TOYOTA от Дубай
TOYOTA от Дубай
Здравейте колеги! От няколко места чувам,че има хора,които си купуват нови Тойоти от Дубай защото е по изгодно! Някой знае ли как стои въпросът и дали според вас ще има разлика в качеството на колите правени за Дубай и за България? 

- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Почти сигурно е, че колите от един и същи модел се произвеждат в други заводи. Преди време доста порових за Королата (2007-...) и мога та ти кажа, че тя примерно се произвежда в Япония, Китай, Виетнам, Южна Африка (за БГ), Америка, Канада и кой още знае къде. Най-добрите Тойоти в Европа бях чел в някаква немска статистическа извадка, че са турските (е сега започва спора... не мога обаче да го подкрепя с линк в момента). В Русия и от японската сглобка се оплакват - редовно им чета форума.
И все пак дори да е малко по-евтина колата, тя няма да е със световна гаранция за "твое удобство" защото въпреки че марката е една нещата са строго регионирани в този бизнес и по-добре е да заложиш на гаранцията която може да ползваш тук. Нелогично ми изглежда за някаква съмнителна далаверка да се рискува с не малката вероятност да ти излезе по-скъпо.
И все пак дори да е малко по-евтина колата, тя няма да е със световна гаранция за "твое удобство" защото въпреки че марката е една нещата са строго регионирани в този бизнес и по-добре е да заложиш на гаранцията която може да ползваш тук. Нелогично ми изглежда за някаква съмнителна далаверка да се рискува с не малката вероятност да ти излезе по-скъпо.

Колегата Yuli е прав-заводската гаранция е на континентален принцип.Ти ще вземеш почти същия модел автомобил,с малко по-различно оборудване и мотор,на много по-ниска цена.Имай предвид,че частите за него ще са много по-редки,отколкото за същия,но за Европейския пазар.Няма да имаш гаранция в Европа,няма да отговаряш на Евронормите за екология,и не на последно място цялата информация за модела ще е или на японски,или на арабски! 

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
доколкото разбрах бг се води за една от страните в ес,където едно типизиране за кола,внесена отвън не е никакъв проблем.германците са вкарали много модели от сащ през бг,понеже в германия са им отказали от TÜV.
така че дори от дубай ще стане без проблем според мен.а от там със сигурност може да се поръча модел 1:1 с тукашните!остава въпросът за гаранцията,но ако по този начин се спестят едни 25-30% тогава майната и.
така че дори от дубай ще стане без проблем според мен.а от там със сигурност може да се поръча модел 1:1 с тукашните!остава въпросът за гаранцията,но ако по този начин се спестят едни 25-30% тогава майната и.

-
Аз пък да ти кажа, малко е точно обратното. Технотест пищят за фаровете и за мигачите, а ДЕКРА ти дава удостоверението без изобщо да се заглежда. (ДЕКРА тук имам в предвид), само, че комисията са немци, така, че явно не е точно така.jim_beam написа:доколкото разбрах бг се води за една от страните в ес,където едно типизиране за кола,внесена отвън не е никакъв проблем.германците са вкарали много модели от сащ през бг,понеже в германия са им отказали от TÜV.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
-
Ами не по-различни от вност от САЩ например. Пак имаш технотест, обмитяване и т.н. Със сигурност, ако си купиш LC V8 ще има смисъл - тоест разликата в парите ще си заслужава разправиите. Иначе, относно това, че са с различни настройки за различните части на света - възможно е, но една моя позната си купи Митсубиши Аутлендър от Дубай и вече 3та година няма проблеми.BIS написа:Явно,че при всички положения ще има допълнителни разходи и проблеми при такъв внос от Дубай!
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Докато колата е здрава и няма проблеми е нормално да си я кара.Лошото идва когато нещо се счупи...Особено пък ако има ПТП.Достатъчно е да си заминат калник и,фар и броня и освен от официален сервиз няма откъде да си ги намериш.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...