За Пънки - бутала и други такива
За Пънки - бутала и други такива
Пънки, някъде в Европа си ясно, ама къде се губиш бе човек? biggrin.gif
Подкарали сме една дискусия за степента на сгъстяване на блутоп европейска версия. Понеже за момента сме на ниво - менуал на Тойота и една камара списания срещу американските сайтове и опита на някои отваряли такива двигатели, искам да се произнесеш и ти.
Та въпроса е - европейските блутопи с каква компресия излизат? И разликата между ЕУ 124 коня и хамериканските 116 в следствие само на екологията ли е или са пипали и компресията?
Има вече започната дискусия по въпроса, която в момента е точно до никъде:
http://www.aeu86.org/forum/viewtopic.ph ... highlight=
Подкарали сме една дискусия за степента на сгъстяване на блутоп европейска версия. Понеже за момента сме на ниво - менуал на Тойота и една камара списания срещу американските сайтове и опита на някои отваряли такива двигатели, искам да се произнесеш и ти.
Та въпроса е - европейските блутопи с каква компресия излизат? И разликата между ЕУ 124 коня и хамериканските 116 в следствие само на екологията ли е или са пипали и компресията?
Има вече започната дискусия по въпроса, която в момента е точно до никъде:
http://www.aeu86.org/forum/viewtopic.ph ... highlight=
След тоя пост света вече няма да е същия
biggrin.gif.
1. Преди няколко дни откриваме, че дифа на АЕ86 не е 4.1 както всички много горещо вярвахме, а е 4.3... много добре. Все пак по - добре късно, от колкото още по - късно.
2. От 3 дни се чуда от къде да изкопая инфо, че света не се е променил и че ст. на сгъстяване е все още 9,4.
Днес излезе на бял свят, че 4АГЕто в Европата има ст. на сгъстяване 10.0. Те ти булка розови очила:whistle:
3. Малко преди това излезе, че свещите на ЕУ 4аге са различни от описаните в УСА менуала...
Абе от тук натам по предпазливичко с хамериканското ноу хау викам аз

1. Преди няколко дни откриваме, че дифа на АЕ86 не е 4.1 както всички много горещо вярвахме, а е 4.3... много добре. Все пак по - добре късно, от колкото още по - късно.

2. От 3 дни се чуда от къде да изкопая инфо, че света не се е променил и че ст. на сгъстяване е все още 9,4.
Днес излезе на бял свят, че 4АГЕто в Европата има ст. на сгъстяване 10.0. Те ти булка розови очила:whistle:
3. Малко преди това излезе, че свещите на ЕУ 4аге са различни от описаните в УСА менуала...
Абе от тук натам по предпазливичко с хамериканското ноу хау викам аз

-
Имаше подобна откривателска тема на скоро - не я ли видя? Направо кажи по - добре, какви взе?maggkrabar написа:ъх, аз вече се изръсих за свещидано не съм се прецакал - сигурно е от разликата в бензина
Главната разлика е в топлинното число. На нас ни трябват по - студени, т.е. 6ци. 5ците в УС мануала са за УС.
-
- LordDigital
- СупраДжия
-
Ето я темата бтв:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=123 ... 2%E5%F9%E8
Спроред мен си взел правилните - топлинното число при Дензо е 20, при НГК е 6, което ни трябва на нас. Просто трябва да се има в предвид, че УС спецификациите не ни вършат работа.
Бтв. единствената причина да си зема Иридиум НГК аз, беше че беха по - евтини от останалите - 5 лева на свещ със доставката
.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=123 ... 2%E5%F9%E8
Спроред мен си взел правилните - топлинното число при Дензо е 20, при НГК е 6, което ни трябва на нас. Просто трябва да се има в предвид, че УС спецификациите не ни вършат работа.
Бтв. единствената причина да си зема Иридиум НГК аз, беше че беха по - евтини от останалите - 5 лева на свещ със доставката

-
Denso 4бр=112лв+7лв доставка по спиди = 120лв - 6 пъти по-евтино да излизат NGK-тоEl Camino написа: Бтв. единствената причина да си зема Иридиум НГК аз, беше че беха по - евтини от останалите - 5 лева на свещ със доставката.

status: за БАН