Помощ искам някои да ми помогне с избора на тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Mbka

Мнение от Mbka » 19 Фев 2011 14:59

Интересно като си правя сметките нещата са долу горе същите, просто ми е интересно 1,0 без газ дали ще идва колко 1,3 с газ като разход за месеца.
Но иначе благодаря че имаше толкова мн хора писали по моя проблем то по скоро е запитване.
Ама да сме живи и здрави в понеделник ще ходя да гледам един Ярис 1.3 vvti 2002г в Ст.Загора и да се надяваме да е още там, ще съм с нов стар ярис.

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 19 Фев 2011 16:22

Колега БИС, кажи ми как го изчисли,че разликата в разхода от бензин/газ ще е ПОНЕ 2л?
И нещо и другите ти сметки не ми се връзват wacko.gif
Ако мойта кола гори 10лв (8л газ) на 100км, по цените дадени от колегата Аел на бензин ще ми гори 18.88лв (СЪЩО 8л бензин) на 100км :thumbsup:

Колега Аел, какво е това обслужване на бутилката по 50-60 лв 2 пъти в годината? wacko.gif . Какви са тия ремонти ? как точно "мотора ще е заминал"? sad.gif

За 25к ония ден смених един от филтрите на газта(този след изпарителя който събира графита).На предишната ми кола и направих 200к на газ и дори мембраните на изпарителя не бях сменял,а знаеш ли на колко се сменят? продадох е на малко над половин милион км :thumbsup: Да разбирам ли,че мотора и е заминал ? :whistle:
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Фев 2011 17:48

Колега! Не съм изчислявал как на газ ще гори 2л. повече отколкото на бензин,а го знам от личен опит( от няколко коли) и според мен това е неоспорим факт. Не зная да има кола,която да гори еднакво на бензин и на газ!Но всеки има право на собствено мнение! :cheers:

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 19 Фев 2011 18:19

cokata написа:Колега БИС, кажи ми как го изчисли,че разликата в разхода от бензин/газ ще е ПОНЕ 2л?
И нещо и другите ти сметки не ми се връзват wacko.gif
Ако мойта кола гори 10лв (8л газ) на 100км, по цените дадени от колегата Аел на бензин ще ми гори 18.88лв (СЪЩО 8л бензин) на 100км :thumbsup:

Колега Аел, какво е това обслужване на бутилката по 50-60 лв 2 пъти в годината? wacko.gif . Какви са тия ремонти ? как точно "мотора ще е заминал"? sad.gif

За 25к ония ден смених един от филтрите на газта(този след изпарителя който събира графита).На предишната ми кола и направих 200к на газ и дори мембраните на изпарителя не бях сменял,а знаеш ли на колко се сменят? продадох е на малко над половин милион км :thumbsup: Да разбирам ли,че мотора и е заминал ? :whistle:
Виждам тия около мен газифицираните как ходят да си подпечатват паспортите че уж са им проверили газовата. Лептата си я дават обаче няма къде да ходят.Дали е веднъж годишно или два пъти не съм сигурен но ако ти не го правиш значи не са ти редовни документите на колата.

Също така виждам и как лека полека двигателите си заминават ,почват да да потракват ,да палят по лесно на газ от колкото на бензин и т.н. В крайна сметка се получава е трансформация на колата която реално почва да работи по добре на газ а на бензин изобщо.

Мога да потвърдя също, че минимум 2л нагоре разхода на газ ,имам приятели с течни фази за по 4000лв монтирани които също горят с 1-2 литра нагоре така че не зависи само от газовата или от настройка !

