Охраняване на автомобил с GPS

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 10 Мар 2011 00:57

С ключ освен да си скъсаш джобовете друго кой знае какво не можеш да постигнеш :whistle: .

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Мар 2011 08:14

jim_beam написа:
zi_zi_top написа:http://www.cars.bg/autonews/technologies/783

Както казват старите хора: "Много хубаво, не е на хубаво!". laugh.gif

'...Но и това не е спасение. Може би най-сигурното решение е същото, което е използвано в продължение на десетилетия - старомодният метален ключ...'

да си дойдем на думата! :thumbsup:
И според мен е така...
Просто младото поколение разчита само на стоене зад компютъра, електронни играчки и интернет...
Докато за ключа си трябва ръка, търпение, по-голям риск (по-дълго време трябва да стои до ключалката) и т.н...
Просто ключа/ключалката трябва да е сериозна, а не китайска играчка...

П.С. преди време застрахователя изискваше монтирането на скрити излъчватели на по-скъпите автомобил, но поради някаква причина се отказа от това начинание.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 10 Мар 2011 13:36

във фирмата където работя ползваме от тази фирма и сме доволни много.

http://www.galileobg.com/
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Мар 2011 01:19

slowtraveler написа: И според мен е така...
Просто младото поколение разчита само на стоене зад компютъра, електронни играчки и интернет...
Докато за ключа си трябва ръка, търпение, по-голям риск (по-дълго време трябва да стои до ключалката) и т.н...
Просто ключа/ключалката трябва да е сериозна, а не китайска играчка...

П.С. преди време застрахователя изискваше монтирането на скрити излъчватели на по-скъпите автомобил, но поради някаква причина се отказа от това начинание.
Ето пак говориш авторитетно и от безспорен личен опит и отново грешиш ! Това е нещо , което всеки уж много интелигентен българин не може да превъзмогне , а именно да ползва информацията , а не да я помни .......
И сега понеже аз имам базови познания за работа с google ( сигурно съм от младото поколение ) ще ти покажа някой елементарни неща или ианче казано безплатно ще те уча :thumbsup: :

http://www.engadget.com/2006/08/07/bump ... -any-lock/

http://www.5min.com/Video/How-to-make-a-Bump-Key-1554

http://www.google.bg/search?q=bump+key& ... d=0CCkQqwQ

Само не знам до кога аз простия, неграмотен, млад и пияница ще уча извисените и мъдри инженери , и доктори ? Научете ме и вие на нещо не може само много ви се моля !

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Мар 2011 01:29

Просто не мога да не пусна второ мнение за това :

http://www.brickhousesecurity.com/bump-proof-lock.html

YES. 99% of standard locks can easily be picked in less than a minute by an inexperienced thief. How? With a $5 bump key. These keys are easy to find and there is no lock-picking skill necessary to use them. It's so easy to pick locks with a bump key a 10-year-old child can do it. Check out this video of a 10-year-old girl using a bump key to illegally enter a home.

Protect yourself against unwanted entry and theft! It's time to upgrade your outdated lock technology and get a new bump-proof Keyless Lock. All it takes is a screwdriver and 20 minutes to swap your old lock for a bump-proof Keyless Lock.

От където следва , че 10 годишно детенце с интернет се явява равностойно на един добре образован и търпелив човек от старото поколение biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !

BTW забележете кое е bump key proof : new bump-proof Keyless Lock .

:thumbsup:

Ето ви още материали :
http://www.bumpmylock.com/

Тука има и bump proof , като си заключиш двойно с топката от вътре biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif та поне докато си вътре да не ти отворят скъпата ключалка за 1 секунда .

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 11 Мар 2011 08:13

Bass_Man написа:
slowtraveler написа: Докато за ключа си трябва ръка, търпение, по-голям риск (по-дълго време трябва да стои до ключалката) и т.н...
И сега понеже аз имам базови познания за работа с google ( сигурно съм от младото поколение ) ще ти покажа някой елементарни неща или ианче казано безплатно ще те уча :thumbsup: :
Basmann, хвани в ръка една такава джаджа и отвори ключалка, и после ще говорим....
А недей само да ползваш google...
Иначе рекламките са затова - да привличат балами, които не се замислят как точно се използва даден инструмент...

Освен това само четеш информацията, но не я осмисляш - все едно четеш 'непробиваема материал', но не осъзнаваш, че същия материал може и да не се пробива, но се срязва (аналогия на bump-proof lock)...

Да обобщя това което мисля по въпроса - всички системи могат да бъдат преодоляни.
Електронните - с повече познания и по-скъпи инструменти, но без 'квалифициран персонал', докато за механичните се искат специфични инструменти и много добро персонално обучение на 'изпълнителя' .
Разбира се има и трети вариант - груба сила....

П.С. абе ти още ли вярваш в Дядо Коледа, и в реклами?!?!

Scott

Мнение от Scott » 11 Мар 2011 09:10

Bass_Man написа:...И сега понеже аз имам базови познания за работа с google...
Гугъл е хубав сайт, но като всички търсачки показва страници, които имат етикет 'как се прави нещо'. Друг е въпроса дали това е начина как действително се 'прави' това нещо.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Мар 2011 16:10

Scott написа:
Bass_Man написа:...И сега понеже аз имам базови познания за работа с google...
Гугъл е хубав сайт, но като всички търсачки показва страници, които имат етикет 'как се прави нещо'. Друг е въпроса дали това е начина как действително се 'прави' това нещо.
Най-странното е, че има млади хора, които се опитват да си диагностицират болести и да се лекуват, ползвайки търсачката.
За най-голямо съжаление двама такива умряха миналата година от тестикуларни тумори. Бяха се лекували твърде дълго с антибиотици за възпаление и не искаха да повярват, че се налага операция и химиотерапия.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 11 Мар 2011 19:17

mad.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Мар 2011 22:07

zi_zi_top написа:
Най-странното е, че има млади хора, които се опитват да си диагностицират болести и да се лекуват, ползвайки търсачката.
За най-голямо съжаление двама такива умряха миналата година от тестикуларни тумори. Бяха се лекували твърде дълго с антибиотици за възпаление и не искаха да повярват, че се налага операция и химиотерапия.
Ами смятай до къде са стигнали хората щом предпочитат да се лекуват чрез интернет .......... и не само да се лекуват !
Отделно , като даваш такава полезна информация дай една статистика и колко са загинали поради лекарска небрежност и неграмотност . Аз лично се сещам за много повече от двама .

Та сега не разбрах Слоу електронните или механичните ключалки са по-добри ? Това , че сте проспали един голям период време и не искате да разберете , че ключалките ви се отварят за секунди си е ваш проблем , а не мой ! Предишното мнение хранеше младото поколение сега малко се позамисли и попрочете някоя и друга "реклама" и разбра ,ч е много бързаш да обясняваш и лежиш на стари лаври !

Скот ами може да похарчиш 2-3GBP , да си купиш инструмента и да пробваш скъпата си ключалка колко време ще устиска преди сам да успееш да си я отключиш . Но след това да не те хване параноя !

Метода е открит от професионалното сдружение на ключарите в Полша ако не се лъжа и е абсолютно доказан и работещ ! И работи за абсолютно всички механични ключалки ! Това е доказано най-бързия метод за отваряне на ключалка , като се изисква единствено подходящ шперц и нещо с , което да чукенш . Няма никакви дядо Коеледовци и Мразовци и 5 лв. !

За каква реклама говорим по-точно ? И за какви вярвания ? Рекламата за неразбиваемата ключалка за 200$ е ок но за шперца за 2$ е измама и забулда а ? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

http://www.youtube.com/watch?v=nVd8KWgr ... r_embedded

Гледайте и дивейте има хиляди филмчета с "подвеждаща" и "невярна" информация tongue.gif . Този път е от youtube да не кажете пак нещо за google biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ( не че те не са тЕхни )
Последно промяна от Bass_Man на 11 Мар 2011 23:00, променено общо 1 път.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 11 Мар 2011 22:55

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nixter

Мнение от Nixter » 11 Мар 2011 23:30

Не всички ключалки могат да се отключват по метода Bump Keying. Например широко разпространениете ключалки тип Lever tubler lock, който се използват масово за сейфове и блиндирани врати:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lever_tumbler_lock
Disc-thumler lock ( http://en.wikipedia.org/wiki/Disc_tumbler_lock ) също не може да се отключи по тоя метод.
С Bump Keying могат да се отварят обикновени pin-tumbler lock ( http://en.wikipedia.org/wiki/Pin_tumbler_lock ), както и подобните на тях wafer-tumbler lock ( http://en.wikipedia.org/wiki/Wafer_tumbler_lock )
В Англия напримен за да ти застраховат имуществото трябва да си сложиш от Lever tumbler lock с минимум 5 зъба: http://en.wikipedia.org/wiki/5_lever_lock

П.С. Така че, Басман, метода НЕ "работи за абсолютно всички механични ключалки" wink.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 11 Мар 2011 23:35

Басчо както винаги е уверен, недейте така biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !И не само, че не работи на всички, ами на доста по-малко от 50% biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Scott

Мнение от Scott » 12 Мар 2011 00:00

Nixter написа:...В Англия напримен за да ти застраховат имуществото трябва да си сложиш от Lever tumbler lock с минимум 5 зъба...
:thumbsup: Спести ми 3 кинта biggrin.gif .... и отвори работа на Басмана да рови Гугъл за 'How to pick Lever tumbler lock' tooth.gif
Последно промяна от Scott на 12 Мар 2011 09:13, променено общо 2 пъти.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 12 Мар 2011 07:34

Bass_Man написа:.....
Та сега не разбрах Слоу електронните или механичните ключалки са по-добри ? ....
Отварянето на електронните е по-безопасно и лесно за изпълнителя при подходящо оборудване, защото става моментално и дистанционно. Дори и да не отвориш вратата - ти си далеч и никой не знае, че въздействаш върху вратата....
Механичната преграда изисква пряко въздействие - присъствие до самия охраняем обект за известно врем и опитна ръка... И обикновено оставя следи от въздействието...

Да, електронните са по-удобни за ежедневно ползване - натискаш копчето, и си отключил. Затова и се ползват.

Обаче в случая говорим за GPS, което си е доста нежна система...
В конкретния случай - за корола, мен ми прилича все едно да сложиш скъпо диамантено детско катинарче, дублиращо вратата на трезор laugh.gif

Публикувай отговор