разхода на скорост по инерция
разхода на скорост по инерция
При колко оборота/мин системата прекъсва впръскването на гориво и разхода на скорост по инерция е 0?
Auris 1.33 бензин
По принцип знам че е около1500 об/мин
Auris 1.33 бензин
По принцип знам че е около1500 об/мин
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
какво ще рече запален,нали спускаш на скорост,коляновия и разпр. вaлове се въртят,свещите дават искра,ако изключиш от скорост или дадеш газ си влиза бензин и се пали мисля аз.при дизелите също било така,четох някъде.
Последно промяна от jim_beam на 16 Мар 2011 12:36, променено общо 1 път.
Веднага обяснявамmitoko написа:и с кой сензор колата "разбира"че спускаш байр, и кой после пуска горивото без да изгаснеш

На блока с дроселовата клапа е разположен датчика за положение на дроселовата клапа . Най-общо той представлява един потенциометър който преобразува ъгъла на отваряне на дроселовата клапа в ел. сигнал, а при по-старите двигатели освен потенциометъра има и един контакт, които показва кога е напълно затворена дроселовата клапа(отпуснат педал на газта). При по-новите двигатели този контакт вече го няма (тъй като е комфликтна точка) , а за положението на клапата изцяло се съди по пада на напрежение върху променливия резистор (потенциометъра).
И така , на компа му е казано : ако е напълно затворена дроселовата клапа (не е натиснат педала на газта), и при това условие двигателят е загрял до опр. темп. и оборотите са му над 1500, да се прекрати подаването на гориво, т.е. двигателя да влезе в режим на принудителен празен ход, до момент в който педала на газта бъде натиснат отново

Ако греша, нека някой ме поправи.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Не е съвсем пълно но е нещо такова . Пуснеш ли газта на скорост и оборотите са над 1000-1500 в зависимот от колата подаването на гориво се прекъсва . Паднат ли оборотите под тази граница се възстановява подаването на гориво . Принципно дори и да не се прекъсва подаването през това време разхода ще е пренебрежимо малък . Това се прави най-вече с екологична цел .
В зависимот от бордовите компютри може и да не показва 0 разход по инерция .
В зависимот от бордовите компютри може и да не показва 0 разход по инерция .