Ще купувам Авенсис 2
Ще купувам Авенсис 2
Решил съм да си купя Авенсис и засега съм се спрял на това: http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/a ... -i_sdn_sol. Моля да ми препоръчате за какви особености(демек вие, като притежатели какво бихте погледнали) на модела да гледам и мнение за кола на старо от ТМ Ауто- плюсове и мунуси.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
AVENSIS
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Плюсовете са , че може би не е крадена или ако е крадена поне ще ти върнат парите
. Минусите са техническата им поддръжка е под всякаква критика и в никакъв случай не трябва да се доверяваш на тяхната оценка ! Задължително искай тест драйв тествай всичко по колата . И не се навивай да ти правят обслужване . Защото вече доста хора си купиха "проверени" автомобили и после се започнаха "леки" ремонти .

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колегата е много прав!
Според мен е най-добре да навиеш някой колега, който кара точно такъв Авенсис и да го тества той, защото много лесно ще установи някои неестествени шумове, ако има такива.
Като кола е перфектна. Ориентирал си се правилно.
Лично аз бих предпочел комби, но това е въпрос на личен избор.
Според мен е най-добре да навиеш някой колега, който кара точно такъв Авенсис и да го тества той, защото много лесно ще установи някои неестествени шумове, ако има такива.
Като кола е перфектна. Ориентирал си се правилно.
Лично аз бих предпочел комби, но това е въпрос на личен избор.
Последно промяна от Kiki на 06 Апр 2011 10:59, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Благодаря на всички за отговорите!

Toва ми се струва много удачно, но не познавам никой, който да кара такъв Авенсис. Така че, ако някой има доброто желание и време...моля да помогне! Пък ще почерпя!Според мен е най-добре да навиеш някой колега, който кара точно такъв Авенсис и да го тества той, защото много лесно ще установи някой неестествени шумове, ако има такива.

Точно поради "леките" ремонти съм решил да зае***а Вектрата и да осъществя написаното в подписа ми! Щото честно ви казвам ми е писнало!!! То не бяха дебитомери, датчици на разпределителните валове, стъпкови моторчета..... и най-гадното е, че и вмомента не е изправна!!!Защото вече доста хора си купиха "проверени" автомобили и после се започнаха "леки" ремонти.

AVENSIS
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Тогава не купувай от ТМ Ауто, освен ако нямаш вътрешен човек да ти направи наново диагностика (всичките там са минали тяхна диагностика, и всичките ужким нямат забележки) и да ти каже истинското положение на колата.hvnikolov написа:...
Точно поради "леките" ремонти съм решил да зае***а Вектрата и да осъществя написаното в подписа ми! ...f
Последно промяна от Raya на 29 Мар 2011 17:13, променено общо 1 път.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Аз бих ти помогнал, но моя двигател е дизелов и няма да съм 100% полезен.hvnikolov написа:Благодаря на всички за отговорите!Toва ми се струва много удачно, но не познавам никой, който да кара такъв Авенсис. Така че, ако някой има доброто желание и време...моля да помогне! Пък ще почерпя!Според мен е най-добре да навиеш някой колега, който кара точно такъв Авенсис и да го тества той, защото много лесно ще установи някой неестествени шумове, ако има такива.
Точно поради "леките" ремонти съм решил да зае***а Вектрата и да осъществя написаното в подписа ми! Щото честно ви казвам ми е писнало!!! То не бяха дебитомери, датчици на разпределителните валове, стъпкови моторчета..... и най-гадното е, че и вмомента не е изправна!!!Защото вече доста хора си купиха "проверени" автомобили и после се започнаха "леки" ремонти.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
мой приятел мина по този път и засега е доволен:
караше Вектра Б, когато беше здрава - стъпково моторче, хидравлика, ремонт на ск. кутия,...., основен ремонт на двигател
след ремонта на двигателя твърдо реши да я сменя и се спря на Авенсис - бензин
след доста търсене си намери 1.8 от ТМ Ауто, 2007г.
имаше 3 месеца преди да и изтече гаранцията
до момента /5000 км./ няма пробеми
с това не искам да те агитирам за вариант 'Проверен употребяван' от представител на Тойота.
просто споделям опит
лично аз съм доста резервиран към такъв вариант
караше Вектра Б, когато беше здрава - стъпково моторче, хидравлика, ремонт на ск. кутия,...., основен ремонт на двигател
след ремонта на двигателя твърдо реши да я сменя и се спря на Авенсис - бензин
след доста търсене си намери 1.8 от ТМ Ауто, 2007г.
имаше 3 месеца преди да и изтече гаранцията
до момента /5000 км./ няма пробеми

с това не искам да те агитирам за вариант 'Проверен употребяван' от представител на Тойота.
просто споделям опит
лично аз съм доста резервиран към такъв вариант
Последно промяна от didak на 21 Мар 2011 10:00, променено общо 1 път.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Виж ми подписа. Прати едно ЛС, ако решиш да правим нещоhvnikolov написа:Toва ми се струва много удачно, но не познавам никой, който да кара такъв Авенсис. Така че, ако някой има доброто желание и време...моля да помогне!Според мен е най-добре да навиеш някой колега, който кара точно такъв Авенсис и да го тества той, защото много лесно ще установи някой неестествени шумове, ако има такива.

Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Вектра А са корави машини.За разлика от Б-то biggrin.gif .Много гледане и малко късмет трябва при покупкаFido Dido написа:Дълго време карах Вектра 1, освен ръждата, която я изяде, нямах никакви забележки.
Двигател, скорости и ходова част - никакви проблеми. А беше на над 3000К км.
Явно наистина е въпрос на късмет, или по-скоро на читав предишен собственик....

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Жалко! Тъкмо се бях наканил да ти пиша, че точно тази ми "гали окото" вече 1 месец. Нямаше да сгрешиш с избора, но не се ядосвай - постоянно излизат добри коли!
Нали знаеш - "Най-хубавото, тепърва предстои!".
Нали знаеш - "Най-хубавото, тепърва предстои!".

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!