Лагер на предна лява главина на Карина Е
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Лагер на предна лява главина на Карина Е
Имам луфт в лагера, странното е, че не вие и не е шумял никога. Миналото лято го усетих този луфт, но беше по-малко. Проверих гайката на главината-не е хлабава.
На някой случвало ли се е да сменя лагер, който е получил луфт без да вие?
На някой случвало ли се е да сменя лагер, който е получил луфт без да вие?
Carina E 4AFE LB 1992
Аз имах същия проблем. Луфтове и на двете главини.И си викам ще карам докато започнат да вият лагерите че тогава да ги сменям....обаче един ден направо започнаха да стържат.Викам си сега е момента и....автогол главините заминали и новите лагери лопат и....хайде и нови главини и разхода двойно.Затова по добре ги сменяй сега докато е време че главината по скъпа от лагера 

Toyota Carina E 2.0GLi 3s-fe
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Колеги, ще сменям лагера тези дни и имам няколко въпроса:
1. Относно семерингите: с какво да намажа вътрешната им част - с грес от лагера, или да сложа някаква друга смазка(молибденова за карета например, тъй като преди години съм слагал графитна грес на семеринг на двигател, за да спре да свири след като беше монтиран намазан с масло)?
2. Да добавям ли още грес в лагера, или си има достатъчно (не знам дали семерингите стоят плътно до лагера или по-далече)?
3. Да сложа ли малко силикон при набиването на семерингите, защото са с метална външна част?
1. Относно семерингите: с какво да намажа вътрешната им част - с грес от лагера, или да сложа някаква друга смазка(молибденова за карета например, тъй като преди години съм слагал графитна грес на семеринг на двигател, за да спре да свири след като беше монтиран намазан с масло)?
2. Да добавям ли още грес в лагера, или си има достатъчно (не знам дали семерингите стоят плътно до лагера или по-далече)?
3. Да сложа ли малко силикон при набиването на семерингите, защото са с метална външна част?
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
E ,че то реалните може да са повече biggrin.gif
Сменял съм преден ляв.Но не помня как точно.Помагах на баща ми докато го сменяше
Иначе преден ляв СКФ 140 лв.И ако имаш АБС гледай как сглобяваш после ,че иначе може да си свети постоянно на таблото АБС-а!
Сменял съм преден ляв.Но не помня как точно.Помагах на баща ми докато го сменяше

Иначе преден ляв СКФ 140 лв.И ако имаш АБС гледай как сглобяваш после ,че иначе може да си свети постоянно на таблото АБС-а!
A car without TURBO is like a man without BALLS!