Проблем с уплатнението на предното стъкло - Авенсис Т22

Аватар
lifer_

Проблем с уплатнението на предното стъкло - Авенсис Т22

Мнение от lifer_ » 31 Мар 2011 06:01

Колеги,
След дълго лутане и търсене разбрах, че няма да мине без въпрос във форума и помощ от ваша страна. Имам следния проблем с Авенсис Т22: напукано е уплатнението на решетката на вентилацията към челното стъкло. Изглежда ужасно, цялото е раздробено и пада. Не мисля, че е проблем относно вода в купето и т.н., но е дразнещо. Лошото е, че това уплатнение е част от самата решетка, а не ми се иcка да търся нова (да не говорим, че въобще не намерих подобно нещо). Моля за съвет, как да поправя проблема. Има ли начин за "побългаряване", да използвам подоба лента гума или незнам... unsure.gif

Благодаря предварително!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 31 Мар 2011 10:00

И на моята до някъде и заминало явно от големите горещини през лятото но мисля че не играе важна роля по скоро е нещо като завършек на тази пластмасовоа решетка .Проблема можеш досиго решиш ако си намериш от някъде подобно уплътнение и го залепиш но немисля че ще стои добре както оригиналното

Аватар
lifer_

Мнение от lifer_ » 31 Мар 2011 10:02

И аз съм намислил нещо такова,но се надявам и на други идеи...

Аватар
pecata2000

Уплътнение

Мнение от pecata2000 » 04 Апр 2011 10:01

Този проблем го имат всички Авенсиси от 98г-99г. явно.И моето уплътнение направо се разпадна, ронеше се докато не вземах едно уплътнение за стъклопакет за дограма. Свърши ми идеална работа. Стана по хубаво и от оригинално. Самата гума се разделя на 2 части и едната част е залепваш за скапаната избеляла от слънцето пластмаса с черен силикон или с нещо здраво двойнозалепващо се.
Пробвай, този вариант струва около 2 лева :)

Аватар
Petar

Re: Уплътнение

Мнение от Petar » 04 Апр 2011 14:20

Ще изкакам моето съсвсем дасе разпадне и тогава ще залепя ново единсвеното което остава и по-голяма фуга между стъклото и пластмасата но вода не влиза никъде

Аватар
lifer_

Мнение от lifer_ » 04 Апр 2011 17:50

Аз намерих някаква гума, лайсна за врати на автомобили или нещо такова...Май съм го измисля как да го направя,но не ми остана време. И аз си мисля, че ще стане по-добре от купешкото biggrin.gif Ще споделя по нататък...

Публикувай отговор