Привет и от мен

vvasilev
Обратна връзка:

Привет и от мен

Мнение от vvasilev » 29 Мар 2011 01:47

Привет на всички,

преди около месец си поръчах Версо 1,8 бензин, автоматик, 5-местна. В Германия в момента се предлага извънреден модел Verso Edition, който е почти с екстрите на Executive (панорамен покрив, 2-зонов климатик, парктроник отпред и отзад, темпомат, специални за модела алуминиеви джанти), но е на цената на Life. Чакам го с нетърпение да дойде към средата или края на май месец...
Ето цитат от темата ми в друг форум, за да не пиша всичко отново :)
Преди известно време реших да си сменя колата... естествено първото, което отидох да пробвам беше така мечтания от мен кашкай. Записах се за пробно шофиране и ми се падна каш+2, текна изпълнение (най-високото ниво на оборудване), кожа, двулитровия дизел, автоматик. Останах леко разочарован - вътре тясничко, главата ми почти опираше в тавана. Мотора също не ме впечатли, но това е субективно. В по-голяма кола ускорението и скоростта се усещат по друг начин.
След това взех хонда инсайт (хибрид) - доста куца кола. Това се води mild hybrid, тоест бензиновия мотор никога не спира. Дълга назад, доста ограничено виждане, куца (добре де, хибрид е). Разхода на магистралата ме шокира - 9/100. Вярно, че не съм я карал със 100, но все пак е 1,3 моторче с 88 магарета. Интериора обаче е страхотен, возията също е приятна.
После останах на тема хибрид, но този път истинки. Взех една хибридна тойота аурис. С нея до 50 бях като трамвай. laugh.gif След това се включва и не толкова слабия за купето 1,8 бензинов мотор с 99 магарета да помага. Реален разход в града - около 3,5/100. Недостатъци за мен - малка и без багажник. В багажника влиза един сак, повече не.
Като връщах ауриса се загледах в шоуруума в едно снежно бяло версо. Поогледах го отвън и ми се видя доста голямо, понеже бяха го завряли в един ъгъл зад 2 големи саксии. Все пак поисках да го видя. Отвориха ми го с нежелание, понеже било "продадено". Влязох и... ужасно много ми хареса! Широко, просторно вътре, удобни седалки, приятно табло. Специално това беше и с панорамен покрив и усещането за простор е много гот. Поисках да го карам - хубава и мека возия, много лесно се кара. Не е и толкова голяма, просто така ми се стори в началото. Багажника е огромен. Задните седалки са 3 отделни, могат да се плъзгат напред и назад всяка за себе си, облегалките им също падат до долу.

Та, няколко дена след това си поръчахме с жената едно такова версо. 1,8 бензин, 147 магарета, автомат, панорамен покрив (мнооооого му се кефя)... чакаме го с нетърпение да дойде, но ще има да почакаме. След около 3 месеца ще е тук.

Та така... изневерих на марката. blush.gif blush.gif

На който ми е интересно - давам линк и към цялата тема, понеже стана 3 страници :)
http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic ... 12&t=26255

Тъй като това ми е първата чисто нов кола да питам до колко км. принципно не трябва да я ръчкам? Също така четох, че не е лошо да се смени едно масло на около 2-3 хил км. unsure.gif
Нещо друго, за което трябва да знам? :)

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 29 Мар 2011 09:29

Колега,добре дошъл!Пожелавам ти много приятни моменти с новия автомобил!Мисля че си направиледин чудесен избор за модел и марка.Със сигурност в този клас има и други добри предложения,но отношението цена/качство при Verso е много добро.Ако колата е чисто нова,не знам кой ти е казал,че маслото трябва да се смени след 2-3 К км?За първи път чувам.За ръчкането-ми не лошо да изчакаш...Колко точно ще решиш ти.Принципно моторите работят на стенд след сглобяването им известен брой часове,така че реално са малко разработени.Но все пак отначало не вдигай над 4000 rpm.