Газ е оправдано на 20 годишен дарак койтъ лапа 10-15 градско и ти го караш поне 20-30к годишно... Или нов дарак ама да не се кара 10к на година само че няма избивка...
Изображение1G-FE

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Фев 2011 18:34

Колегата Ael е напълно прав! :thumbsup:

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 19 Фев 2011 20:29

Това с преподписването годишен технически преглед и струва 20 лв :thumbsup: Със газ и без газ пак трябва да правиш същия ГТП
А моите документи може да са по-редовни и от твоите :thumbsup:

Тия транформаций за които си писал за пълни глупости wink.gif
Говорете от личен опит! С гледане и "виждане" не става :thumbsup:

И аз имам приятели и мога да потвърдя,че разполагам с 4 коли у нас от които всички на газ и на нито една нямам разлика в разхода бензин/газ :thumbsup:

ПС: Бис, колегата Аел не е прав! Ти още по-малко wink.gif
Honda XR250

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Фев 2011 20:34

BIS написа:На газ при всички положения ще има поне 2л. по-голям разход отколкото на бензин.Според мен извънградско на газ ще е около 10лв. на100км. ,а на бензин ще е около 12лв. на 100 км. :thumbsup:
Ха, та то моят пет метров Авенсис комби, харчи извън градско за 12лв на 100км нафта.
За какво му е тогава тая въшка Ярис-а?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Фев 2011 22:00

cokata написа:Това с преподписването годишен технически преглед и струва 20 лв :thumbsup: Със газ и без газ пак трябва да правиш същия ГТП
А моите документи може да са по-редовни и от твоите :thumbsup:

Тия транформаций за които си писал за пълни глупости wink.gif
Говорете от личен опит! С гледане и "виждане" не става :thumbsup:

И аз имам приятели и мога да потвърдя,че разполагам с 4 коли у нас от които всички на газ и на нито една нямам разлика в разхода бензин/газ :thumbsup:

ПС: Бис, колегата Аел не е прав! Ти още по-малко wink.gif
Явно не си прочел,че аз пиша от личен опит и то от три автомобила,които ги зареждам лично,и затова няма никакъв смисъл да пиша нещо,което не е вярно!Плюс това имам и Авенсис,който гори 5,5-6л. извънградско нафта затова съм съгласен с Кики! Но няма смисъл да продължавам спора,защото всеки си има мнение! :whistle:

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 19 Фев 2011 22:00

cokata написа:....
Под гледане имай предвид че две от колите са служебни и работата не е "един приятел ми каза".
Знам колко харчат и двете на газ и на бензин ,пък ти ми разправяй че няма разлика. Знам как палят зимата ,знам и кви ремонти ги чакат в момента по двигателя.
Значи все пак явно имало някъв годишен преглед на газовата. И не ми казвай че се разминаваш с 20лв щото годишния технически е друго нещо и няма нищо общо с центровката на газовата. То е ясно че тия 20лв са да отбием номера , затва и се случва да се запали някой на улицата както си кара.
Тук има доста хора които карат на газ ,нека си кажат мнението и дали има такива дето им дава еднакъв разход и двете системи ?

И последно що да не съм прав ? В най-добрия случай ще пести по 30-40лв на месец и ще му трябват две години да избие газификацията. След 2 години евентуално ще почне да му се възвръща инвистицията. А до тогава колко вода ще изтече. И сметни тоя ярис с 200л багажник и газова бутилка вътре....
Изображение1G-FE

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 19 Фев 2011 22:15

Kiki написа:
BIS написа:На газ при всички положения ще има поне 2л. по-голям разход отколкото на бензин.Според мен извънградско на газ ще е около 10лв. на100км. ,а на бензин ще е около 12лв. на 100 км. :thumbsup:
Ха, та то моят пет метров Авенсис комби, харчи извън градско за 12лв на 100км нафта.
кики вдигни малко бе ти стана като оная тема карам със 180 и ми харчи 5
12 лв са под 5 литра нафта бе Кики ако твоя 5 метров автомобил харчи под 5 литра сигурно си забравил да ни кажеш за батериите ( хибрида ) в багажника laugh.gif laugh.gif laugh.gif
професионален мапер

