преди около месец си поръчах Версо 1,8 бензин, автоматик, 5-местна. В Германия в момента се предлага извънреден модел Verso Edition, който е почти с екстрите на Executive (панорамен покрив, 2-зонов климатик, парктроник отпред и отзад, темпомат, специални за модела алуминиеви джанти), но е на цената на Life. Чакам го с нетърпение да дойде към средата или края на май месец...
Ето цитат от темата ми в друг форум, за да не пиша всичко отново

Преди известно време реших да си сменя колата... естествено първото, което отидох да пробвам беше така мечтания от мен кашкай. Записах се за пробно шофиране и ми се падна каш+2, текна изпълнение (най-високото ниво на оборудване), кожа, двулитровия дизел, автоматик. Останах леко разочарован - вътре тясничко, главата ми почти опираше в тавана. Мотора също не ме впечатли, но това е субективно. В по-голяма кола ускорението и скоростта се усещат по друг начин.
След това взех хонда инсайт (хибрид) - доста куца кола. Това се води mild hybrid, тоест бензиновия мотор никога не спира. Дълга назад, доста ограничено виждане, куца (добре де, хибрид е). Разхода на магистралата ме шокира - 9/100. Вярно, че не съм я карал със 100, но все пак е 1,3 моторче с 88 магарета. Интериора обаче е страхотен, возията също е приятна.
После останах на тема хибрид, но този път истинки. Взех една хибридна тойота аурис. С нея до 50 бях като трамвай. laugh.gif След това се включва и не толкова слабия за купето 1,8 бензинов мотор с 99 магарета да помага. Реален разход в града - около 3,5/100. Недостатъци за мен - малка и без багажник. В багажника влиза един сак, повече не.
Като връщах ауриса се загледах в шоуруума в едно снежно бяло версо. Поогледах го отвън и ми се видя доста голямо, понеже бяха го завряли в един ъгъл зад 2 големи саксии. Все пак поисках да го видя. Отвориха ми го с нежелание, понеже било "продадено". Влязох и... ужасно много ми хареса! Широко, просторно вътре, удобни седалки, приятно табло. Специално това беше и с панорамен покрив и усещането за простор е много гот. Поисках да го карам - хубава и мека возия, много лесно се кара. Не е и толкова голяма, просто така ми се стори в началото. Багажника е огромен. Задните седалки са 3 отделни, могат да се плъзгат напред и назад всяка за себе си, облегалките им също падат до долу.
Та, няколко дена след това си поръчахме с жената едно такова версо. 1,8 бензин, 147 магарета, автомат, панорамен покрив (мнооооого му се кефя)... чакаме го с нетърпение да дойде, но ще има да почакаме. След около 3 месеца ще е тук.
Та така... изневерих на марката.![]()
![]()
На който ми е интересно - давам линк и към цялата тема, понеже стана 3 страници

http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic ... 12&t=26255
Тъй като това ми е първата чисто нов кола да питам до колко км. принципно не трябва да я ръчкам? Също така четох, че не е лошо да се смени едно масло на около 2-3 хил км.

Нещо друго, за което трябва да знам?