Предишните пет мнения май са сляти по погрешка от някоя друга тема
Майка ми си хареса... ъъъ... Yaris 1.8 T-Sport (Vitz RS от по-новите/тежките/мудните

), та... дойде със заден мост за смяна (явно странен удар / изгнило и "причирепарено" / нещо подобно, сменен вече) и стоманени 15-ки (може би 17-ките са заминали при въпросният теоретичен удар... кой знае). Впечатления за момента:
1) Жабки навсякъде, тарелка под дясната седалка o_O
2) Електронен дросел, усеща се леко при първоначално натискане на педала (преминаване от празен ход / fuel cut към газ и обратното). Няма опция за cruise control поради някаква причина. Заготовката за ключово палене дълго време бях убеден, че е заготовка за палче за cruise, докато някой инцидентно не ме светна колко съм глупав (покрай коментиране на "виж какви неща и липсват пък има някакви други извънземни екстри").
3) Със привидно здраво окачване (без течове от амортисъорите, пружините не са... оксидирали) и 15-ки (железни) + 10-годишни зимни hankook нещоси 195(!)/60/15 - вози съвсем прилично. TS 1.8 е със ограничен ход на рейката заради 17-ките - причината да не задира. Както и да е, никакъв шанс да види 17''. Горе долу се чудя дали да се прави компромис със размерът ако има crossclimate 2, иначе твърдо 15''/14''/нещо със повечко борд. Тамън ще компенсира на макферсонът отвратителната крива на страничният наклон
4) безконтактно централно заключване и палене, климатроник със врътка за температурата и скоростта на климатика... и задните прозорци са механични, а от предните - само шофъорският е автоматичен. Предполагам им е дошло прекалено много "лукс" във Yaris---опа, Vitz. Силно несъгласен със тази политика.
5) От озвучението има бая да се желае. Corolla-та при спряла кола си звучи напълно адекватно, та бих и сложил изолация ако я карах често (max ~5000/година спрямо ~30 000 на GS-ът и така). Yaris-ът по-скоро ще иска повечко.
6) Изключително приятно недразнещ вървеж. Не съм замервал със dragy, май няма да и го причинявам. Ясно, че не върви колкото старата или ignis sport или все едно.
7) Не е със 6-степенната EC67 (еднорог) и ми се струва, че един резонатор от примерно Auris/Avensis със ZR би бил добра опция за малко повече заглушаване - не, че е шумно, но... впредвид кой я кара и за какво ще се ползва -

(n.b. няма абсолютно нищо рязано по системата)
Разход за момента - извънградско със 80-90 - 5.5/100. Баш градско едва ли ще види.