P.S.Качи снимки като я вземеш!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 29 Мар 2011 10:09

честито за колата, като дойде прочети книжката която ти дават с колата :thumbsup:

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 29 Мар 2011 13:14

Честито колега!Много безаварийни км. с новата кола! Прочетох в темата която си качил,условията които са ти дали за купуването на колата в Германия,и се чудя кога дилърите на ТОЙОТА в България ще започнат да работят като немските си колеги!
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 29 Мар 2011 14:29

Честито, много да те радва и само масла, филтри и накладки да сменяш biggrin.gif Много хубав автомобил си взел, още повече, че из Германия няма да имаш проблеми като тукашните, та ще се радваш много и безаварийно :thumbsup: Иначе първите 2000км не вдигай над 3-3500 об/мин, след това вече можеш да си караш по-мъжката. То и в книжката това пише, дилъра може да го пропусне, но си има наистина поне 2000км brake-in период happy.gif

BIS - около Куково лято .... за наше съжаление ..... при положение, че сега и така си взимат парите на хората..... Ама не е виновен тоя де яде баницата, а този, който му я дава ....

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 29 Мар 2011 14:30

Честито и добре дошъл...в сектата laugh.gif не си сбъркал в избора и на мен ми беше гузно като изневерих на същата марка на която и ти tongue.gif ама не съжалявам :thumbsup: Стотици хиляди безаварийни километри ти желая! Само масла, филтри, ремъци и гуми да ти се налага да купуваш smile.gif biggrin.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 29 Мар 2011 17:05

Честито и от мен, колега!
Сигурен съм,че няма да съжаляваш за избора си!
И аз не бях карал японска кола докато не си кпих Авенсиса, но те уверявам, че, ако си купя някога друга кола, ще е отново японска. wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 29 Мар 2011 18:29

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... c&start=15
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Приятни изживявания с новия автомобил!!!
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

vvasilev
Обратна връзка:

Мнение от vvasilev » 29 Мар 2011 18:46

Благодаря на всички за пожеланията smile.gif
Владислав написа:...Ако колата е чисто нова,не знам кой ти е казал,че маслото трябва да се смени след 2-3 К км?За първи път чувам...
Ами, уж да позамие мотора в началото (докато е нов) и да се изхвърлят гадостите (метален прах примерно...), които са се отделили при напасването на металните части. wacko.gif
BIS написа:...и се чудя кога дилърите на ТОЙОТА в България ще започнат да работят като немските си колеги...
Едва ли ще е скоро. Докато тойоти се продават като топъл хляб и докато има монопол... нещата няма да се променят. Противно на всякаква логика, но... бг факт! mad.gif
Kiki написа:... И аз не бях карал японска кола докато не си кпих Авенсиса, но те уверявам, че, ако си купя някога друга кола, ще е отново японска...
Аз съм имал три японски преди това - тойота старлет, мицубиши колт и последно нисан алмера (карам я и в момента) и от всички съм бил много доволен! А съм карал модели на почти всички "стандартни" марки. Истината според мен е - лоша кола в днешно време на жестока конкуренция няма! Както и перфектна такава няма. Всичко е въпрос на вкус и лични предпочитания. Ааа, и кой какъв опит е направил със съответната марка (макар че тук специално има голяма доза късмет).

Задължително ще кача снимки като дойде. Както и ще напиша по-подробно личен опит след първите 1000 км. примерно... :thumbsup:

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 29 Мар 2011 19:38

Честито и от мен! Ти си си в клуба на "японците" така че само кеф с новата колица :thumbsup:
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 29 Мар 2011 21:18

Заклет японец.Евала!
Много приятни моменти с Версото! :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 29 Мар 2011 21:40

Честито колега,
Много да те радва и само консумативи да сменяш и гориво да наливаш!

Интересно ми е каква цена ти дадоха в Германия за Аурис хибрида.Интересен ми е и разхода от 3.5.....разкажи повече, моля :)

Публикувай отговор