Добър вечер колеги. Притежавам Toyota Corolla 1994-та, седан с мотор 2.0 чист дизел, кода на мотора мисля че е 2С. Проблема е, че сутрин понякога пари трудно. Интересното е че ведъж пали с пипането, веднъж я спуквам от въртене и неще и това е, я запалила я не. Сутрин например паля, след 2 мин. спирам, зареждам нафта и неще да запали лесно, върти доста. Например сутринта беше 6 градуса и запали лесно, онзи ден при 13 едвам запали. Немога да разбера какво и става. Да не се чудите на температурите - живея в Кипър за момента. Сменил съм свещи, горивен филтър и маркучетата на горивния филтър, за обратната нафта несъм ги пипал че са тръбички. Другото което ми прави впечатление е, че когато върти много и запали след това отзад искарва черни облаци, а по време на движение като дам газ до край поизпушва сериозно. Много ви моля дайте предложения какво да я правя... Намислил съм да сложа клапан на маркуча на горивния филтър за да не се връща нафтата. Другото което ми се върти в главата е данеби релето на свещите или сензора за температурата да прави проблеми. Ето такава е колата
Благодаря и поздрави на всички !