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Фев 2011 22:31

andrian999999 написа:
Kiki написа:
кики вдигни малко бе ти стана като оная тема карам със 180 и ми харчи 5
12 лв са под 5 литра нафта бе Кики ако твоя 5 метров автомобил харчи под 5 литра сигурно си забравил да ни кажеш за батериите ( хибрида ) в багажника laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Говорим за извън градско! Искаш ли да се хванем на бас?
Да, харчи точно 5 на 100, на круз още по-малко.
Ако искаш мога спокойно и баз никакви притеснения да ти взема парите. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 20 Фев 2011 00:57

cokata написа:....
Единствено съм виждал кола, която да гори еднакво бензин/газ, която беше газов инжекцион и имаше 3 режима на работа- икономичен - гори колкото на бензин и върви много чусвстително(ама много) по-малко, нормален + около 2 литра газ, и спортен +10% мощност отгоре и харчи към 4.5, 5 литра повечко газ :thumbsup:

И моя Авенсис при спокойно каране, равен път скорост 80, 90 км/ч. спокойно ускорение и почти без изпреварвания(което е много трудно постижимо, но...) дава разход 5. (по борд 4.2, но да не ставам нахален) rolleyes.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 20 Фев 2011 01:05

Каква центровка на газовата какви 5 лева? wacko.gif Ти нормален ли си ?
Какво отбиване на номер? Толкова ми струва ГТП на газовата за годината!Ако искаш да снимам паспорта ?
То си личи колко разбираш от газови системи.. wacko.gif Много пъти е коментирано че по новите изисквания газовите системи са МНОГО ПО-безопасни и от бензиновите!

ПС:Примерата ми е 2.0л и е с холандски ГИ Prins(най-разпространения в Германия) и ми дава 6.5л на извънградско пък не се ряскам че ми гори 8лв на 100км ohmy.gif
ПС2:За пестене не ми говори wink.gif
Honda XR250

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 20 Фев 2011 02:44

Ael написа:
Виждам тия около мен газифицираните как ходят да си подпечатват паспортите че уж са им проверили газовата. Лептата си я дават обаче няма къде да ходят.Дали е веднъж годишно или два пъти не съм сигурен но ако ти не го правиш значи не са ти редовни документите на колата.

Също така виждам и как лека полека двигателите си заминават ,почват да да потракват ,да палят по лесно на газ от колкото на бензин и т.н. В крайна сметка се получава е трансформация на колата която реално почва да работи по добре на газ а на бензин изобщо.

Мога да потвърдя също, че минимум 2л нагоре разхода на газ ,имам приятели с течни фази за по 4000лв монтирани които също горят с 1-2 литра нагоре така че не зависи само от газовата или от настройка !

Газ е оправдано на 20 годишен дарак койтъ лапа 10-15 градско и ти го караш поне 20-30к годишно... Или нов дарак ама да не се кара 10к на година само че няма избивка...
Това са някакви пълни съчинения ! Като се скапел двигатела и палел на газ пък на бензин не палел и тропал от газта малеееееееееее ......
А пък и колегата БИС как ги ръси с по 2 литра няма значение дали е 1 литър двигателя или 5 литра все са си 2 литра а ? Такива митове и легенди не бях слушал отдавна .

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 20 Фев 2011 03:40

Bass_Man написа:Това са някакви пълни съчинения ! Като се скапел двигатела и палел на газ пък на бензин не палел и тропал от газта малеееееееееее ......
А пък и колегата БИС как ги ръси с по 2 литра няма значение дали е 1 литър двигателя или 5 литра все са си 2 литра а ? Такива митове и легенди не бях слушал отдавна .
Бас не четеш нещо . Ако караш колата на газ основно и бензиновата ти опция заминава с времето щото не се ползва. А не като се скапел. Никой не е казал че задължително ще се скапе...Офф както и да е , газта е супер икономия наливайте пари в железо и изпарители и карайте с 5лв по 200км :thumbsup:
Изображение1G-FE

Публикувай отговор