АкУмулатор за Авенсис
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Igniter написа:TATI написа:.... Искра 77 ампер часа за 197 лв с ДДС и 2г. гаранция....quote]
~220лв с ДДС е Exide Premium77Аh с 3г. гаранция.
Такъв сложих на Авенсис 1 2,0TD. Трите години гаранция не са за изпускане предвид сериозното натоварване, което им се случа при подгряването и паленето на дизелови двигатели.
Какви 3 години гаранция, като оригиналният е на 5 и половина почти.... Ако избора ми е акУмълатор дето щеима 3г гаранция и това е добре мерси....
Vesko, няма акумулатори с повече от 3 години гаранция.
То и колата е с 2-3-5 години гаранция, ама изкарва по 10-20-30 години
Отделно, дали оригиналния акумулатор на колата, дето го споменаваш, се покрива за пълния срок на гаранцията на колата, или го броят за консуматив и след 2-рата година си го плащаш?
Вече писах, и аз препоръчвам Berga, серията PowerBlock (от личен опит) и Exide / AC Delco от информация от трети лица.
То и колата е с 2-3-5 години гаранция, ама изкарва по 10-20-30 години

Отделно, дали оригиналния акумулатор на колата, дето го споменаваш, се покрива за пълния срок на гаранцията на колата, или го броят за консуматив и след 2-рата година си го плащаш?
Вече писах, и аз препоръчвам Berga, серията PowerBlock (от личен опит) и Exide / AC Delco от информация от трети лица.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Продай го на някой с бензинова Тойота. Твърде малък капацитет и стартов ток има за твоя ДВГ.KiLLeR написа:Колеги имам един акумулатор Monbat 65ah. не разопакован дали мога да го сложа на Тойотката? или на дизела трябва по-голям ампераж
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Оригиналният Varta на Авенсиса ми умря тая зима на 3 години и 2 месеца, при положение, че колата почти не се кара градско. (на 50к км съм) Затвърждава се мнението на някои колеги, че Varta са боклуци. Други акумулатори, които са зле от българските са Монбат. По-добре Искра или Exide.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Трябва да си купувам акумулатор тъй като моя май вече е за пенсия въпреки, че едвам навърши 4 години..
Някой чувал ли е нещо за акумулатори продавани от Пежо България уж били оригинални.. 75 ah са 178 лв. и били много издръжливи или да си вземам Exide?

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Vesko, избра ли си акумулатор?
ето аз какво направих по случая и изобщо не съжалявам
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... e78ea2efc5
ама като гледам края на темата ти маи си купувал тогава... тоя ли се издъни ?
ето аз какво направих по случая и изобщо не съжалявам

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... e78ea2efc5
ама като гледам края на темата ти маи си купувал тогава... тоя ли се издъни ?
Vesko написа:
Като отидеш да си сменяш аумулатора има два вариянта. Аз избрах по-евтиниятНа фактурата ми пише YUASA.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път