Помощ искам някои да ми помогне с избора на тойота
-
http://waterpoweredcar.com/hydrobooster.html
тук не е много добре обяснено как работи, но като цяло може да се добие някаква представа. Става дума за конверсия към хибрид - добавя пулверизирана вода към горивната смес, която спомага за по-доброто изгаряне на горивото. Системите не са от вчера, но ми е интересно да чуя мнението на Мечо относно действителната ползва от системата.
тук не е много добре обяснено как работи, но като цяло може да се добие някаква представа. Става дума за конверсия към хибрид - добавя пулверизирана вода към горивната смес, която спомага за по-доброто изгаряне на горивото. Системите не са от вчера, но ми е интересно да чуя мнението на Мечо относно действителната ползва от системата.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
има алтернативи, но просто в момента не са приоритет, защото всеки държавен бюджет е силно зависим от акцизите върху горивата. И защо да не ги изсмучат от хорицата(насjim_beam написа: за съжаление май няма такъв начин,освен ако не се откаже човек от колата.толкова сме зависими от петрола,че няма накъде.ама като спре кранчето и мангалите се върнат на камилите ще трябва да се мисли нещо,няма как.

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Въобще не е това идеята . С пулверизирана вода нищо не можеш да постигнеш иначе ги разбираш нещата и си ги пробвал още ехееееее.......gh0s7r1d3r написа:http://waterpoweredcar.com/hydrobooster.html
....... добавя пулверизирана вода към горивната смес, която спомага за по-доброто изгаряне на горивото. .....................
-
добре де, Pantone gas, който си е нещо близко до пулверизирана вода ;)Bass_Man написа:Въобще не е това идеята . С пулверизирана вода нищо не можеш да постигнеш иначе ги разбираш нещата и си ги пробвал още ехееееее.......gh0s7r1d3r написа:http://waterpoweredcar.com/hydrobooster.html
....... добавя пулверизирана вода към горивната смес, която спомага за по-доброто изгаряне на горивото. .....................
Едит: освен, ако не говорим за различни системи, защото доста учени работят в тази насока и има измислени доста неща. За Pantone реактор ли говорите? Линка, който съм дал май е за друг тип. Както и да е, в интерес на истината не съм се задълбочавал толкова много, първо защото химията и физиката не ми бяха силни и доста неща не са ми ясни и второ защото не съм намерил и време да се задълбочавам в нещо подобно, но факт е, че има измислена система, която се интегрира в ДВГ-то, която работи с дестилирана вода, която играе ролята на катализатор и намалява разхода на гориво с да речем 20%.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
20% ги постигнах, но тия нови дизели са много спънати с един тон тъпи датчици и се влияе за момента ефекта и не е постоянно.... Ако е по-стар дизел, който не мери температура на входящия въздух, 20% го бутаме без да се замислим, дори до 40% се стига.....Но искам да го направя дурако устойчиво и да работи пир най-новите орязани и ограничени дизелаци...... Затова още не съм писал точни данни на моята кола, но при 10-14 С от София до Пловдив ми даде 5,5, при положение, че иначе със 140км/ч дава 6,5-7 на сто
Сега се лъжем, да видим кой кого и колко ЕКОномия ще постигна.... Иначе това си разгражда водата и минава два пъти през воден филтър, за да обере влагата и да е темпериран и "сух" гъзът като влезе във въздушния тракт. Така няма да се образува конденз в цилиндъра и да прецака нещо...... Ефект има, но трябва да го напасна за Тойотите, че те са едни капризници....... 

Toва си е за отделна мнооого голяма тема!Me4oKyX написа:20% ги постигнах, но тия нови дизели са много спънати с един тон тъпи датчици и се влияе за момента ефекта и не е постоянно.... Ако е по-стар дизел, който не мери температура на входящия въздух, 20% го бутаме без да се замислим, дори до 40% се стига.....Но искам да го направя дурако устойчиво и да работи пир най-новите орязани и ограничени дизелаци...... Затова още не съм писал точни данни на моята кола, но при 10-14 С от София до Пловдив ми даде 5,5, при положение, че иначе със 140км/ч дава 6,5-7 на стоСега се лъжем, да видим кой кого и колко ЕКОномия ще постигна.... Иначе това си разгражда водата и минава два пъти през воден филтър, за да обере влагата и да е темпериран и "сух" гъзът като влезе във въздушния тракт. Така няма да се образува конденз в цилиндъра и да прецака нещо...... Ефект има, но трябва да го напасна за Тойотите, че те са едни капризници.......

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Помощ искам някои да ми помогне с избора на тойота
Най добрият вариант е да си я караш на бензин.За съжаление най-добрият не винаги е най-евтиният.Ама нищо не може да се направи.Ако ще е служебна,наблегни на високите доходи и не се притеснявай от високите разходи.Друг съвет не мога да дам,щото темата станала като "в Бенгази".Mbka написа:Искам да си взема тойота ярис 1.0 или 1.3 и да и сложа газова уредба за служебна кола ще я ползвам само извън градско. Може ли да ми дадете точна информация кои вариант ще е по добрия като търся само икономичност.
Благодаря предварително!!

-
- Почетен Администратор
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Fido Dido написа:Така..... аз след две седмици минавам на газ - крайно време беше....

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- KiLLeR
Добре, че си се намесил, колега, днес като влязох и като прочетох всичките тези неща....честно казано ми стана много неприятно, че са такива отношенията в клуба и форума...направо ми се отщя да пиша....Fido Dido написа:Така.....
Да поразчистя и аз малко плява, че Слоу се поумори от гениални писания...
П.п. Съвет - вие си карайте на бензин и нафта, аз след две седмици минавам на газ - крайно време беше....

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Зареждането на бензин пък е мазохистично!
По-добре садист към автомобила, отколкото мазохист към собствената си психика!
По-добре садист към автомобила, отколкото мазохист към собствената си психика!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.