Добавки за двигателя

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 08 Мар 2011 16:02

moloko написа:...
Ще бъда ли в грешка ако кажа , че първо се прави лекарството и после се пуска вируса за да може лекарството да се продаде на болните.....
И как така стана че вече и по телевизията ме информират че видиш ли идвала грипна епидемия и трябвало да си купя едикакво си лекарство

!!!!!!?????!!!!!?????!!!!!????!!??!?!?
Нали това казвам - "Конспирация, брат! Петролните компании ни ебават и затова си наливаме домашно приготвено биогориво." cool.gif . biggrin.gif

Наистина ли смяташ, че съм отговорен за здравната политика и фармакоикономиката на страната? unsure.gif А може би и... на света!!! rolleyes.gif

Да ти кажа под секрет. И аз си купувам лекарствата и ваксините от аптеката и ползвам същите неща, с които се лекуват всички нормални хора. :thumbsup:

П.С. А Теорията за Световната конспирация винаги много ме весели!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 08 Мар 2011 16:22

От къде тръгнахме - къде стигнахме....................
Прав си....ние си живеем както си искаме и всичко зависи само и единствено от нас......
Предлагам да спрем , почти три страници безмислен коментар......

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2011 17:20

Малко встрани от добавките за двигател, но става въпрос за добавка ХАДО за скоростна кутия (гел)...
Позволявам си да препратя съобщението, което току що публикува колега от друг автофорум:
Реших проблема. Направих ремонт на скоростната кутия, един от лагерите беше заминал. Не помогна нито новото масло нито гела. Скоростната кутия започна да вие на първа и втора скорост. Но след ремонта всичко е ОК.
Дето се вика - 'то и аз мога, ама козата си сака пръч' biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 08 Мар 2011 19:35

От радикални мнения да си прави човек кардинални заключения не е много интелектуално.Не знам за руските,ама БАРДАЛ за тръгнали дизели от по-старото поколение помага,лично мнение.Скъпичък е малко,ама върши работа-матора не става нов,но е в пъти по-добре от масло без добавката-слага се еднократно,вече над 35 хил. км.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2011 19:49

nowyaris написа:...върши работа-матора не става нов,но е в пъти по-добре от масло без добавката-слага се еднократно,вече над 35 хил. км.
Ами едно свястно ремонтче прави мАтора нов, и е в пъти по-добре от добавката без ремонт.... И издържа доста над 35х.км...

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Мар 2011 20:50

slowtraveler написа:
nowyaris написа:...върши работа-матора не става нов,но е в пъти по-добре от масло без добавката-слага се еднократно,вече над 35 хил. км.
Ами едно свястно ремонтче прави мАтора нов, и е в пъти по-добре от добавката без ремонт.... И издържа доста над 35х.км...
Така е,ако има кой да ти го плати.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2011 21:07

nowyaris, първата ми лична кола бе VW голф атмосферка 1.5 дизел...
Зелена (т.е. - пощаджийска - на милиони километри)...
Като беден студент нямах пари за 'стандартен' ремонт, та затова ходих до Разград да ми излеят бутала по образец, да ми направят сегменти, престържат блока.... Та да ми легне евтино... И наистина по сегашни пари основния ремонт със смяна на бутала, сегменти, лагери и т.н. ми излезе около 150лв....
Което си е доста поносима сума за който и да е.... Вярно - цапаш си ръцете с масълце, ама удоволствието от свършената работа си е друго...

Друг е въпроса, че малко след това разкарах колата, защото минах на служебни tongue.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 08 Мар 2011 21:09

Добре де - Форда е още в движение.....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Мар 2011 21:20

slowtraveler написа:nowyaris, първата ми лична кола бе VW голф атмосферка 1.5 дизел...
Зелена (т.е. - пощаджийска - на милиони километри)...
Като беден студент нямах пари за 'стандартен' ремонт, та затова ходих до Разград да ми излеят бутала по образец, да ми направят сегменти, престържат блока.... Та да ми легне евтино... И наистина по сегашни пари основния ремонт със смяна на бутала, сегменти, лагери и т.н. ми излезе около 150лв....
Което си е доста поносима сума за който и да е.... Вярно - цапаш си ръцете с масълце, ама удоволствието от свършената работа си е друго...

