Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
SFINKS
Мнение
от SFINKS » 28 Мар 2011 17:58
Raya написа:Начина на протеста е сбъркан. Не ОМВ е монополиста на горивото. С такъв протест нищо няма да се постигне. Организаторите да си поразмърдат мозъците и да измислят нещо друго. Ако измислят наистина нещо ефективно, току виж повече привърженици ще има.
Изобщо не е сбъркан , Цариградско и центъра бяха блокирани поне 3-4 часа . Следващият път като се блокира за 1 ден да видиш дали няма да има отзвук . Примерно август месец неделя след обед laugh.gif
OMV какви са според теб ? дребни играчи laugh.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 28 Мар 2011 18:09
Дългогодишният ми опит в протестите е показал, че освен да си докараш настинка няма никакъв друг ефект. laugh.gif
Миналата седмица бях във Виена и при цена на бензина 1,38 Евро никой не протестираше, а всички работеха за да изкарват пари.
Не е правилен подход да търсиш евтинията, а трябва да се стремиш да търсиш правилната цена на труда си и да можеш да си купуваш необходимите неща.
С тези протести не може да се промени макроикономическата рамка на петролния пазар. А да си мислим, че е възможно в БГ цените на горивата да са много по-ниски от тези в ЕС е абсурдно.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 28 Мар 2011 18:17
zi_zi_top написа:Дългогодишният ми опит в протестите е показал, че освен да си докараш настинка няма никакъв друг ефект. laugh.gif
Миналата седмица бях във Виена и при цена на бензина 1,38 Евро никой не протестираше, а всички работеха за да изкарват пари.
Не е правилен подход да търсиш евтинията, а трябва да се стремиш да търсиш правилната цена на труда си и да можеш да си купуваш необходимите неща.
С тези протести не може да се промени макроикономическата рамка на петролния пазар. А да си мислим, че е възможно в БГ цените на горивата да са много по-ниски от тези в ЕС е абсурдно.
Абсолютно съм съгласен с теб, но да се протестира за горивата, за тока, за парното и..... е необходимо, за да се промени най-накрая и макроикономическата рамка в главите на управляващите и в главите на техните управляващи.
Последно промяна от
Kiki на 28 Мар 2011 21:46, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
Headless
Мнение
от Headless » 28 Мар 2011 18:25
Във Виена минималната работна заплата колко е?! Защотото със сигурност не е 128 евро!!!!!!!!!!!! А ако ти си от малкото българи, които имат добри доходи се замисли, че другата по голяма част от народа е с минимални доходи и даже без доходи! Това не се дължи на това, че ги мързи да работят, а защото НЯМА РАБОТА!!! А това, че една настинка те е спряла от протестите говори достатъчно за целеустремеността ти!
youth of the nation
Headless
-
nowyaris
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от nowyaris » 28 Мар 2011 19:47
Headless написа:Във Виена минималната работна заплата колко е?! Защотото със сигурност не е 128 евро!!!!!!!!!!!! А ако ти си от малкото българи, които имат добри доходи се замисли, че другата по голяма част от народа е с минимални доходи и даже без доходи! Това не се дължи на това, че ги мързи да работят, а защото НЯМА РАБОТА!!! А това, че една настинка те е спряла от протестите говори достатъчно за целеустремеността ти!
Колега,свикни с мисълта,че сития на гладния не вярва.Хубавото е,че много пъти се случва и ситите да огладнеят.Особенно напоследък.Иначе и аз мисля,че протестите са безмисленни.Всички са омотани като свински черва и ще разтурят държавата,но няма да си развалят далаверата.И не мисля,че премиера е виновен-просто е кукла на конци.
nowyaris
-
Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от Raya » 28 Мар 2011 20:18
Headless написа:... приемат идеи и критики от всички нас!..
Следващият път протеста да бъде на всички бензиностанции на Лукойл, те диктуват цените.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
Raya
-
miLen4o
-
Обратна връзка:
Мнение
от miLen4o » 28 Мар 2011 20:22
Raya написа:Headless написа:... приемат идеи и критики от всички нас!..
Следващият път протеста да бъде на всички бензиностанции на Лукойл, те диктуват цените.
+1
В Плевен се прави на Лукойл!
A car without TURBO is like a man without BALLS!
miLen4o
-
max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мнение
от max-2 » 28 Мар 2011 20:44
Мечко, не си прав. Трябва да се започне отнякъде. Вчера-горива, утре друго, трето. Проблемите са много, така е. Хората са си направили труда да организират протест за горивата, ние ще ги подкрепим. Може да няма промяна. Но ако всички си стоим в къщи или си гледаме кефа през това време НЯМА да има промяна гарантирано.
Carina E 4AFE LB 1992
max-2
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 28 Мар 2011 21:02
По-ефективен ще е протеста срещу поскъпването на картофите. Поне част от тях се произвеждат тук. Трябва да им "видим сметката" на тези спекуланти!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
mitoko
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от mitoko » 28 Мар 2011 21:16
вие си протестирайте в чалгария аз се махам навън

