БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Facundo

БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!

Мнение от Facundo » 15 Апр 2011 14:56

а пък на мен първо ми написаха акт за неработеща къса лява светлина през ноща при което тъпото ченге не ми даде дори да се обясня... а просто ми каза че акта ми ще е на стойност от 20лв без отнемане на контролни точки... месец по късно отивам в кат да си платя акта и там виждам че глобата ми е на стойност от 50лв + отнемане на 5 контролни точки.. което за мен е пълно безумие...!! при което отивам да платя акта и в същия момент виждам паяк да ми вдига колата... Платих си шибания акт.. взех си ТАЛОНА и като отидох до паркинга да си взема колата ги питах дали може със фиш да се размина и те ми отговориха дирекно че ми пишат акт... но аз не си дадох талона а стария акт да ми го подноват със нов акт за неправилно паркиране...

НЯМАТ ЖАЛОСТ ТИЯ ХОРА БЕ.... И НЕМОГА ДА РАЗБЕРА НОРМАЛНО ЛИ Е ДА МИ ВЗЕМАТ 50ЛВ ЗА НЕРАБОТЕЩА СВЕТЛИНА КАТО НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ВЪВ НЕУДОБЕН МОМЕНТ!

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДУЛГОТО ПИСАНЕ НО ТРЯБВАШЕ ДА СИ ГО СПОДЕЛЯ!...... НЕ ВИ ГО ПОЖЕЛАВАМ :(

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 15 Апр 2011 15:00

Имаш право да си я смениш на място, ако имаш резервна крушка.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 15 Апр 2011 15:08

Ти не си го разбрал - той човека ти е искал 20 лв... :censored: :whistle:

Facundo

Мнение от Facundo » 15 Апр 2011 15:11

Ако ми беше намеквал щях да го разбера и щяхме да си стиснем ръце... но тои не ми даде да се обясна.. просто ми обясни правилата и глобата и си влезна във колата вдигна си прозореца докато му обяснявах някви неща...

mar29

обжалване

Мнение от mar29 » 15 Апр 2011 15:23

А защо не обжалва пред съд?

celio

Мнение от celio » 15 Апр 2011 15:50

ами подобно случка, пак един мой приятел така тръгнал нещо да обяснява, но полицая влязъл в патрулката и вообще не му обърнал внимание, при което моя приятел взъннал на дежурния казал номера на патрулата къде се намират и му казал че колигите му искат да го бият и че се е заключил в колата и не му дават да тръгне. Това е истински случай :D Разбира се никой не е искал да го бие но те като се правят на големите решил и той да се погаври. каквото повикало такова се обадило

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Re: БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!

Мнение от mitoko » 15 Апр 2011 15:57

Facundo написа:а пък на мен първо ми написаха акт за неработеща къса лява светлина през ноща при което тъпото ченге не ми даде дори да се обясня... а просто ми каза че акта ми ще е на стойност от 20лв без отнемане на контролни точки... месец по късно отивам в кат да си платя акта и там виждам че глобата ми е на стойност от 50лв + отнемане на 5 контролни точки.. което за мен е пълно безумие...!! при което отивам да платя акта и в същия момент виждам паяк да ми вдига колата... Платих си шибания акт.. взех си ТАЛОНА и като отидох до паркинга да си взема колата ги питах дали може със фиш да се размина и те ми отговориха дирекно че ми пишат акт... но аз не си дадох талона а стария акт да ми го подноват със нов акт за неправилно паркиране...

НЯМАТ ЖАЛОСТ ТИЯ ХОРА БЕ.... И НЕМОГА ДА РАЗБЕРА НОРМАЛНО ЛИ Е ДА МИ ВЗЕМАТ 50ЛВ ЗА НЕРАБОТЕЩА СВЕТЛИНА КАТО НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ВЪВ НЕУДОБЕН МОМЕНТ!

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДУЛГОТО ПИСАНЕ НО ТРЯБВАШЕ ДА СИ ГО СПОДЕЛЯ!...... НЕ ВИ ГО ПОЖЕЛАВАМ :(
по закон трябва да имаш комплект от всички крушки(отвъм които светят)... редно е да като те спира и да ти кажат да си я смениш... явно се е заяждал с теб за пари...