Друг е въпроса, че малко след това разкарах колата, защото минах на служебни tongue.gif
Да де,ама аз ям пържоли/ще ме извинява Бассмана/ когато ги търкалям,а не когато ги ремонтирам.Удоволствие изпитвам от други работи/дет празнуват днес/.Пък и при мен служебно и лично се припокрива на 80%.Направо съм на чантията и добавката ми спести маса пари.Само дето не знам докога ми ги спести.Ама се файда.Пък и на Гецово сервиза затвори отдавна. biggrin.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Мар 2011 21:22

Fido Dido написа:Добре де - Форда е още в движение.....
А върви да обесняваш,адаш.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2011 21:35

nowyaris написа:Пък и при мен служебно и лично се припокрива на 80%....
Хм... Ами имаме 2 товарни буса мерцедес... На ХХХХХХ километри, като единия е при нас от 15 години, а другия - 10..
И двата са изтърпяли по един свестен ремонт и нищо друго (смените на задните брони и стопове заради удари от мотокарите не ги смятам)...
Другите коли са леки (и една РАВ4)...
На нито една не е слагана добавка...
Когато тръгне проблем - се ремонтира....
Да не мислиш, че парите ги намираме на улицата, и просто за лично удоволствие ги хвърляме???
Смятам, че парите, дадени за свестен ремонт си струват и ти спестяват много нерви и други експлоатационни разходи...
Щом една добавка например ти 'оправя компресията', значи в другия случай би се разминал с една смяна на сегменти, което е сравнително дребен разход...
А тия сравнения от рода 'виж колко работил без масло' не ги смятам за правилни - двигателя е изчислен да работи с масло....

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 08 Мар 2011 21:36

nowyaris написа:Да де,ама аз ям пържоли когато ги търкалям,а не когато ги ремонтирам.
worthy.gif worthy.gif worthy.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

nowyaris

Мнение от nowyaris » 08 Мар 2011 21:56

slowtraveler написа:
nowyaris написа:Пък и при мен служебно и лично се припокрива на 80%....
Хм... Ами имаме 2 товарни буса мерцедес... На ХХХХХХ километри, като единия е при нас от 15 години, а другия - 10..
И двата са изтърпяли по един свестен ремонт и нищо друго (смените на задните брони и стопове заради удари от мотокарите не ги смятам)...
Да не мислиш, че парите ги намираме на улицата, и просто за лично удоволствие ги хвърляме???
Смятам, че парите, дадени за свестен ремонт си струват и ти спестяват много нерви и други експлоатационни разходи...
Щом една добавка например ти 'оправя компресията', значи в другия случай би се разминал с една смяна на сегменти, което е сравнително дребен разход...
А тия сравнения от рода 'виж колко работил без масло' не ги смятам за правилни - двигателя е изчислен да работи с масло....
Така е.Абсолютно си прав.Ама аз ремонт на мотор не правя.Купувам направо друг.Като на рулетка-слагаш на червено и "кот доди".Те на моргата със сигурност не са кукли двигателите и ако мога да се отърва само с БАРДАЛ,си хвърлям шапката.Ако не помогне-търся друг мотор.Ама да пълня на монтьори гушата и след 35 хил.пак в канала - такъв вариянт няма-колегите ще ме гръмнат.Апропо-двигателите ги взимам между 300 и 400 лв.Стари модификации са./политика на фирмата/.

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 09 Мар 2011 01:26

nowyaris написа:Като на рулетка-слагаш на червено и "кот доди"
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Мар 2011 07:55

smb написа:
nowyaris написа:
slowtraveler написа: Хм... Ами имаме 2 товарни буса мерцедес... На ХХХХХХ километри, като единия е при нас от 15 години, а другия - 10..
Така е.Абсолютно си прав.Ама аз ремонт на мотор не правя.Купувам направо друг.Като на рулетка-слагаш на червено и "кот доди".Те на моргата със сигурност не са кукли двигателите и ако мога да се отърва само с БАРДАЛ,си хвърлям шапката.Ако не помогне-търся друг мотор.Ама да пълня на монтьори гушата и след 35 хил.пак в канала - такъв вариянт няма-колегите ще ме гръмнат.Апропо-двигателите ги взимам между 300 и 400 лв.Стари модификации са./политика на фирмата/.
и каква гаранция имаш, че тея двигатели от морга са по-добри от тоя който сменяш ? wacko.gif
Щом е дошло време да го сменям,какъвто и да е моргаджийския,ще е по-добре от стария.Въпроса е "колко по-добър".Обикновено БАРДАЛ в маслото досега ги подпомага много.

Заключено