо от механиците наоколо подхвърляха явно шеги за перфектния вид cool.gif.
Защото като видях другите вдигнати капаци на автомобили, май техните собственици въобще не знаят що е то двигателен отсек и нужно ли е да се поддържа както останалата част на автомобила.
Но както и преди съм казвал. Въпрос на виждане и разбиране за поддръжката на автомобила cool.gif

Беше ми приятно да споделя "проблемите".
Моля модераторите да заключат темата.

Поздрави !

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Апр 2011 13:14

В крайна сметка от какво е било това изчукване/изпукване и прихлопване на волана?
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Публикувай отговор