Corolla 1.6 3ZZ-FE VVTi 110HP 2003 - Монтаж на ГИ ?
-
Corolla 1.6 3ZZ-FE VVTi 110HP 2003 - Монтаж на ГИ ?
Здравейте! Интересувам се за монтаж на газов инжекцион на корола 1.6 vvti 2003 година с двигател E3Z-Y52L. Този двигател става ли за газ или не? Някой монтирал ли е и колко е навъртял и има ли ядове? Прочетох , че vvti едни не ставали за газ, други ставали...
Благодаря за написаното
Благодаря за написаното
Последно промяна от Akima на 14 Мар 2023 23:09, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Съхранете завинаги радостта от победата!
Газов инжекцион за Toyota corolla 1,6 VVT-i
И аз също се интерисувам дали може да се сложи газов инжекцион на Toyota corolla 1,6 VVT-i. Наистина ли никой не е слагал АГУ на такъв абтомобил?
Чувал съм че е проблем пласмасовия колектор, който побързо си заминава. Какво друго може да се окаже проблемно? Ако някой има впечетления, моля да ги сподели.

- Corolla`car
Re: Газов инжекцион за Toyota corolla 1,6 VVT-i
valeka написа:И аз също се интерисувам дали може да се сложи газов инжекцион на Toyota corolla 1,6 VVT-i. Наистина ли никой не е слагал АГУ на такъв абтомобил?Чувал съм че е проблем пласмасовия колектор, който побързо си заминава. Какво друго може да се окаже проблемно? Ако някой има впечетления, моля да ги сподели.
Колега моят съвет към тебе не си убивай колата .. защото ти ще си блъскаш главата след това по сервизи.. наслади и се на катърщината карай си я с кеф и без това едва ли ти дава кой знае какъв сериозен разход.
Да бе, то и на БМВ-тата викат че им се цепят колекторите, пък я се огледайте по пътя, че 2/3 са на газ.
И аз съм се замислял за газов инжекцион за на майка ми королата, която е със същия мотор обаче при среден разход 8-8,2 градско няма смисъл.

И аз съм се замислял за газов инжекцион за на майка ми королата, която е със същия мотор обаче при среден разход 8-8,2 градско няма смисъл.
'85 Toyota Corolla/AE80; 1.3 2A/
'07 Toyota Prius
'03 Toyota Corolla/Е12; 3ZZ-FE/
'07 Toyota Prius
'03 Toyota Corolla/Е12; 3ZZ-FE/
-
- Автомобил: Toyota Corolla e12 газ/бензин
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте колеги! Аз съм с 1.6VVT-i. Сложих си газов инжекцион Landi заедно с омасляваща клапаните система. Моят двигател също е с пластмасови всмукателни тръби. За момента нямам никакви проблеми. Колата работи еднакво на газ и бензин, като разхода ми е половин литър повече от това, което излиза като среден разход за бензин по автомобилния компютър. Зависи как ще ви направят настройката на инжекциона - от тази настройка зависи как ще върви колата, как ще ви е разхода и т.н. Аз съм впечатлен от малкия разход на автомобила - не само на газ, а изобщо. Моето мнение е - слагайте газ, но помислете и за топлинните натоварвания на клапаните и вкопаването им. Предпочетох да сложа омасляваща система и да се застраховам от евентуални проблеми. За информация - http://www.landi-bg.com/produkt_flashlu ... roduct=131. По отношение на това дали един двигател става или не за газ, в сервизите имат РС програма на съответния производител на газови уредби, в която е посочено на кой точно модел на съответния автомобил и на кой точно двигател може да се постави точно определен модел на газова уредба. Най-добре е да се консултирате със съответния монтажен център, където желаете да се монтира уредбата.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Няма смисъл ако я кара 5000км на година ама ако прави 20 000 и нагоре смисъл има отвсякъде . Точно в момента разликата в цените е 2 пъти .djoni написа:Да бе, то и на БМВ-тата викат че им се цепят колекторите, пък я се огледайте по пътя, че 2/3 са на газ.![]()
Относно смисъла от подобна система за мазане на клапаните може да прочетеш тук : http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=17010 . То просто не си заслужава да се коментира това в техническия раздел .534 написа:Здравейте колеги! Аз съм с 1.6VVT-i. Сложих си газов инжекцион Landi заедно с омасляваща клапаните система. ............
-
- Автомобил: Toyota Corolla e12 газ/бензин
Ето тук: http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=128185 и тук http://www.crvownersclub.com/forums/sho ... .php?t=162 и тук http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... opic=79450 става въпрос за тези двигатели. В двата сервиза, единия от които е монтажния за моя автомобил също ме предупредиха за проблема. Ако някой се интересува от подробности - http://www.v-lube.de/en/.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Напълно достоверни източници : форуми , като нашия и продавачи на течност за смазване на "горещи" клапани biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif .
Аз лично не знам да е правено нещо по двигател в БГ и после той да не се е оказал проблемен , с фабричен дефект , кофти части и тн . Но както знаем на кривата ракета облаците и пречат
.
Аз лично не знам да е правено нещо по двигател в БГ и после той да не се е оказал проблемен , с фабричен дефект , кофти части и тн . Но както знаем на кривата ракета облаците и пречат

1,4 vvti газ
Аз ще слагам газ и се чудя дали да изисквам да ми спрат бензиновата помпа с реле и да ми сложат МАП. Някой има ли впечатления от сервиз Еврогаз, София, ул. Вечерница...
Е колко повече да им обяснява.Да е *** да го набиеш , па то акъл( в кръга на шегата)cokata написа:Bass_Man написа:Точно в момента разликата в цените е 2 пъти .quote]
Обесни им!![]()
Някой като каже 'тя ми гори 6, няма смисъл да и слагам газ'..
ИМА СМИСЪЛ!
Всеки си преценява за него ,щом може да я храни на бензин нека си остане така.
Не знаете кои с какви доходи разполага.Тук се дават мнения относно Може или Не Може.
Не се опитвайте да убеждавате някои.Всеки си има разбирания.
Лично моето разбиране е , че всяка една кола под 200 коня трябва е на газ.Дано сега не се възроди пак спора за дизела (каза го един дизелджия biggrin.gif )
A car without TURBO is like a man without BALLS!