Въпроси за купуване на семейна Тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 05 Апр 2011 15:40

CVT e най добрата кутия в момента като концепция, принципно на субару за много добри :thumbsup:

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 05 Апр 2011 15:43

Десс, ето защо не са ти направили голяма отстъпка, при вас Равките се пазаруват като топъл хляб...........то какво друго да се очаква с известните Варненските дупки laugh.gif
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Апр 2011 16:14

Хм... На ярето давах ток, ама Десс помисли ли като падне акумулатора на 'жипката откъде ще търсиш ток :whistle: tongue.gif laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 05 Апр 2011 16:38

Абе,Slow ти виждал ли си TOYOTA да не запали? tongue.gif
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Апр 2011 16:44

slowtraveler написа:Хм... На ярето давах ток, ама Десс помисли ли като падне акумулатора на 'жипката откъде ще търсиш ток :whistle: tongue.gif laugh.gif
е нали ти казах, че вече аз ще ти давам ток laugh.gif
Владислав - виждал е laugh.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 05 Апр 2011 16:50

biggrin.gif Странно-в рекламата се твърди,че такива не съществуват...Сигурно причината не е в автомобила (я извънземни,я някакво магнитно поле)...Или не е била истинска TOYOTA,а някакво менте...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Апр 2011 20:41

От написаното разбирам, че не Тойотата е била проблем, а акумулаторът и. След като е получила достатъчно ток е запалила. tongue.gif

Тойота не произвежда акумулатори (за съжаление sad.gif ).
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Апр 2011 20:55

проблема всъщност беше в батерията на дистанционното. сутринта не можах да запаля със старт-бутона, обаче явно е останала на контакт, и така е заминал и акумулатора, та следобед като се върнах с нова батерия пак не ми се получи :) но жорето като даде малко ток и всичко се оправи :)

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Апр 2011 21:24

desSs написа:Executive /чисто черното не ми хареса/
И добре не ти е харесало " това чисто черно", защото, ако искаш да ти е хубава колата задължително трябва да я полираш поне два пъти годишно. unsure.gif
Честито и със здраве да си я караш. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Апр 2011 21:34

На мен напоследък ми е "легнал на сърцето" Авенсиса на Скорпион, но времето ще покаже! laugh.gif

Лично аз предпочитам комфорта на големия автомобил. Джипките ми създават чувство на нестабилност в завоите и определено трябва да си пренастройвам шофьорските навици, когато управлявам SUV. Още повече стилът ми на живот не предполага нужда от "4х4 преживяване".

Все пак всеки сам решава. Пък и от друга страна не си купуваш кола за цял живот... cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 05 Апр 2011 22:21

Вие сте болни.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 05 Апр 2011 22:23

nowyaris написа:Вие сте болни.
Не,бъркаш се ,те са СПАМЕРИ biggrin.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 06 Апр 2011 16:31

zi_zi_top написа: На мен напоследък ми е "легнал на сърцето" Авенсиса на Скорпион, но времето ще покаже! laugh.gif

Лично аз предпочитам комфорта на големия автомобил. Джипките ми създават чувство на нестабилност в завоите и определено трябва да си пренастройвам шофьорските навици, когато управлявам SUV. Още повече стилът ми на живот не предполага нужда от "4х4 преживяване".

Все пак всеки сам решава. Пък и от друга страна не си купуваш кола за цял живот... cool.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ами освен да те поканя като ходя живот и здраве в края на май за 2-то сервизно обслужване да я огледаш biggrin.gif Така и така ще се заинтересувам каква цена биха ми дали от ТМ ... wink.gif

lakov

Мнение от lakov » 07 Апр 2011 22:42

каквато и да избереш, гледай да я има в наличност ! аз поръчах през м .02. една рав-ка /с две деца съм, отзад ми се видя достатъчно/ и още не е доставена ! заради трагедията в Япония заводите не работят - не се знае кога ще възобновят производство и доставки ... вече ми се " изчака чакането" и ми минава мерака, но ще потрая още малко...на японците не им е до коли точно сега... нека не ти шикалкавят от ТМ за доставката - в сайта на ТМС /японския/ ясно пише, че не са възобновили производство.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 08 Апр 2011 05:23

jim_beam написа:
MiNDHAQR написа:...За CVT чета все хубави работи, но и много лоши, като одраскване на самите конуси в механизма след време и че подмяната не е никак евтина. Доколкото четох, Ауди се отказвали от CVT след близо 10 години приложение ...

не намесвай ауди тук,те степенните им автоматици са консуматив,камо ли CVT.
дай някакво инфо за недостатъците на този автоматик,че ми стана интересно.доколкото ми е известно степенните автоматици са по-подходящи за теглене на тежки ремаркета от cvt,но защо не разбрах.имаше нещо с въртящия момент май.
http://ecomodder.com/forum/showthread.php/cvt-disadvantages-6293.html написа:CVT Disadvantages

- CVTs operate smoothly and efficiently, without spending energy to jerk the car during a shift. This can give a perception of low power, because many drivers expect a jerk when they begin to move the vehicle. However, the expected jerk of a non-CVT can be emulated by CVT control software, thus eliminating this marketing problem.

-Since the CVT keeps the engine turning at constant RPM over a wide range of vehicle speeds, pressing on the accelerator pedal will make the car move faster but doesn't change the sound coming from the engine as much as a conventional automatic transmission gear-shift. This confuses some drivers and, again, leads to an impression of a lack of power. This can be considered a disadvantage if the driver desires to hear the engine change tone.

-CVT torque-handling capability is limited by the strength of their transmission medium (usually a belt or chain), and by their ability to withstand friction wear between torque source and transmission medium (in friction-driven CVTs). CVTs in production prior to 2005 are predominantly belt- or chain-driven and therefore typically limited to low-powered cars and other light-duty applications. Units using advanced lubricants, however, have been proven to support any amount of torque in production vehicles, including that used for buses, heavy trucks, and earth-moving equipment.
По въпрос-а смяна на верига на по-новите CVT-а/ако въобще са с верига,а не магнитни,хидростатични и т.н./ ще направиш,когато смениш и верига на VVT-i двигател - аз не мога да разбера колко века искат някой хора да карат една кола?! wacko.gif

По повод това,че с помощта на лубриканти са постигнали напредък и могат да правят такива кутии и за камиони и багери не знам какво да кажа освен,че с Мечо май ще станем дилъри на Хадо за CVT-а. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

@Dess
Честито за Рав-а - чакаме да се похвалиш като дойде.Сега в КАТ Варна вървят номера от типа B 5XXX РР така че ще се оглеждам за ново чернеещо Равче и да знаеш 5678 вече е на муцунката на една Селика.

@mitoko
Който е карал Lineartronic си знае!
За незапознатите с кутията на Субару - [YouTube]Subaru Lineartronic

@scorpion
Аз съм ти казал,че вземам Schwacke и по цена и от там плащам без да се пазаря - демек купувам я като руснак без да я гледам,а ако взема Кики да огледа боята и не намери забележки черпя здраво.Спира ме само това,че е дизел - да беше взел един бензин да те отърва от него 100 пъти до сега.Не съм чувал за друг човек като теб - да ходи на работа пеш през зимата,за да не си цапа колата! rolleyes.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Публикувай отговор