mitoko
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 28 Мар 2011 21:31
за мен има няколко мита в цялата работа:
1.след като петрола представялва не повече от 40 % от цената на горивото--тогава е смешно коментари ,че арабите и международните цени дитуват крайната цена....--може би това щеше да е вярно ако бензина беше около 1.60лева по бензиностанцийте.
2.да се стачкува пред фирма е глупаво защото...
а/кат не ни харесва-отиваме при друга фирма...
б/ако няма друга фирма-значи нямаме избор и всяка цена е ниска.
3. народа има представител който се занимава с това хората да не са ощетени,и да не се спекулира....очевидно този представител в момента не работи на наша страна и допринася за съботиране на икономиката с по скъпи горива като:
а/подържа лицензионни режими с които пречи на конкурентен внос и избор на производител на горива.с което допринася за монополно положение на чужда фирма на бг пазара.
б/подържа ддс- което не е стимулиращо за икономика в развитие или в криза.
в/договорила е най високите акцизи,или не допринася за преразглеждането им.
г/не самоиницийра проверки от комисий по конкуренцията ,монопола и енергетиката по повод най високите пазарни цени на едро на горивата.
мисля че държавата в лицето на борисов,които е в близки икономически и лични отношения с лукойл, има конфликт на интереси и не може да бъде защитен нейния интерес.
да не збравяме че компанията поставя условия на министри,които да присъстват или не на масата за преговори.
докато властта на държават е съсредоточена в ръцете на нещатен сътрудник на лукоил- резултата е предначертан.
rudolf
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Uncle Dido » 28 Мар 2011 21:46
Ама аз не искам по-евтини горива - искам да взимам по 2000 евро заплата.
Ама за тая цел трябва да вдигна цените на услугите, които предлагам - как ВИЕ ще го понесете това, ако ви се налага да си ремонтирате колата а толкова пари нямате?!
Имам чувството, че тук се коментират теми, от които и половината си нямат представа.
Отнякъде трябва да дойдат пари, а става обратното - излизат от България.
Нямаме производство, туризма храни предимно хората по морето, а тук сме се концентрирали в сферата на услугите и търговията.
Да, ама търговия с чужди стоки, нищо родно, освен определени отрасли на хранителни стоки - другото е внос.
Кредите - ами моля - заповядайте - роби за цял живот и живота на децата ви.
Само не ми обяснявайте колко струват горивата в Европа. Стандарта им на живот е на светлинни години от нашия, а и стоките от първа необходимост са по-евтини - сами си обяснете защо - аз се опитах.
Естествено, че има смисъл от протести - не само за цената на горивата, а за начина ни на живот - това е идеята.
Едно време - 1997 година - Виденово време - доста студувах на барикадите - но знаех защо.
Сега е друго - ние го допуснахме и ще се наложи да си понесем последствията - както в продължение на 20 години овчедушие.
Защото никой не ни е виновен - освен ние самите - но пък за сметка на това на маса сме страшни - убиваме титани и градим наново градините на Семирамида.
А ако трябва да перефразирам всичко това, което казах - колкото повече се навеждаме - толкова по-ще ни шибат отзад - мисля, на всички ни е ясно, но въпреки това се навеждаме.
Док, приятелю - не си прав......
Uncle Dido
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 28 Мар 2011 21:48
mitoko написа:вие си протестирайте в чалгария аз се махам навън

Къде си тръгнал? Те там само теб чакат!

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
miLen4o
-
Обратна връзка:
Мнение
от miLen4o » 28 Мар 2011 22:10
Дидо,освен да си подготвим повече плюнка?
A car without TURBO is like a man without BALLS!
miLen4o