TOYOTA затвърди първата си позиция по качество

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 09 Фев 2011 21:21

LEXUS написа:
Kiki написа:
desSs написа:дизеловата тойота не запали на -6, така ли?
Ни пали само на Веско! laugh.gif
Моята пали. tongue.gif
Да, само на Веско не пали, също и хибридът му не му харесва, но той все си купува коли, които не харесва. Въпрос на избор. rolleyes.gif
ама ти много обичаш да обясняваш на хората какво да си купуват и от какво да са доволни?!? купи си няколко поред хибрида като на Веско и тогава му обяснявай какво си прочел, за колата, която той всеки ден кара...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 09 Фев 2011 21:24

Абе кви са тия тойоти дето не могат да запалят бе......
За кво ги правят хората тия реклами а? biggrin.gif
Иначе моята бабка зимата на -18 си пали......
Малииии щях да забравя......
Тойота е номер 1
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 09 Фев 2011 21:25

gh0s7r1d3r написа:
LEXUS написа:
Kiki написа: Ни пали само на Веско! laugh.gif
Моята пали. tongue.gif
Да, само на Веско не пали, също и хибридът му не му харесва, но той все си купува коли, които не харесва. Въпрос на избор. rolleyes.gif
ама ти много обичаш да обясняваш на хората какво да си купуват и от какво да са доволни?!? купи си няколко поред хибрида като на Веско и тогава му обяснявай какво си прочел, за колата, която той всеки ден кара...
А ти шо се заяждаш?
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Фев 2011 21:28

miLen4o написа:
gh0s7r1d3r написа:
LEXUS написа: Да, само на Веско не пали, също и хибридът му не му харесва, но той все си купува коли, които не харесва. Въпрос на избор. rolleyes.gif
А ти шо се заяждаш?
Щото толкова му е багажът. Не в багажника на новата му Тойота, която всеки ден кара, де, не за него става въпрос. smile.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Фев 2011 21:33

gh0s7r1d3r написа:
LEXUS написа:
Kiki написа: Ни пали само на Веско! laugh.gif
Моята пали. tongue.gif
И като си е купил няколко поред хибрида, той ли е по-достоверен източник с 2 хибрида, или германските технически прегледи, които преглеждат хиляди хибриди?
Аз съм обичал да обяснявам на хората, а ти пък обичаш всеки път да доказваш,че въпреки обясненията можеш да продължиш да пишеш необмислени неща.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 09 Фев 2011 21:38

"Разликата между простият и умният е, че простия не подлага на съмнение чутото и видяното, стига така да му се иска и го приема за истина.Умният си задава въпроси е се съмнява до тогава докаго се убеди с факти дори и в това което не му харесва." punk.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Фев 2011 22:21

mirott написа:"Разликата между простият и умният е, че простия не подлага на съмнение чутото и видяното, стига така да му се иска и го приема за истина.Умният си задава въпроси е се съмнява до тогава докаго се убеди с факти дори и в това което не му харесва." punk.gif
Ти като че ли си от първата категория, защото в семплото си мнение си боравил с антоними и така си разрушил тезата си. Как така според теб простият вярва на чутото и видяното- разшири малко мисълта си- кое видяно? Прочетеното от официален източник-организация-институция в Германия?! Задължителни технически прегледи от десетки години наред. Няма проблем да се съмняваме в това, но съмненията биха били потвърдени като истинни само при установяване на по-достоверен, реален, стабилен показател, от който да ръководим тезата си.

Иначе изпадаш в положението да говориш празни приказки. Това е некомфортно положение, гарантирам ти.

Второто ти изречение, че умният си задавал въпроси, на които не може да даде различен от фактическия отговор, като той да е аргументиран, е напълно грешно.
Умният си задавал въпроси, докато се убедил с факти!
Ами в случая с краставици ли го убеждавам умния,че данните от техническите прегледи сочат ясни факти. При това германците са си заложили името,а не китайците! Освен това идентични резултати има при проучванията на всички мониторингови организации и в САЩ, и в Англия и т.н. Навсякъде напълно безпогрешно Тойота е по първите места на класациите за здравина. На всичкото отгоре, о, не думай, личният ми опит напълно отговаря на тези данни, както и личният опит на колегите от форума, поне на огромната част от тях, които са доволни от здравината на колите си, изключенията са главно няколко германофила и може би други колеги с Тойоти, които да не са доволни, може, но те винаги могат да се пробват да си намерят по-здрав автомобил , ако могат де, поне в нашата слънчева система се съмнявам да успеят...

И моля те, следващия път не гради тезата си на аргументи от незнание или лично неверие. Това не е аргумент- в случай,че някой твърди,че нещо е грешно, само защото не иска да приеме ,че може да е истина и не приема доказателства, които не подкрепят собственото му виждане, не е обосновано становище.

