разтрисане при потегляне

Аватар
sentor
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

разтрисане при потегляне

Мнение от sentor » 24 Мар 2011 17:55

Когато се опитам да потегля рязко с пускане на съединителя се получава едно разтрисане...все едно съм с осмоъгълни гуми :)
не могат да изсвирят гумите... все едно че няма сцепление - с нови зимни и летни е така. Колата е Корола 2005-а 1,6

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 24 Мар 2011 20:30

нормално или подскачат гумите или съединитела буксува
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 24 Мар 2011 21:30

Да не би да имаш :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%BB%D0%B0 ???
Почти сигурно е че имаш подобна функция,май тя вече не се води екстра и се вгражда фабрично във автомобилите.

или тук : http://www.volkswagen.bg/lexikon/antrie ... g_asr.html

П.П
Не се притеснявай,ако нищо подобно не ти свети на таблото - може да ти е изгоряла крушка - примерно,или да е "лекувано" таблото от някой джамбазин ( пази боже) или ..........
Без Toyota , засега .......

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 24 Мар 2011 21:49

най-вероятно е от съединителя,ASR е нещо друго,от него се нуждаят предимно коли със задно задвижване,щото без него зимата дори на равно не могат да тръгнат.аз също имах щастието да изпитам тази екстра на бившата е-класа.в момента,когато едното колело започне да превърта ASR-а му бие спирачката белким другото тръгне,нещастна работа. тук такситата мб задължително си носят вериги,виждал съм ги на равно да ги слагат при утъпкан сняг,няма тръгване.и аз съм го изпитвал,затова твърдо не вече!
biggrin.gif laugh.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 24 Мар 2011 21:53

Абе в момента другата ми кола е с ASR и доста трудно,почти невъзможно да превърти гуми,а е със предно.Те така и така си ги лепят тези екстри,ест.след това ти влиза и в цената тва,абе "пасивна безопастност"
Без Toyota , засега .......

baba_metca

Мнение от baba_metca » 25 Мар 2011 08:52

На приятелката ми Ауриса имаше подобен проблем. Силно тропане от ляво. Проявяваше се при точно определена ситуация - изкачване и десен завой (излизане от подземен паркинг на МОЛ например). Обаче гумите бяха на няма и 1000км и беше студено. Отделно това ставаше, само ако колата не е карана 2-3 часа. Пробвали сме да го повторим, когато колата се е движила едно 10-15мин преди това и не става и не става. Като мина още към 1000км и вече нямаше подобно тресене, дори и в студено време, дори и когато не е карана поне 2-3 часа. Преди това я водихме да я видят в сервиз и казаха, че няма никакъв проблем с окачването или нещо друго. Налягането на гумите си беше каквото е по табелката на вратата и книжката. Колата няма електронна система за стабилност и потегляне без приплъзване. Освен да е било от това, че гумите са нови незнам от какво може да е.

Публикувай отговор