Селика турбо ?
-
Селика турбо ?
Колеги,имам едно питане.Един приятел има селка 1.8 vvti 2000 година и иска да я турбинира.Днеска ходихме да питаме за части и като цяло проекта няма да излезе под 4000лв.
Цените са следните:
Бутала,биели,сегменти,болтове идр. -1400-1500лв
Турбо испускатели -около 300лв
Инжектори около 200лв
Помпа около 150лв
Кулер и турбо пътища около 300-400лв
Блоу оф -100лв
Турбо -500-600лв
мегаскуирт -500лв
гарнитури,мъркучи,кабели поне 200-300лв
Сигурно пропускам и други цени.Въпроса е дали може да се присади друг турбо двигател от тойота без много преправяне за по-малко пари.Благодаря предварително.
Цените са следните:
Бутала,биели,сегменти,болтове идр. -1400-1500лв
Турбо испускатели -около 300лв
Инжектори около 200лв
Помпа около 150лв
Кулер и турбо пътища около 300-400лв
Блоу оф -100лв
Турбо -500-600лв
мегаскуирт -500лв
гарнитури,мъркучи,кабели поне 200-300лв
Сигурно пропускам и други цени.Въпроса е дали може да се присади друг турбо двигател от тойота без много преправяне за по-малко пари.Благодаря предварително.
А защо ще сменяте карантиите на мотора ? Повечето атмосверни държат 0.4-0.5 . Ако мотора е в мн-добро състояние може и малко нагоре. Може да насадите 3S-GTE, но пак няма да ви излезе под 4000. Най-евтино ще ви дойде мегата с турбо от някой дизел и подмяна на изпускателната система. Само трябва да внимавате с аванса ,че тоя мотор няма knock и може да оплескате работата
Ама ако ви е интересно и колата е за чупене действайте, ако е за всеки ден просто забрави всякакви турбо проекти.
Лично съм виждал турбо проект на такава селика яко гето стайл излезе не повече от 1500лв ;) колата е на 0.4 и още се движи.

Лично съм виждал турбо проект на такава селика яко гето стайл излезе не повече от 1500лв ;) колата е на 0.4 и още се движи.
-
Колата ще е за постоянно ползване.Голяма "лъскарка" е .Даже ако не се лъжа е възможно да е била на колега от форума.С външен тунинг пакет и перфектен външен вид.
Мисля,че веднъж е чупен мотора ,като автомобила е бил с азот система,даже все още стоят инжекторите за азота монтирани върху смукателите.
Мегата няма проблеми с авансите.Но идеята е турбо автомобил за постоянно ползване.Ако ще е за чупене експерименти е по-добре да се правят върху селика за 1500-2000лв.
Мисля,че веднъж е чупен мотора ,като автомобила е бил с азот система,даже все още стоят инжекторите за азота монтирани върху смукателите.
Мегата няма проблеми с авансите.Но идеята е турбо автомобил за постоянно ползване.Ако ще е за чупене експерименти е по-добре да се правят върху селика за 1500-2000лв.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Случайно да не е тази?kokojambo2 написа:Голяма "лъскарка" е .Даже ако не се лъжа е възможно да е била на колега от форума.С външен тунинг пакет ...
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=854 ... c&start=60
дочух, че най-после се продаде

-
-
-
Колега mitoko.Аз точно това имах в предвид,да се сложи готов турбо мотор.Но просто питам за модел и възможности.Ако някой е правил подобно нещо ще е много по-лесно.
Аз си турбинирам нещо съвсем друго и ми е ясно колко е трудно , и колко неща трябва да се преправят за да стане.
За това искам да разбера има ли възможност да се монтира турбо мотор без много преправяне...
Аз си турбинирам нещо съвсем друго и ми е ясно колко е трудно , и колко неща трябва да се преправят за да стане.
За това искам да разбера има ли възможност да се монтира турбо мотор без много преправяне...
-