Проблем с радиатора?

Аватар
CybeR_SurfeR

Проблем с радиатора?

Мнение от CybeR_SurfeR » 07 Мар 2011 11:31

Колеги, преди няколко дни си залепих радиатора /знам, че не е ефикасно но ми трябваше спешно/ но за сажаление ми издаржа около 5 мин /докато колата загря/. "Майстора" каза че се е залепил добре и ще издържи поне 5-6 месеца.
Притеснението ми е друго ... Възможно ли е проблема ми да не е само в радиатора ... /парното ми е много слабо и голямата перка не се върти/, като на 99% съм сигурен, че по перката всичко и е ОК защото преди месец (преди да залепя радиатора) си работеше. Мой познат ми каза, че е възможно парното да се е запушило а там била голяма играчка.
Ще съм благодарен ако някой може да даде съвет.
П.С. радиатора е пукнат горе по пластмасата (или каквато е там сплав), близо до "входа" /извинявам се ако не се изказвам технически правилно/.
П.С.С. Колата е Toyota Celica 5 ген. 2.0 3S-GE мотор ...
Благодаря предварително :thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 07 Мар 2011 12:35

Първо трябва да си оправиш херметизацията на с-мата . Няма как да имаш парно и перка при положение , че имаш въздух в с-мата !

mishel7524

Мнение от mishel7524 » 07 Мар 2011 21:47

Здравей, и аз опитвах някога да лепя сащата пластмаса на 4A-FE............изкара няколко месеца, докато застудя. Май имаш 2 варианта или втора ръка или арабите на Симеон. :thumbsup:
Celica TS-2002

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Мар 2011 22:28

Един съвет преди да купиш нов радиатор.Първо провери цялата охладителна система провери дали несе надуват маркучите също и капачката на радиатора дали отваря клапанчето .Защото това може дасе случи ис новият радиатор .По принцип слабото място на тези радиатори е точно пластмасата която се намира отгоре .

Аватар
sadist_bg

Мнение от sadist_bg » 07 Мар 2011 22:33

Колега преди около година на един приятел също му се беше счупила една пласт маса на маркуча който отива в казанчето, на VOLVO V40 радиатора много скъп направо не е за приказване залепихме го и още държи със едно двукомпонентно лепило казва се БИЗОН но е много скъпо ако имаш познат монтьор те работят постоянно със това лепило да ти го залепи дано да стане и при тебе успех :thumbsup:
Toyota Starlet EP81 1.3/12V XLI EUR LHD 2EE EFI MTM 5F 5D
Toyota Corolla (CDE120L-DHMNHW) SOL UKP EUR HB LHD 1CDFTV HDCR MTM 5F 5D
TOYOTA AVENSIS (CDT250L-AWMEYW) TEC EUR WG LHD 1CDFTV DCR MTM 5F

Аватар
pecata2000

radiator

Мнение от pecata2000 » 10 Мар 2011 10:27

С каквото и да го лепиш няма да стане. Когато достигне мотора на колата нормалната си работна температура пак ще почне да сълзи или да капе. Аз имах същия проблем. Там е нещо като бакелит и неподлежи на лепене. един приятел бояджия даже ми го китоса и след няколко дена пак просълзи. Така че търси нов, не втора ръка. Аз си го купих от фирма Тандер(бургас), магазин за тунинг за около 270лв(шведски или датски), а "приятелите" в тойота ми искаха 888лв. Колата ми е Авенсис 98г.1.6 4А-Фе мотор.

Публикувай отговор