Тойота Пикник помогнете
Тойота Пикник помогнете
Здравейте колеги.Честита баба марта.наскоро си закупих тойота пикник 2.2тд.дайте ми имфо или савет,при 3000 оборота се движа с 105 км.което не е нормално.гумите са ми 195.65.14.моля жи за помощ.
Последно промяна от христо на 05 Мар 2011 18:45, променено общо 1 път.
и на мен ми се струва, че дизела на тези обороти трябва повечко да бяга ... нохристо написа:благодаря за забележката.мисля че за тия обороти скороста е малка,затова се интересувам дали е нормално и дали някои знае как трябва да е.
да не би да е разглобявано таблото и неправилно да е зацепена стрелката. Имал съм подобен проблем.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Да не е сменена скоростната кутия с такава на бензинова. Не знам дали е възможно, само предположение.
Всъщност този дизел с 90 коня на ван колко да прави на 3000 об./мин.... може би такава е заводската настройка, впредвид,че тези 2.2 дизели са от по-стар тип, 90 коня е и са по-тромавички, затова да са настройли скоростната кутия, за да има добра отзивчивост на двигателя при ускорение и доускорение.
На километраж колко ти показва, остави ГПС-а.
Всъщност този дизел с 90 коня на ван колко да прави на 3000 об./мин.... може би такава е заводската настройка, впредвид,че тези 2.2 дизели са от по-стар тип, 90 коня е и са по-тромавички, затова да са настройли скоростната кутия, за да има добра отзивчивост на двигателя при ускорение и доускорение.
На километраж колко ти показва, остави ГПС-а.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
а относно гумите хич и не се връзвай те само вдигат разхода не се осеще кой знае колко в оборотите
казвам го защото зимните са ми по малки от летните и веднага осещам разликата в харченето но не и във вървенето на колата
до колко си вдигал със колата ако прескачаш 120 значи си наред
казвам го защото първия ми picnic беше със изхабен съединител и не можех да вдигна повече от 80
но това се разбира лесно палиш форсираш и пускаш разко съединителя(без да отпускаш гаста) ако е заминал колата седи на едно място а двигателя си върти ;)
казвам го защото зимните са ми по малки от летните и веднага осещам разликата в харченето но не и във вървенето на колата
до колко си вдигал със колата ако прескачаш 120 значи си наред
казвам го защото първия ми picnic беше със изхабен съединител и не можех да вдигна повече от 80
но това се разбира лесно палиш форсираш и пускаш разко съединителя(без да отпускаш гаста) ако е заминал колата седи на едно място а двигателя си върти ;)
TOYOTA-picnik