Какъв (е)Бензин зареждате?
Какъв (е)Бензин зареждате?
Каде, какъв?
Има ли значение дали е от по-скъпия?
Има ли значение дали е от по-скъпия?
Предварително се извинявам за правописните и граматическите ми грешки.
Yuki: 2009 Toyota Rav4 4x4 2.0I
Kamiko: 2011 Toyota Yaris 1.33
Честно казано аз не намирам особена разлика в поведението и разхода на моята кола от различните видове бензин.Но може и да е чисто субективно мое мнение.Един съвет-пази си касовите бележки за всяко зареждане,докато резервоара се изчерпи.По книга горивото трябва да е с октаново число минимум 95 и задължително да е безоловен (не че ще намериш вече някъде с олово...).Иначе за вериги бензиностаннции много се е писало-всеки си има някакви предпочитания.Освен това има разлика и между различните обекти от една и съща верига.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
От няколко години зареждам само на Shell. Нямам оплаквания.
По принцип си зареждам 95, но понякога слагам V-Power има разлика в динамиката на колата, в разхода не толкова. Сега съм с 98 от друга бензиностанция, неизвестна... определено разхода ми е поне с 20% по-малък. Мисля следващия път да зареда 100 октана и да вида дали въобще ще го гори

По принцип си зареждам 95, но понякога слагам V-Power има разлика в динамиката на колата, в разхода не толкова. Сега съм с 98 от друга бензиностанция, неизвестна... определено разхода ми е поне с 20% по-малък. Мисля следващия път да зареда 100 октана и да вида дали въобще ще го гори

- alexandargv
Аз пък зареждам само на Shell от 4 години и нямам никакви проблеми, а баща ми от 10 год. и също няма никакви оплаквания. Служебния Hilux го зареждаха с дизел от Петрол и тракаше като багер, пушеше много. Започнаха и него да го зареждат в Shell и сега си работи като чист японски дизел. Може да сме късметлии или някой друг да е кърък, но имам достатъчно доказателства пред себе си, че на тези бензиностанции нищо им няма. И за да отговоря на въпроса, за мен по-добрия избор е Shell.
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Като заредят Джипа на Шел(два различни са пробвани) с по-евтината нафта и Започва да пуши, разхода скача, върви по-малко....alexandargv написа: И за да отговоря на въпроса, за мен по-добрия избор е Shell.

Чел съм, че VVTI двигателя е направен така, че почти няма разлика от това дали караш на 95 или 98, или 100октана, но в България специално има и то огромна biggrin.gif
Специално аз бих препоръчал ОМВ премиум горивата не съм чул оплакване(като изключим конкретни търговски обекти)

-
- Почетен Администратор
Мерси за линка. Потърсих ама думата бензин толкова много се повтаря че не успях на намеря баш темата.
Мисля да разглезя Камико с карерата на ОМВ.
Иначе, в Шел никога няма повече да зареждам. Един път ми сложиха дизел в РАВ4ката (не знам как!) и... както и да е... тъпанари...
Мисля да разглезя Камико с карерата на ОМВ.
Иначе, в Шел никога няма повече да зареждам. Един път ми сложиха дизел в РАВ4ката (не знам как!) и... както и да е... тъпанари...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Практически съвети от "старо" и "патило"!
Не зареждайте от бензиностанции на магистрали и други високооборотни места, на които обикновенно няма постоянни клиенти.
Не зареждайте от бензиностанция, на която видите цистерна в момента на доставяне на гориво.
Не зареждайте от бензиностанции, които са "no name" и предлагат горива на по-ниски цени (макар, че е доста привлекателна идеята).
Ако спазвате тези правила ще намалите значително риска от зареждане на лошо гориво.

Не зареждайте от бензиностанции на магистрали и други високооборотни места, на които обикновенно няма постоянни клиенти.
Не зареждайте от бензиностанция, на която видите цистерна в момента на доставяне на гориво.
Не зареждайте от бензиностанции, които са "no name" и предлагат горива на по-ниски цени (макар, че е доста привлекателна идеята).
Ако спазвате тези правила ще намалите значително риска от зареждане на лошо гориво.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- diesel_power
Няма как разлика от 18 ст между А95 и А98 да се избие с намаления разход на гориво! Ако целта ви е само икономия, зареждайте А95!
Проста сметка:
Цена А95 - 2,37лв./л.
Цена А98 - 2,55лв./л.
Колата ми сега харчи 7,2л на 100км. 100км пробег с А95 ми струват 7,2x2,37=17,06 лв
За да се вместя в същата сума, като карам на А98, ще трябва да ми гори 6,7л на 100км (17,06:2,55=6,7)
Няма как да докарам такъв нисък разход с нормално каране.
Проста сметка:
Цена А95 - 2,37лв./л.
Цена А98 - 2,55лв./л.
Колата ми сега харчи 7,2л на 100км. 100км пробег с А95 ми струват 7,2x2,37=17,06 лв
За да се вместя в същата сума, като карам на А98, ще трябва да ми гори 6,7л на 100км (17,06:2,55=6,7)
Няма как да докарам такъв нисък разход с нормално каране.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007