Аватар
martod

Мнение от martod » 09 Фев 2011 22:26

LEXUS написа:

Второ: Фит не е хибрид по принцип. И като говорят хората,че Хонда Фит е изместила Приус за 1 месец!!!, след като Приус води цяла година в продажбите в Япония!, хората отчитат кумулативните продажби на модела ФИТ, а не на хибридната му модификация! Но не се учудвам, ти никога не си разбирал от коли. Не можеш да ме учудиш с нищо вече.
Абе за един месец, ама я е изместила и то с 1100 бройки повече .. tongue.gif
А ако трябва да сме точни, Приус не води от година, а от година и 8 месеца, ама вече не води .. biggrin.gif
А като не разбирам от коли, вземи ме светни малко .. laugh.gif
В ТЮВ кво пише, като ми пали дизеловия Акорд и при -25 :whistle: да взема да го продам и да си взема №1 Тойота ли ? .. laugh.gif
А вземи се спри вече с тези Германски служби . wacko.gif Те швабите са тъпи и не могат да правят коли biggrin.gif камо ли пък някакви правомерни статистики и класации на коли да ти направят . laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Фев 2011 22:47

martod написа:
LEXUS написа:

Второ: Фит не е хибрид по принцип. И като говорят хората,че Хонда Фит е изместила Приус за 1 месец!!!, след като Приус води цяла година в продажбите в Япония!, хората отчитат кумулативните продажби на модела ФИТ, а не на хибридната му модификация! Но не се учудвам, ти никога не си разбирал от коли. Не можеш да ме учудиш с нищо вече.
Абе за един месец, ама я е изместила и то с 1100 бройки повече .. tongue.gif
А ако трябва да сме точни, Приус не води от година, а от година и 8 месеца, ама вече не води .. biggrin.gif
А като не разбирам от коли, вземи ме светни малко .. laugh.gif
В ТЮВ кво пише, като ми пали дизеловия Акорд и при -25 :whistle: да взема да го продам и да си взема №1 Тойота ли ? .. laugh.gif
А вземи се спри вече с тези Германски служби . wacko.gif Те швабите са тъпи и не могат да правят коли biggrin.gif камо ли пък някакви правомерни статистики и класации на коли да ти направят . laugh.gif
Бие с 1100 бройки, не думай- интересно сравняваш продажбите на конвенционален мини автомобил с пълноразмерен хибрид . Доколкото прочетох, ти пишеше до преди,че Хонда Фит изместила Приус при хибридите! По-информирано, ако обичаш. smile.gif И пилците се броят на есен, както знаеш. Но при хибридите Приус е най-продаваният хибрид и в Япония. Некоректно е да го сравняваш с обикновени малолитражки като Фит. Швабите,че коли не могат да правят го доказват всеки ден, но статистики правят, и то много уважавани.
Дизеловият ти Акорд като пали на -25 това е съвсем нормално за японски автомобил. Щом ти харесва Акорд, не си взимаш Авенсис, това е съвсем естествено. Хонда също са на върха на автомобилното качество. smile.gif

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 11 Фев 2011 20:50

Това е цитат,сложил съм го в кавички.Не съм го писал аз.И щом не си разбрал защо е сложено там,значиии май си по-пръв от първите:)))

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 11 Фев 2011 21:25

martod написа: като ми пали дизеловия Акорд и при -25
Марто, коя година ти е Акорда?

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Фев 2011 22:50

Fido Dido написа:
Споко, от старите бангии е 98 г. със скапаният Ровърски мотор на 300к и кусур .. laugh.gif Не е от тези новите, дето мотора им беше двигател на годината (според класациите), дето сигурно всеки ден ти идва по един в сервиза, за заварка на колекторите .. biggrin.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 11 Фев 2011 23:37

Още ги няма, в гаранция са..... biggrin.gif

proscrip

Мнение от proscrip » 11 Фев 2011 23:46

martod написа:
Fido Dido написа:
Споко, от старите бангии е 98 г. със скапаният Ровърски мотор на 300к и кусур .. laugh.gif Не е от тези новите, дето мотора им беше двигател на годината (според класациите), дето сигурно всеки ден ти идва по един в сервиза, за заварка на колекторите .. biggrin.gif
Аааа аз един такъв ама първата версия - Перкинс 80Т, го мъчих до 480 000 хил км, имаше разход у градо 5.5 и палеше зимата на 2 здрави свещи - последните 2 г нещо не вървеше като хората и като му свалих турбинта - то аз на ръка не мога да я завъртя - толкоз нагар беше събрала, ся дори се чудя дали да не зема една 620 или некой акорд с таз печка.

Аватар
martod

Мнение от martod » 12 Фев 2011 08:47

proscrip написа: Аааа аз един такъв ама първата версия - Перкинс 80Т, го мъчих до 480 000 хил км, имаше разход у градо 5.5 и палеше зимата на 2 здрави свещи - последните 2 г нещо не вървеше като хората и като му свалих турбинта - то аз на ръка не мога да я завъртя - толкоз нагар беше събрала, ся дори се чудя дали да не зема една 620 или некой акорд с таз печка.
Вземай, изобщо няма да сбъркаш ...Ако искаш повече мощ, спокойно ги докарват до 130 коня с чипче, моят е толкова .. :whistle:
Само не пиши тук за разходи, че всеки който не е карал такъв мотор, ще те обяви за луд .. biggrin.gif
Но и да те обяви, ти не им се сърди, те не са виновни хората, просто карат високотехнологични мотори, които на дълго едвам слизат на такъв разход .. smile.gif

Публикувай отговор