????zi_zi_top написа:
Е, накрая позна!![]()
.

Протест пред Русенския съд, когато колегите на Петър Балков наказаха с "Порицание" "най-корумпирания съдия", би имал много повече полза от протест пред ОМВ, Парламент или която и да е институция с обща отговорност.zi_zi_top написа:Е, накрая позна!rudolf написа:естествено че щом власта и правомощията са съсредоточени в ръцете на държавата--тя носи отговорост за свойте действия или бездействия....
мястото на протестите трябва да е пред парламента.![]()
Протестите на бензиностанциите и по кръстовищата наказват другите жертви на безобразията в държавата, а на управниците им е "през оная работа". Виж като се съберат хора пред парламента и на ларгото на бул. "Дондуков" им става криво и се плашат да не ги бием по кратуните.
Много добре знам кой събира осигурителните вноски.Просто те питах дали лекарите със своите действия и корупционни практики имат вина за състоянието на здравната система?zi_zi_top написа:От първия абзац извода е, че трябва да протестираме срещу групировките! Съгласен съм. След като държавата няма воля да се справи с тях, гражданското общество трябва да поведе война срещу групировките и мутрите.BIS написа:...
Докторе,кажи как да се обработва земята,като изкупните цени на каквато и да е селскостопанска продукция са много ниски и се диктуват от групировки под зоркия поглед на държавата? Дали в държавите,които визираш е така?Не!Дали обикновен земеделец ще може да гледа и изнася жито сам, без намесата на някоя групировка? Това в България е просто невъзможно! Защо ли?
Док ,пишеш че твои колеги в Европа плащат по 800 евро осигуровки на месец. Питам те дали лекарите в България нямат вина за състоянието на здравната система и кой позволява на близо 1 млн. цигани да не плащат никакви осигуровки?Същите цигани се лекуват за сметка на БЪЛГАРИТЕ,които си плащат! Държавата отново си трае! Защо ли?????
Много отдавна хората,които се лекуват си плащат и не чакат само на НЗОК!
![]()
Лекарите не се занимават със събиране на ЗО вноски, това е задължение на НАП и НОИ. Понеже те са част от държавата си мисля, че тази държавна машина не работи както трябва и трябва да я сменяме...
Виновни за състоянието на здравеопазването в БГ са лекарите, които са сключили договор с НЗОК при настоящите условия. Тези договорни условия са предпоставка за корупционни практики на всички нива - като започнеш от Министъра на здравеопазването и Директора на НЗОК и свършиш със санитарката от Кожно отделение на болницата в Каспичан.BIS написа:Много добре знам кой събира осигурителните вноски.Просто те питах дали лекарите със своите действия и корупционни практики имат вина за състоянието на здравната система?
+1zi_zi_top написа:Дългогодишният ми опит в протестите е показал, че освен да си докараш настинка няма никакъв друг ефект. laugh.gif
Миналата седмица бях във Виена и при цена на бензина 1,38 Евро никой не протестираше, а всички работеха за да изкарват пари.
Не е правилен подход да търсиш евтинията, а трябва да се стремиш да търсиш правилната цена на труда си и да можеш да си купуваш необходимите неща.
С тези протести не може да се промени макроикономическата рамка на петролния пазар. А да си мислим, че е възможно в БГ цените на горивата да са много по-ниски от тези в ЕС е абсурдно.
zi_zi_top написа: Всъщност ме мързи да пиша толкова дълго мнение и затова ви казвам, че няма смисъл.
Проблемът е в народопсихологията. Земята ни пустее, но твърдим, че няма работа и пари. Всички фабрики и заводи се разграбиха и продадоха оборудването за скраб, вместо да се модернизират и да произвеждат качествени стоки.
Какво произвеждаме в БГ? Колко са тези, които се стремят да работят много и качествено?!? А съвсем друг е въпросът колко са тези, които са квалифицирани да го правят???![]()
Вече съм сигурен, че 90% от четящите ме мразят, но истината боли.![]()
От 40-50 години в БГ мунчовците смятат за глупак този, който се труди. Тук в БГ БИЗНЕС=ДАЛАВЕРА, а по белия свят БИЗНЕС=РАБОТА...
Дидо, не е грешно да искаш 2000 Евро заплата. Ако работиш качествено и монтираш качествени изпускателни системи, които имат 5 години гаранция, а изкарват поне 8 г. е напълно нормално да получаваш толкова.
Крайно време е българите да разберем, че трябва да се трудим много качествено и ефективно за да искаме висок стандарт.
Реално в БГ се произвежда по-малко отколкото в Сомалия, но искаме стандарта на Германия.Е-е-е те такова животно нема...
![]()
Искате добро здравеопазване финансирано от НЗОК и държавата. Как да стане това. Аз съм платил за цялата 2010 година здравно осигуряване = 600 лв. без да укривам и лев от доходите си. А колега в Австрия плаща 800 Евро на месец за здравно осигуряване.
Знаете ли на какви цени са апаратурата, консумативите и медикаментите, които купуваме в БГ: На каквито в цял свят се продават!!!
Да протестираме пред Сименс и Дженерал Електрик да ни продават апаратура на цени спрямо нашия стандарт.![]()
Защо не си произвеждаме апаратура и консумативи на ниски цени, както в Китай, Индия и Турция???
Интересен феномен е социалистическият начин на мислене - заразил е и хора, които са се родили през прехода.
Трябва да забравим социализма и да оставим пазарната икономика да ни качи на правилните релси!
Много е болезнено, но трябва...
Кой да ни го направи бизнес-климата, ако не си го направим ние самите!?!BIS написа:... А за бизнес климата няма какво да говорим.Просто няма такъв!![]()
Искаш да кажеш, че и на други места по света има политици и те са досущ като нашите!?!zi_zi_top написа:Момчета и момичета!
Има един велик филм от близкото минало "Да разлаем кучетата!". Който не го е гледал или не го помни, не си дава сметка какъв "лапни шаран" е.
Всички протести, масови кампании, военни операции с "хуманитарна" цел и тем подобни мероприятия са само димна завеса и трикове за отвличане на вниманието от истинските проблеми.
PR екипите на политическите партии са по-изкусни от Мистер Сенко и Астор взети заедно. Докато ти показват розата в дясната ръка, вадят топчето от дупето на заека. laugh.gif
Просто не им се връзвайте на евтините трикове и гледайте внимателно за истинския трик, който ще ви вкара "изненадата" в задния двор.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта