Добавки за двигателя
-
- Получена благодарност: 2 пъти
То е ясно,че в публичен дом девици няма.И на Горубляне,и на Драгижево,и в Дупница по "магазините" е ясно каква е стоката.Просто такива са ни възможносттите и гледаме да закърпим положението.Добавката,която ползвах пооправи нещата,за съжаление ПРОСПИЙД я продават доста скъпичко.Засега и трите двигателя са добре.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аве Слоу ти , като модератор не трябваше ли да следиш да няма спам в темите ,а не да го генерираш ?
Слоу никой никога не е твърдял , че добавка може да оправи лагер , бутало , клапан и тн. !!!!!!!! Ти си измисляш някаква теза и си даваш начална скорост докато не стигнеш скорост близка до тази на светлината ! А сега помисли ако една добавка може да намали триенето на сегментите с 50% да кажем съвсем образно и този двигател е изкарал 400 000км. без добавката според теб колко ще изкара с нея ?
Като се направи свястна тема може и да седна да си губя времето да отварям очите на някого . Но докато и модераторите спамят просто не ми дреме !
Искаш да бъда груб ли док ? Това ли са ти доводите ? И какво смислено пишеш ти конкретно в тази тема ? До тука със слоу нищо "грамотно" или "полу-грамотно" не казахте , а само истории от селските вечеринки . Ако до долкова ви стигат знанията недейте да обиждате другите участници в дискусията пряко или косвено с несвързани и подигравателни постове . BTW никой не те кара да вярваш в нищо по-скоро ти се опитваш да караш нас да гледаме през твоите доста черно-бели очила ! И между другото познавам лично екстрасенси така , че не бързай да зачеркваш едни малко по-развити от теб хора с лека ръка !zi_zi_top написа:
Видях, че си ме апострофирал. НО докато не започнеш да пишеш грамотно и смислено не бих ти чел мненията. Мнението на полуграмотен дървен философ не ме интересува!
Слоу никой никога не е твърдял , че добавка може да оправи лагер , бутало , клапан и тн. !!!!!!!! Ти си измисляш някаква теза и си даваш начална скорост докато не стигнеш скорост близка до тази на светлината ! А сега помисли ако една добавка може да намали триенето на сегментите с 50% да кажем съвсем образно и този двигател е изкарал 400 000км. без добавката според теб колко ще изкара с нея ?
Като се направи свястна тема може и да седна да си губя времето да отварям очите на някого . Но докато и модераторите спамят просто не ми дреме !
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Айде сега понамали пиенето и мечтите, и седни да помислиш малко....Bass_Man написа:.....А сега помисли ако една добавка може да намали триенето на сегментите с 50%....
НИКОЯ добавка няма да ти намали триенето с 50%.
А сегментите са малка част от износващите се части...
(ако добавките запълват свободните пространства - не ми се мисли какво става със хонинга на цилиндрите, ако знаеш и целта на това 'надиране')...
Сега можеш да помислиш и че има различен тип лагери и повърхности, които се трият в двигателя и въобще в автомобила.. И че триенето при търкалящ лагер е съвсем различно от триенето при плъзгащ такъв...
Съответно присадката трябва да работи по различен начин за да има ефект.
После можеш да помислиш върху проблема със възможните странични ефекти от присадки - например влиянието върху филтри, помпи, регулиращи налягането клапани....
И най накрая резултата (който наистина се наблюдава) - 'притихване на двигателя' според теб от какво се получава???
Според мен вариантите са два : натрупване на материал в хлабините (с други думи - възстановяване на лагерите), и запенване на маслото (пяната намалява шума).
Но ако твърдо вярваш в твърдението си - слушай вечерта рекламите и си слагай 'водородни генератори', 'плазмени запалвания', 'супер-добавките' и други нано-технологии, които да ти понижат разхода със 150% и направят двигателя чист и вечен

П.С. е това с 'екстрасенсите' ме разби - можеш много да помогнеш ако ги привлечеш във форума: ще направим специална секция за тях, в която ще могат да правят бърза и дистанционна диагностика на ДВГ...

Иначе по-сериозно: познавам двама екстрасенси - единия известен пред 15г руснак, който ходеше из страната и събираше хората по стадионите. Ако си купиш и книгата му, да знаеш, че и аз съм неволно съм участвал в 'извъземната информация': един ден ме пита ' абе като видиш гарга каква асоциация правиш'... И отговора ми - вписан в книгата... Добре, че баламите дали покрай кризата или нещо друго, но намаляха, че и екстрасенсите и те покрай тях...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
По тая логика, моята скоростна кутия се е оправила от въздуха!!! Вече 8000км навъртях, след като сложих добавката, да не са и повече и до ден днешен 2-ра, 3-та и 4-та НЕ хъркат и влизат дори при 4500об/мин!!! Аджеба, кажете ми ВИЕ всеотричащите, от кво се оправиха тия синхронизатори !??!?!? Маслото не съм го сменял на скоростите, защото е на 20 000км има-няма. Сипах тая измислена добавка и взеха да влизат тия скорости бре! Не хъркат, не излизат както преди...... Някой екстрасенс ми е баял на кутията или доктора тайно и е бръкнал през някое отверсие да я оправи.........
Плямпайте си колкото си искате, но без да сте имали проблем и без да сте пробвали дали действа, просто НЯМА никъв смисъл да си давате мненията! ТОЛКОВА е просто - хората питат - ако имате опит с някоя от тези добавки - сподели! Като нямаш - кажи един път - аз не съм фен на тия неща и не СЕРИ напред назад!!! Някои вярват в Христос, други като вас на никой и НИЩО не вярват - това не означава, че сте прави! СТИГА С ТОЯ ТЪП СПАМ, без да има какво да кажете по темите!! Всички теми приличат на градски кенеф!
Плямпайте си колкото си искате, но без да сте имали проблем и без да сте пробвали дали действа, просто НЯМА никъв смисъл да си давате мненията! ТОЛКОВА е просто - хората питат - ако имате опит с някоя от тези добавки - сподели! Като нямаш - кажи един път - аз не съм фен на тия неща и не СЕРИ напред назад!!! Някои вярват в Христос, други като вас на никой и НИЩО не вярват - това не означава, че сте прави! СТИГА С ТОЯ ТЪП СПАМ, без да има какво да кажете по темите!! Всички теми приличат на градски кенеф!
Me4oKyX написа:По тая логика, моята скоростна кутия се е оправила от въздуха!!! Вече 8000км навъртях, след като сложих добавката, да не са и повече и до ден днешен 2-ра, 3-та и 4-та НЕ хъркат и влизат дори при 4500об/мин!!! Аджеба, кажете ми ВИЕ всеотричащите, от кво се оправиха тия синхронизатори !??!?!? Маслото не съм го сменял на скоростите, защото е на 20 000км има-няма. Сипах тая измислена добавка и взеха да влизат тия скорости бре! Не хъркат, не излизат както преди...... Някой екстрасенс ми е баял на кутията или доктора тайно и е бръкнал през някое отверсие да я оправи.........
А ти защо така неистово се напъваш да обясняваш как действа магнитният наколенник ?????
Какво ти пречи да кажеш доволен съм и толкова ???
А ?

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
аз имам 6 мнения, в които говоря с факти, а ти имаш 5 мнения, в които само ОСИРАШ темата! Просто няма смисъл.....
Механика - сигурен съм, ама ако искаш на следващата смяна на съединител да те викна да видиш, че кутията още ще си работи и няма да хърка, а!??? Това, че има МНОГО буклуци и ментета, не значи, че всичко е такова. Просто трябва да искаш да пробваш или да помислиш, че сигурно може да има нещо вярно....
Но от друга страна, ако хората мислеха, щяхме да сме много по-добре..... и нямаше да се осира всяка тема с разни празни приказки..... Ама на много хора мотото е "МРАЗИМ ДА МИСЛИМ!" явно........ Нищо лично, ама монтьор с доста повече стаж от вас взети заедно видя ефекта, гледа маслото, кутията - всичко и остана много приятно изненадан, че му спестих сваляне и качване. Дори той ги препоръчва на приятели и познати при положение, че всичко е цяло още....
Ама на вас всичко ви е ясно, освен факта, че осирате наляво надясно без някакъв ефект или смисъл от цялото това нещо....
Механика - сигурен съм, ама ако искаш на следващата смяна на съединител да те викна да видиш, че кутията още ще си работи и няма да хърка, а!??? Това, че има МНОГО буклуци и ментета, не значи, че всичко е такова. Просто трябва да искаш да пробваш или да помислиш, че сигурно може да има нещо вярно....
Но от друга страна, ако хората мислеха, щяхме да сме много по-добре..... и нямаше да се осира всяка тема с разни празни приказки..... Ама на много хора мотото е "МРАЗИМ ДА МИСЛИМ!" явно........ Нищо лично, ама монтьор с доста повече стаж от вас взети заедно видя ефекта, гледа маслото, кутията - всичко и остана много приятно изненадан, че му спестих сваляне и качване. Дори той ги препоръчва на приятели и познати при положение, че всичко е цяло още....
Ама на вас всичко ви е ясно, освен факта, че осирате наляво надясно без някакъв ефект или смисъл от цялото това нещо....
laugh.gif laugh.gif laugh.gifмехаННика написа:Намерих ръждиво ножче,като изтрих ръждата и отдолу прочетох-неръждаем...И аз така, разглобявам блокирала кутия и откривам странна майонеза по ъглите и медночервен цвят отвътре,поразпитах и се оказа че собственика е слагал добавки ама нещо..Може да не са били от форумните.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
в подкрепа на мнението на мечо-ето производител на едни от най-добрите адитиви:
http://www.mathy.de/pkw/uebersicht.html
май на времето бях писал по тоя въпрос,но повечето хора се отнасят с недоверие.живи и здрави всеки си знае.
аз не съм слагал още,но се замислям за добавката за скоростите.след около 5-6к като сменям маслата мисля да сложа,та белким поомекне включването.нали знаете полската следа...
ps: ама са се оляли малко с цените-60€/l .
http://www.mathy.de/pkw/uebersicht.html
май на времето бях писал по тоя въпрос,но повечето хора се отнасят с недоверие.живи и здрави всеки си знае.

аз не съм слагал още,но се замислям за добавката за скоростите.след около 5-6к като сменям маслата мисля да сложа,та белким поомекне включването.нали знаете полската следа...

ps: ама са се оляли малко с цените-60€/l .

кола без добавки в маслата е като жена без грим biggrin.gif досега не съм карал кола без добавки в мотора ск.кутия хидравлика-на тотката още не съм наливал но и това ще стане.понеже винаги съм наливал ум-плюс сега съм купил мотогард.уж било по-концентрирано и с почистващ ефект но....ще видим...ще го сложа на реното--само да го зема от сервиза че му сменят цялата предница biggrin.gif а хадо съм сипвал в хидравликата--------волана омеква и шума изчезва 

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
Драги ми Приятели,Съфорумници....искаше ми се да понауча нещо за тази добавка,ноооо то ужас ....трябваше да изчета сума ти спамерски и лични нападки.Ще ме прощавате,но някои да се изкаже така,че да му се разбира,от къде и колко и за какви двигатели,инак чичко Гугъл знае,а личните впечатления са важни .мечо се е постарал,ама само спам след това.Да му се отще на човек да влиза и да чете !
п.п. Та каква добавка и за какво да си сложа на Ауриса и има ли смисъл....
Честно,понякога е трудно за четене ...камо ли за друго !
п.п. Та каква добавка и за какво да си сложа на Ауриса и има ли смисъл....

Честно,понякога е трудно за четене ...камо ли за друго !