Досаден проблем с датчика на горивото..

cameraman
Обратна връзка:

Досаден проблем с датчика на горивото..

Мнение от cameraman » 05 Мар 2011 20:18

Не зная дали не си внушавам, но мисля, че повреждането на стрелката за ниво на горивото се случи прио една смяна на горивния филтър.... Мислех си, че при следващата смяна може датчика сам да се оправи... УВИ.... В петък последно бутах тойотата до бензиностанция... и после я обезвъздушавах... Колата ми не е лека за бутане... Това е Тойота Авенсис 2000ТД 2000година... Бих се радвал ако някой ми посочи лек.... или доктор за този проблем... Желателно е това да се случи във Варна..... Лампичката за резерва също не светва.... стрелката замръзва на 1/2 от първото деление...

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 05 Мар 2011 23:22

Имах подобен проблем,само че със стрелката на датчика за температурата."Подскачаше" както и когато си искаше - стой на средата и изведнъж "хоп" нагоре на максимум.Оправяше се за момента със почукване.
Проблема се оказа доста лесно решим.Сваля се таблото,поне при мен не беше нужно да се маха волана (колите ни са доста подобни и предполагам,че и при теб ще е така ),таблото се маха доста лесно,иска малко "чалъм" но нищо съществено.Таблото е изцяло електронно отзад се включват няколко букси ( внимавай за тях ) , след което го носиш на някой по реномиран електричар.Вътре в таблото има платка,която със времето може да е корозирала и да са се прекъснали някой писти и трябва да се препоят - на мен така ми обясниха.Оправиха го и даже не ми взеха пари,все пак ги почерипих излезна ми около 5 лв.

П.П
Може да използваш момента да си подмениш някоя крушка,ако имаш изгоряла. biggrin.gif

Успех ! :thumbsup:
Без Toyota , засега .......

cameraman
Обратна връзка:

още

Мнение от cameraman » 07 Мар 2011 15:46

Насочете ме, моля към майстори във Варна. :thumbsup:

stemark

Мнение от stemark » 07 Мар 2011 18:29

Здравейте!Аналогичен проблем имах с индикатора на температурата който важи и за бензиномера.Колата е Авнсис 1 2000г. с двигател 3s-fe.Проблема е в светловода на таблото.Сваля се таблото ,разглобява се ,вадят се стрелките,маха се циферблата.Има винтове от към страната на платка и се сваля плексигласовия светловод.С обла пила се разпиляват много малко отворите където минават осите на температурата и бензиномера.Сглобяваме по обратния път и всичко е ОК.Правил съм го на моята кола и на още 7 и винаги е имало резултат.Успех!

cameraman
Обратна връзка:

Хм...

Мнение от cameraman » 07 Мар 2011 20:39

Път към Варна да имаш??? ohmy.gif

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 07 Мар 2011 23:31

Преди да разглобиш таблото ,можеш да видиш дали не е огънат резервоара отдолу.

Второто нещо е да откачиш буксата на резервоара ,за да видиш дали стрелката ще падне.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 08 Мар 2011 02:42

diesel_power написа:Преди да разглобиш таблото ,можеш да видиш дали не е огънат резервоара отдолу.

Второто нещо е да откачиш буксата на резервоара ,за да видиш дали стрелката ще падне.

+1 :thumbsup:

Почвай винаги от по-простото!
:whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

cameraman
Обратна връзка:

Направих 1

Мнение от cameraman » 06 Апр 2011 14:01

Майстор разглоби таблото. Смени крушките и почисти всички клеми... Сложих туба нафта в багажника и пак тръгнах в очакване лампичката за резервоара да светне или стрелката да падне на нулата... Пак колата умря за гориво, без да ме информира.... Значи трябва да направя стъпка 2... Къде се намира клемата на резервоара, моля???? sleep.gif

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 06 Апр 2011 21:24

"Вътре в таблото има платка,която със времето може да е корозирала и да са се прекъснали някой писти и трябва да се препоят - на мен така ми обясниха"

Почистването на клемите и аз го направих без никакъв ефект.Отваря се самото табло,след като се разкачи,вътре във него се намира самата платка.
Без Toyota , засега .......

cameraman
Обратна връзка:

После..

Мнение от cameraman » 07 Апр 2011 16:33

Вдигнахме задната седалка... стигнахме до резервоара... почистихме кабелите и клемите... отворихме капачето.... има един механизъм със поплавък.... при най-паднал поплавък показва малко под 1 деление, а не нула... размърдахме го нагоре-надолу.... стрелката на таблото стига до най-горе за пълен резервоар, но за празен не показва... показва 1 деление.... когато изключа контакта пада на 0.... Има някакво реле в резервоара... кабелите минават през нещо бяло и пластмасово.... помислихме си дали то-не показва вярната информация???? :help:

Публикувай отговор