Inlet Air Temperature sensor - Avensis 2
Inlet Air Temperature sensor - Avensis 2
Моля, за помощ да намеря посоченият в заглавието на темата сензор на Авенсис 1.6 VVT-I - 2004г. Купих си един Power Mod, който се закача на този сензор , но не мога да намеря къде е сензора.
Според схемите които имам е в един корпус с дебитомера. А иначе по темата , това което си си купил, обикновено е една голяма глупост.
Ето ти малко четиво по темата: http://cement1000.hit.bg/

Ето ти малко четиво по темата: http://cement1000.hit.bg/
И 15 лева за един резистор си е обир. Дали ще си вдигнеш мощността, може обаче разхода със сигурност, защото ще лъжеш ЕКУ-то , че мотора е студен да обогатява допълнително.shapala написа:Благодаря за бързите отговори! Излезе ми 15 лв, то представлява един резистор и това е.
Значи няма смисъл да се мъча с това. Искаше ми се малко да дигна мощността на колата, ама карай.
Прав си.Bass_Man написа:Колега не го лъжеш , че мотора е студен , а че въздуха , който влиза в мотора е студен !!! Иначе , като краен ефект пак ще обогатява но това реално с нищо не помага освен за разхода.

Правил съм си експерименти с датчика за температура на двигателя и за това и машинално си писал за по-студен мотор.
Сенсор за температура
Здравейте ,
Относно Сенсора за дебита на въздуха и температурният сенсор , глдайки сенсора отгоре от кум предницата към задницата на колата , кабелите са първият и вторият от ляво на дясно / все пак замери и се убеди кой е + /, като вътрешния е "+" като съответно съпротивлението както следва :
–20C - 12.5 to 16.9 kОМ
20C - 2.19 to 2.67 kОМ
60С - 0.50 to 0.68 kОМ
Един съвет , ефект никакъв , не си играй , само ще си вдигнеш разхода , ако искаш повече мощност купи си 2000 ссм - 150 кс . Не се врузвай и на спортен филтер било то панелен или конусен нищо нямя да устиш с този двигател дори при втория да инсталираш кутия за студен въздух и подведеш такъв от отвора над левия подкалник , е да при конусния ще се получи по-спортен звук , ама това не значи , че колата ти е станала по-мощна .
Втори съвет :
Ако искаш по-добре да ти върви колата и усетиш някаква разлика използвай 98Н или 100н , препоръчвам ти Ромпетрол , като компромис 96н екстра форсе .
На www.digitaltuning.bg можеш да си купиш чип за 750 лв за 10кс но дали си заслужава толкова пари , 10 кс - 10% отгоре за нищо , просто не се усещат с по-кофти бензин .
ПоВярвай ми опитал съм всичко , дори гъвкавата връзка мезду филтъра и смукателният колектор както и самият той са с термична изолация .
Карай си колата както е !!!

Относно Сенсора за дебита на въздуха и температурният сенсор , глдайки сенсора отгоре от кум предницата към задницата на колата , кабелите са първият и вторият от ляво на дясно / все пак замери и се убеди кой е + /, като вътрешния е "+" като съответно съпротивлението както следва :
–20C - 12.5 to 16.9 kОМ
20C - 2.19 to 2.67 kОМ
60С - 0.50 to 0.68 kОМ
Един съвет , ефект никакъв , не си играй , само ще си вдигнеш разхода , ако искаш повече мощност купи си 2000 ссм - 150 кс . Не се врузвай и на спортен филтер било то панелен или конусен нищо нямя да устиш с този двигател дори при втория да инсталираш кутия за студен въздух и подведеш такъв от отвора над левия подкалник , е да при конусния ще се получи по-спортен звук , ама това не значи , че колата ти е станала по-мощна .
Втори съвет :
Ако искаш по-добре да ти върви колата и усетиш някаква разлика използвай 98Н или 100н , препоръчвам ти Ромпетрол , като компромис 96н екстра форсе .
На www.digitaltuning.bg можеш да си купиш чип за 750 лв за 10кс но дали си заслужава толкова пари , 10 кс - 10% отгоре за нищо , просто не се усещат с по-кофти бензин .
ПоВярвай ми опитал съм всичко , дори гъвкавата връзка мезду филтъра и смукателният колектор както и самият той са с термична изолация .
Карай си колата както е !!!

псж
Сензор Температура Въздух
Отново съм аз ,
Дай си Емаила и ще ти пратя схема и диаграма Температура въздух / Съпротивление .
Поздрави ,

Дай си Емаила и ще ти пратя схема и диаграма Температура въздух / Съпротивление .
Поздрави ,

псж
Сенсор Температура Въздух
Ето това е , просто за kойто се интересува Bass_Man !

- Прикачени файлове
-
- Air mass flow sensor
- Air Temp Sensor and Mass Flow.jpg (95.26 KiB) Преглеждано 1265 пъти
псж