Помощ искам някои да ми помогне с избора на тойота
Помощ искам някои да ми помогне с избора на тойота
Искам да си взема тойота ярис 1.0 или 1.3 и да и сложа газова уредба за служебна кола ще я ползвам само извън градско. Може ли да ми дадете точна информация кои вариант ще е по добрия като търся само икономичност.
Благодаря предварително!!
Благодаря предварително!!
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
на газ и извън градско винаги голям мотор, даже и 1.3 е малък според мен
а 1.0 направо го отписвам. търси някакава кола около 100 - 130 коня за изваънградско за да не те измаря а и на извънградско големия мотор харчи по малко от малкия, щтото малкия трябва да го напъваш , а оттам по голям разход
а 1.0 направо го отписвам. търси някакава кола около 100 - 130 коня за изваънградско за да не те измаря а и на извънградско големия мотор харчи по малко от малкия, щтото малкия трябва да го напъваш , а оттам по голям разход
професионален мапер
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е по-големият не го ли напъваш защото си върви повече? Карал съм и ярис 1.3 и авенис 1.6(че и други), но не съм збелязъл яриса да гори повече от другите коли biggrin.gifandrian999999 написа:на газ и извън градско винаги голям мотор, даже и 1.3 е малък според мен
2.0 150 к.с бензин ми е давало по-нисък разход, от 1.6 110 к.с бензин на извънградско.Това, разбира се, ако не карам с 80, а примерно 100-120 с изпреварвания.Отделно, че с по-мощния двигател изпреварванията са по-комфортни.
Инак аз бих си избил от главата газовата уредба и бензина и бих взел веднага 1.4Д ярис.Тоя двигател на Яриса ще заспи и динамиката както и разхода биха били перфектни.
Инак аз бих си избил от главата газовата уредба и бензина и бих взел веднага 1.4Д ярис.Тоя двигател на Яриса ще заспи и динамиката както и разхода биха били перфектни.
Годината верно я забравих ами ще я търся след 2001г, а пък говорим за извън града ама на не повече от 20-25 км и обратно и каране не повече от 100 км/ч щото нещата са ми в едно село близо до Ямбол и пътя до там е много зле бих казал. Просто се интересувам коя от двете ще даде по-добър разход.
Иначе благодаря на всеки за изказаното мнение.
Иначе благодаря на всеки за изказаното мнение.
Ако максималната ти скорост е 80 км/ч, ако си сам в автомобила и без допълнителен товар, ако няма много намалявания и увеличавания на скоростта по пътя ( примерно заради дупки - намаляваш и след това ускоряваш) , ако пътя е равен, по-малкият двигател неизмненно ще ти даде по-нисък разход.Говоря за бензин, ако са на газ може да има нещо специфично.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
заводски ЛПГ на 1.0 има почти същия среден разход като 1.0 на бенз
54.13mpg/55.4mpg
което май идва към 7/12.4 лв/100км
можеш да си продължиш със сметките около разходите за газовата, и от утре - баничката без боза
http://www.yousaytoo.com/toyota-aygo-ca ... lpg/223235
http://www.whatcar.com/car-reviews/toyo ... ions/48521
54.13mpg/55.4mpg
което май идва към 7/12.4 лв/100км
можеш да си продължиш със сметките около разходите за газовата, и от утре - баничката без боза
http://www.yousaytoo.com/toyota-aygo-ca ... lpg/223235
http://www.whatcar.com/car-reviews/toyo ... ions/48521
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
И аз съм +1 за 1.3 на газ.

Значи и на газ трябва да има същия малък разход,а тя е почти на половина на цената на бензинаBIS написа:С този малък двигател, според мен изобщо няма нужда от газ. И на бензин би трябвало да има малък разход!

Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Миленчо, не четеш, Миленчо biggrin.gifmiLen4o написа:Абе и на мен не ми се връзва много цялата работа.Двигател 1.0 или 1.3 на газ и то само на дълго,при положение ,че се търси икономичност.Ми сложи и направо метан и карай по магистралата в авариината лента biggrin.gifLEXUS написа:laugh.gif laugh.gif laugh.gifmitoko написа:-1
Няма магистрали, няма десни ленти. Човека иска да ходи всеки ден на село по родно разбито пътче.
Въпросът е може ли вместо Лада за целта да ползва Ярис.
Ти ако живееше в Троян с какво най-ефтинко ще ходиш до вилата?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
На газ при всички положения ще има поне 2л. по-голям разход отколкото на бензин.Според мен извънградско на газ ще е около 10лв. на100км. ,а на бензин ще е около 12лв. на 100 км. Като се има в предвид цената на газовото че е поне 500лв. и след това разходите по него ,си направете сметка след колко км. ще се избият тези пари.Да не говорим,че вървенето на колата на бензин с този малък двигател е много по добро ! 

- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Хубаво , сега бензина е 2.36лв ,а газта е 1,26лв. Някой ше каже фрапантна разлика ... така е.
При горе долу 1000км на месец извън градско и при среден разход 5/7 бенз/газ разликата ще е 20лв на месец в полза на газта. Сега като прибавим и 2 пъти в годината по 50-60лв за обслужването на бутилката и първоначалната и цена от минимум 1000лв за газов инжекцион, не виждам коя година ще се избие тая газова инсталация ,да не говорим че мотора ще е заминал сигурно когато човека си избие инвистицийте и ще трябва на ново да налива за ремонт.
Едит: Колегата по горе ме е изпреварил
При горе долу 1000км на месец извън градско и при среден разход 5/7 бенз/газ разликата ще е 20лв на месец в полза на газта. Сега като прибавим и 2 пъти в годината по 50-60лв за обслужването на бутилката и първоначалната и цена от минимум 1000лв за газов инжекцион, не виждам коя година ще се избие тая газова инсталация ,да не говорим че мотора ще е заминал сигурно когато човека си избие инвистицийте и ще трябва на ново да налива за ремонт.
Едит: Колегата по горе ме е изпреварил