Fido Dido написа:Ама аз не искам по-евтини горива - искам да взимам по 2000 евро заплата.
Ама за тая цел трябва да вдигна цените на услугите, които предлагам - как ВИЕ ще го понесете това, ако ви се налага да си ремонтирате колата а толкова пари нямате?!
...
Док, приятелю - не си прав......
Всъщност ме мързи да пиша толкова дълго мнение и затова ви казвам, че няма смисъл.
Проблемът е в народопсихологията. Земята ни пустее, но твърдим, че няма работа и пари. Всички фабрики и заводи се разграбиха и продадоха оборудването за скраб, вместо да се модернизират и да произвеждат качествени стоки.
Какво произвеждаме в БГ? Колко са тези, които се стремят да работят много и качествено?!? А съвсем друг е въпросът колко са тези, които са квалифицирани да го правят???
Вече съм сигурен, че 90% от четящите ме мразят, но истината боли.
От 40-50 години в БГ мунчовците смятат за глупак този, който се труди. Тук в БГ БИЗНЕС=ДАЛАВЕРА, а по белия свят БИЗНЕС=РАБОТА...
Дидо, не е грешно да искаш 2000 Евро заплата. Ако работиш качествено и монтираш качествени изпускателни системи, които имат 5 години гаранция, а изкарват поне 8 г. е напълно нормално да получаваш толкова.
Крайно време е българите да разберем, че трябва да се трудим много качествено и ефективно за да искаме висок стандарт.
Реално в БГ се произвежда по-малко отколкото в Сомалия, но искаме стандарта на Германия.

Е-е-е те такова животно нема...
Искате добро здравеопазване финансирано от НЗОК и държавата. Как да стане това. Аз съм платил
за цялата 2010 година здравно осигуряване = 600 лв. без да укривам и лев от доходите си. А колега в Австрия плаща
800 Евро на месец за здравно осигуряване.
Знаете ли на какви цени са апаратурата, консумативите и медикаментите, които купуваме в БГ: На каквито в цял свят се продават!!!
Да протестираме пред Сименс и Дженерал Електрик да ни продават апаратура на цени спрямо нашия стандарт.
Защо не си произвеждаме апаратура и консумативи на ниски цени, както в Китай, Индия и Турция???
Интересен феномен е социалистическият начин на мислене - заразил е и хора, които са се родили през прехода.
Трябва да забравим социализма и да оставим пазарната икономика да ни качи на правилните релси!
Много е болезнено, но трябва...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!