Покрива ли гаранцията надраскано стъкло от чистачки ?!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Покрива ли гаранцията надраскано стъкло от чистачки ?!?

Мнение от scorpion » 30 Мар 2011 17:29

Колеги, с изненада установих след последното измиване на автомобила, че има следи на предното стъкло от дясната, по-късата чистачка. Не съм го забелязал преди това по обективни причини - не ми е било пред погледа, а и при замърсяване на си личи. Следата е от горния край на чистачката, като видимо перото е като ново. Все пак автомобила е под 20 х.км, да не говорим, че се ползва, измива и прибира в гараж. За съжаление не излиза с препарат, което говори за някакво нарушение на повърхостния пласт.

Въпрос: ще ми бъде ли признат дефект (все пак колата е на 20К) или да пия една студена вода. Не ми пречи, не е така забележимо но в крайна сметка дразни ...

П'С: Малко е офф но преди 5 месеца за един изгорял пиксел ми смениха една 46". Ще кажете ... абе къде го видя този пиксел. Ами видях го. Та така и със следата от чистачката. Сорри но от какво ги правят тези стъкла ?!?

Вашето мнение и съвет ! Благодаря !

mar29

пиксел

Мнение от mar29 » 30 Мар 2011 17:31

Следващият път,когато си купувам кола,задължително ще те извикам за оглед tongue.gif

Аватар
Dizzle

Re: пиксел

Мнение от Dizzle » 30 Мар 2011 17:36

mar29 написа:Следващият път,когато си купувам кола,задължително ще те извикам за оглед tongue.gif
+1
и аз worthy.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 30 Мар 2011 18:12

С риск да ми се обидиш ще ти кажа какво ще е определението и на застрахователи и на гаранционния сервиз - "небрежност на водача".
Аз знам, че не е така! :thumbsup:

Това са обичайни износвания и щети по автомобила.
Такива надрасквания се получават от попаднали песъчинки при движение на чистачките и това се случва по цял свят на всички автомобили. И на моята Корола има такива и на двете чистачки.
Действително в последните години стъклата са "по-меки" и по-лесно се драскат. На по-старите коли, като че ли стъклата се драскаха по-трудно. Мисля, че са въвели някаква нова технология във връзка с изискванията на Euro NCAP.

Приеми приятелски съвет: Фокусирай си погледа в пътя и по-далечни обекти и няма да ги виждаш! wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 30 Мар 2011 18:26

Малко вероятно е някой да обърне внимание на лека драскотина , причинена от чистачките. Действително на този авенсис чистачките са отвратителни , по- скоро мажат по стъклото , отколкото да трият нещо. Не съм сигурен , но на твоя авенсис предното стъкло е с подгряване или нещо от сорта и е доста скъпичко , така че доста ще те въртят преди да го подменят :thumbsup:
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: пиксел

Мнение от zi_zi_top » 30 Мар 2011 18:33

Dizzle написа:
mar29 написа:Следващият път,когато си купувам кола,задължително ще те извикам за оглед tongue.gif
+1
и аз worthy.gif
Със Скорпион за съветник при огледа може да си купите кола само от магазина. laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

scorpion

Мнение от scorpion » 30 Мар 2011 19:12

Е*авайте се вие, ама утре като пусна колата за продажба, ще се вторачите в следата от чистачка biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Значи казвате надежда тука всяка оставете unsure.gif
Дали Кики няма да измисли нещо с вълшебните си ръце и ... пасти unsure.gif
Ако намине през темата ще съм благодарен за мнение.

П'С: Може да ви помогна и за избор на ТВ biggrin.gif
А за колите ... какво да Ви кажа. Имал съм автомобили втора ръка и мога да ви гарантирам, че по състоянието на купето, екстериора и интериора може да съдите за експлоатацията на съответен автомобил. Разбира се всяко правило има изключения но като цяло съм се убедил в това. ...

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 30 Мар 2011 19:48

Струва ми се е в твой интерес да не ти приемат "щетата".
Дори ако приемем, че новото стъкло ще е оригинално, то самото сваляне и поставяне може да ти донесе толкова грижи впоследствие, че да си мечтаеш за старата драскотина.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Мар 2011 20:01

На всички автомобили се получава този ефект...
Основно правило - никога не пускай чистачките на сухо...
Когато има доста мръсотия, не пести водата...
Когато е много мръсно - не пускай често чистачките, а само когато наистина има крайна нужда (и то винаги - с много вода)...
Автоматичните чистачки съм ги изключил точно поради тази причина - когато предния хвърли мръсотия, дори и да е суха - автоматиката се включва и чистачките правят мах...
Това е ....
Застрахователя няма да ти уважи претенцията - това е нормално износване... Все едно да му се оплачеш, че са ти се надраскали спирачните дискове...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 30 Мар 2011 20:16

didak написа:Струва ми се е в твой интерес да не ти приемат "щетата".
Дори ако приемем, че новото стъкло ще е оригинално, то самото сваляне и поставяне може да ти донесе толкова грижи впоследствие, че да си мечтаеш за старата драскотина.
+1 :thumbsup:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 30 Мар 2011 22:37

И аз мисля, че при евентуална смяна на стъклото заради това, можеш да се вкараш в егати филма. Не си струва.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Мар 2011 07:22

Няколко пъти са ми сменяли предно стъкло на различни автомобили. След това не съм усещал някаква разлика - явно смените бяха като по ноти...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 31 Мар 2011 07:51

scorpion написа:Значи казвате надежда тука всяка оставете unsure.gif
Дали Кики няма да измисли нещо с вълшебните си ръце и ... пасти unsure.gif
Ако намине през темата ще съм благодарен за мнение.
Кики случайно мина през темата, ама само с това минаване ще си остане. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Това стъкло се оправя само с НОВО. :thumbsup:
При полирането, стъклото неминуемо загрява и има опастност да се разтопи пластмасата, която е между пластовете на различнине слоеве стъкла. (то е многопластово)
Тогава остава едно гадно петно, което няма начин да се премахне.
Да не говорим, че и стъклото не може да се полира така успешно, като пластмасата и лака.
Така че ако много те дразни, знаеш как застрахователят ще ти признае щетата, ама не съм сигурен, че ще е правилното решение в твоя слечай!? wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Re: Покрива ли гаранцията надраскано стъкло от чистачки ?!?

Мнение от Japanese_fever » 31 Мар 2011 08:25

scorpion написа:
П'С: Малко е офф но преди 5 месеца за един изгорял пиксел ми смениха една 46". Ще кажете ... абе къде го видя този пиксел. Ами видях го. Та така и със следата от чистачката. Сорри но от какво ги правят тези стъкла ?!?
offtopic.gif
Сори за оф-топика, но с какво се занимаваш, ако не е тайна? С какво си изкарваш хляба? smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

scorpion

Re: Покрива ли гаранцията надраскано стъкло от чистачки ?!?

Мнение от scorpion » 31 Мар 2011 08:59

Japanese_fever написа:
scorpion написа:
offtopic.gif
Сори за оф-топика, но с какво се занимаваш, ако не е тайна? С какво си изкарваш хляба? smile.gif
Вече 20 години работя в банковата система wink.gif

Публикувай отговор