и глоби до 50 лева включително не можело да се обжалват...

mar29

Мнение от mar29 » 15 Апр 2011 16:15

mitoko написа:
Facundo написа:а пък на мен първо ми написаха акт за неработеща къса лява светлина през ноща при което тъпото ченге не ми даде дори да се обясня... а просто ми каза че акта ми ще е на стойност от 20лв без отнемане на контролни точки... месец по късно отивам в кат да си платя акта и там виждам че глобата ми е на стойност от 50лв + отнемане на 5 контролни точки.. което за мен е пълно безумие...!! при което отивам да платя акта и в същия момент виждам паяк да ми вдига колата... Платих си шибания акт.. взех си ТАЛОНА и като отидох до паркинга да си взема колата ги питах дали може със фиш да се размина и те ми отговориха дирекно че ми пишат акт... но аз не си дадох талона а стария акт да ми го подноват със нов акт за неправилно паркиране...

по закон трябва да имаш комплект от всички крушки(отвъм които светят)... редно е да като те спира и да ти кажат да си я смениш... явно се е заяждал с теб за пари...

Глоби е общо понятие: ФИШ и АКТ са все глоби , но в първия случай не можеш да обжалваш ( фиш ), а във втория случай ( акт ) МОЖЕШ ДА ОБЖАЛВАШ !!!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Апр 2011 16:49

mitoko написа:по закон трябва да имаш комплект от всички крушки.
Ако си с ксенони, как ще си смениш ксенона на пътя?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

mitoko

Мнение от mitoko » 15 Апр 2011 16:57

Kiki написа:
тва си е техен проблем... да не са си купували/ слагали ксенон... няма ли резервни комплекти крушки за ксенона ???

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 15 Апр 2011 17:36

Що, като са ксенони да не са заварени там?! biggrin.gif

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 15 Апр 2011 17:39

Kiki написа:
на афтермаркет ксенон можеш да смениш крушката на място (зависи как са ти сложени баластите), а можеш и да сложиш обикновена халогенна крушка (в оригиналния цокъл). Предполагам, че и за фабричния е така.
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Апр 2011 18:19

mitoko написа:

Къде в закона пише за комплекта крушки в наличност?

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от stereo_man » 15 Апр 2011 19:37

на мен преди година ми беше изгоряла едната крушка на късите в движение без да разбера. полицая дето ме спря ми обясни че мога да мина с 20 лв. на място или 50 лв. ако ми пише акт. аз избрах 20-тачката и им дадох, а те само ме записаха в един черен стар тефтер. рових след това и бях намерил в закона, че на място могат да ти съставят фиш на стойност 20 лв., който плащаш веднага, но не знам в момента дали не е променено и дали вече могат да взимат пари в брой

mar29

Мнение от mar29 » 15 Апр 2011 20:11

stereo_man написа:на мен преди година ми беше изгоряла едната крушка на късите в движение без да разбера. полицая дето ме спря ми обясни че мога да мина с 20 лв. на място или 50 лв. ако ми пише акт. аз избрах 20-тачката и им дадох, а те само ме записаха в един черен стар тефтер. рових след това и бях намерил в закона, че на място могат да ти съставят фиш на стойност 20 лв., който плащаш веднага, но не знам в момента дали не е променено и дали вече могат да взимат пари в брой

Хубаво си избрал 20-тачката,ама после не се косете,че в България полицията е коромпирана.
90% от актовете падат в съда,ама българската психика е такава,че още търси силата на РУШВЕТА.
Защо не си подадеш 20-тачката на един английски полицай.......... mad.gif ?!!!

ПОВТАРЯМ ГО - 90% ОТ СЪСТАВЕНИТЕ АКТОВЕ ПАДАТ В СЪДА .

Хорааа,търсете си правата. Искайте си касовата бележка за всяка покупка,ремонт или услуга.Не се колебайте , да заведете иск към общината за възникнало ПТП , поради лоша пътна настилка и т.н.т :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Публикувай отговор