Аз съм много наблюдателен,слушателен и мотора изобщо не е изолиран.Шума сутрин е коренно различен при двете масла.Мечоците ги паля отскоро по към обед и не е така студено.Транспортера обаче сутрин в 6 беше с последния ШЕЛ като ярмомелка,а дори и топъл през деня имаше кофти звук/мазане на турбото/,а сега с Ликито не го чувам,особено денем.И трите буса са с хидравлични повдигачи.Интересно обаче и Яриса с последното Тойотско масло двигателя е много шумен,дори и за бензинов такъв.Аман от боклуци за много пари.Bass_Man написа:Ако човек е по-наблюдателен и колата му е не много добре изолирана разликата в маслата се хваща много лесно . И от калпаво масло не тракат само повдигачи просто целия двигател става по-шумен . Но трябва един и същи двигател да го слушаш повечко време за да хванеш разликата . Иначе така случаен минувач никога не може да разбере за какво става въпрос .
въпрос за тойота ланд крусер
-
- Получена благодарност: 2 пъти
-
-
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Хайде за помпа-дюза да говорим в минало време и с уважение-или добро или нищо. Затова само може да се посмеем. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gifcha4o1983 написа:така е колега,но пък моето ауди което помпа дюза и уж ги водят по шумни,работи с пати по тихо при първо палене,а пък за бмв-то да не говорим.В сравнение с джипа работи като бензин
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Всяко масло,което отговаря на спецификациите по книжка е добро за Тойотата ти.
Хубави марки са Castrol,Motul,Yacco - но само в шишета - НИКОГА НАЛИВНО масло!
Аз лично карам Корола-та с Elf Exilium NF 5W40 - тъй като дилъра е семеен приятел и ми дава само от произведеното във Франция,но не от Алжирското, в шишета от 1 и 5 литра.
В раздел Сервизи/Магазини има колеги,които предлагат качествени масла - може да провериш и при тях.
Хубави марки са Castrol,Motul,Yacco - но само в шишета - НИКОГА НАЛИВНО масло!

Аз лично карам Корола-та с Elf Exilium NF 5W40 - тъй като дилъра е семеен приятел и ми дава само от произведеното във Франция,но не от Алжирското, в шишета от 1 и 5 литра.

В раздел Сервизи/Магазини има колеги,които предлагат качествени масла - може да провериш и при тях.