Информация за Авенсис
Информация за Авенсис
Мнение от Treach » 02 Фев 2011 23:42
Чисто нов съм в този форум.
Оглеждам се за (по-) нова кола и единият от вариантите ми е Тойота Авенсис. Чел съм някои мнения и като цяло отзивите са добри, но в крайна сметка това е нещо много относително.
Тъй като съм семеен с едно дете, търся по принцип семейна кола, която обаче ще се кара предимно в София.
Мисля за вариант Авенсис на старо около 2005 година. Въбоще не знам в този период какви поколения, серии, фейслифтове и т.н. има. Бих искал да прочета повече инфо и тънкости за различните модификации, за различните двигатели и за колата като цяло. Дали бихте ме насочили към някаква полезна информация, мнения и дори литература.
Благодаря предварително!
Treach
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Мнение от Akima » 02 Фев 2011 23:52
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 749de3236c
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Avensis
Добре дошъл,
ще те помоля да упоменеш какво искаш - бензин или дизел - респективно градска каране или извънградско.Гледал ли с конкретна кола - дай линк към обявата,за да си кажем мнението.Също така какво конкретно те ентересува,защото на въпросите дотук Google отговаря перфектно.
П.С.Моля ползвай търсачката на форума.

Akima
Мнение от Treach » 03 Фев 2011 00:19

В крайна сметка, който двигател е по-рентабилен по отношение динамика/разход.
Колата по мое виждане ще се кара 90% градско, като тук знам, че точно Авенсис-а не е много подходящ вариант, но все пак пък ще е доста добре, когато изляза на дълъг път.
Конкретни обяви гледах преди повече от месец, сигурно не са вече актуални, но сега тепърва ще гледам пак и ако нещо ми хареса, ще дам линка.
Treach
Vesko
Мнение от Treach » 03 Фев 2011 21:31
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Изглежда добре на снимките, но това нищо не означава. Не мога само разбера как да позная дали е фейслифт на II поколение. Видях, че има такава модификация след юни 2006....
Treach
Мнение от gicho » 03 Фев 2011 21:43
По-добре търси кола със сигурна история (и по възможност някаква гаранция), че цените на ремонтите са умопомрачаващи. А тия не са от най-здравите тойоти ...
Идеята за кола от първия собственик в БГ (някакъв buyback) звучи по-разумно от подобна, докарана от Италия. Дори италианката да е по-евтина сега, докато я укротиш е много вероятно да надскочиш бюджета. Отделно на италианка ще трябва да и направиш "пълна програма" и да смениш всички консумативи, което може да ти се размине с тукашна. Не се знае след някоя година като я продаваш дали някой ще повярва на тия 80000км...
Ако не си убеден че искаш дизел, по-добре попрочети малко из форума, и опитай да си направиш сметката за разхода на гориво (sprintmonitor.de), и после добави и по-скъпата поддръжка, и по-високия риск от скъпи ремонти. Само такава сметка може да те прати в нафтения лагер, ако не излиза, по-добре стой далеч от печките.
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
gicho
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 03 Фев 2011 21:50
Тази е от преди фейслифт-а.Treach написа:Ето например тази обява
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Изглежда добре на снимките, но това нищо не означава. Не мога само разбера как да позная дали е фейслифт на II поколение. Видях, че има такава модификация след юни 2006....
Ама точно този екземпляр не гледай - среден разход 168л/100км. biggrin.gif
http://www.mobile.bg/photos/1/big/11294 ... 628_13.pic

Rudy
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 03 Фев 2011 22:06
Не се заблуждавай, че от дилърите ще купиш по-добър автомобил, отколкото от автокъща. Всичко е индивидуално и зависи от първия собственик, бил той българин, румънец, немец или италианец. Мърлячи има по цял свят.gicho написа:За тия пари не се ли намира нещо проверено с гаранция от дилърите?...
В БГ мърлячите са преобладаващата част от населението и е доста рисковано да си купиш автомобил втора употреба от тук.
Повечето автомобили /99%/, които се предлагат от дилърите са били служебни и са играли ролята на "общинска кобила", която е яздена душмански. Частните лица предпочитат сами да си продадат автомобила, защото ще вземат по-добра цена.
А провереността и гаранцията са само етикет!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от gicho » 03 Фев 2011 22:16
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
gicho
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 03 Фев 2011 23:09

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от Treach » 04 Фев 2011 22:34

Treach
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 04 Фев 2011 22:42
Като го купиш за 20 000 лв. все още е сравнително читав автомобил и можеш да си го покараш като човек и ти.
zi_zi_top
miLen4o
marci
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru