Corolla vs Avensis

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от stereo_man » 28 Яну 2011 10:53

Колега аз съм с корола е12 (1.4 ввти мотор обаче) от месец юни и съм много очарован. преди да я взема бях изчел много и се спрях на королата. Виж кога е внесена тази корола, която си набелязал, понеже като обикалях за моята ми се струва, че в друга автокъща в горубляне имаше подобна. ако се е застояла много може би има някакъв проблем та да не я взимат. по принцип съм виждал да въртят колите в различните автокъщи и за това може да погледнеш кога е внесена. иначе королата е много добре като избор - комфортна возия, не е скъпа за поддръжка, здрава е. ако авенсиса е запазен също е добър избор.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 28 Яну 2011 11:11

Колега, останалите съфорумци те съветват правилно-огледай колите добре, хубаво е да ги закараш на преглед в сервиз-разход е ,но спестява наистина доста средства.После взимаш по- запазената...Иначе по мои лични наблюдения Corolla-та наистина е по-здравият автомобил.Avensis-а от своя страна е по-комфортен,по-голям, с повече екстри, с по-висок разход на гориво.Много зависи как и къде ще ползваш автомобила.Ако често имаш магистрално каране-Avensis-а си струва,ако рядко излизаш извънградско по-оправдания избор е Corolla-та.Във всеки случай взимай колата в по-добро състояние...Успех!!! :thumbsup:

P.S.1.6 VVT-i наистина идва малко слаб за Avensis...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 28 Яну 2011 13:23

mitaka_kz написа:Akima ето поправям грешката си :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details .
Авенсис-а го видях на място в автокъщата и не мога да ви пратя линк за конкретния автомобил, но е подобен на този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
От тези двете без да се замислям взимам Королата - по-нов модел е/не става дума,че е 2002,а другата 2001/,а че като замисъл и проектиране е едно поколение по-нова.Еквивалент ще й е по-новият Авенсис Т25.
За Королата 1.6 ти е добре - задължително я покарай и я настъпи - освен това преди да я купиш компютърна диагностика задължително - вижда се дори дали е връщан километража! :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

gicho

Мнение от gicho » 28 Яну 2011 21:02

Akima написа:-няма проблем със сегменти и маслена щека като Авенсис от 2001-2003 :
Акима, защо смяташ че королите нямат проблем с маслодобива? Имаш ли нещо конкретно в предвид, щото из щатите именно королите са известни като тойотите с масления проблем (с оглед че няма авенсиси).
Доколкото съм чел проблемът засяга всички мотори от 98 до 2002-03 идващи от американския завод за двигатели на тойота. А доколкото знам в този прословут хамерикански завод се правят всички 1ZZ-FE с мощност 129коня, за целия свят. В Японско се правят модификациите за селика (150+ кончета).
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

electropower

Мнение от electropower » 28 Яну 2011 21:13

mitaka_kz написа:Относно двигателите спрял съм се на бензинови, заради по-евтината поддръжка (поправете ме ако греша). И двата гореспоменати автомобила са с двигатели 1.6; Истината, че пробвах само королата на пробно кръгче и при нея абсолютно студен двигател запали без проблеми. Предстой обаче по-сериозно оглеждане и на двата автомобила така, че давайте още идеи какво трябва да се погледне и някакви тестове евентуално да и се направят.

Според мене 1.6 е малък мотор , ако си се спрял на него по добре да вземеш Королата заради по малкото купе, но VVTI е отличен мотор вземи си тази в която се чувстваш по добре.Колите са добри.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Яну 2011 21:17

И двете си имат +/-.
Като размер са почти еднакви, като оборудване почти еднакви.
Королата е предпоследен модел, а Авенсиса е пред-предпоследен.
Королата изглежда по-запазена, но Авенсиса е по-евтин...

Най-добре да оставим човека да направи избора сам! Както винаги съм казвал "Автомобила е емоция". Трябва да ти грабне сърцето за да му се наслаждаваш, докато го ползваш.

На мен тази Корола ми харесва много и ми е favorit сред моделите на Тойота. Съжалявам, че не е продължено развитието на модела. sad.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Яну 2011 21:33

zi_zi_top написа:...
На мен тази Корола ми харесва много и ми е favorit сред моделите на Тойота. Съжалявам, че не е продължено развитието на модела. sad.gif

не бързай да я оплакваш,то и джетата беше умряла ама сега пак я съживиха.
всяко ново е добре забравено старо,та ще видим... :whistle:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 29 Яну 2011 03:12

Взимай по-евтината.Така ще ти останат за ремонт и поддръжка.Криза е и трябва с умната.За русата винаги ще има време.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 29 Яну 2011 05:16

gicho написа:
Akima написа:-няма проблем със сегменти и маслена щека като Авенсис от 2001-2003 :
Акима, защо смяташ че королите нямат проблем с маслодобива? Имаш ли нещо конкретно в предвид, щото из щатите именно королите са известни като тойотите с масления проблем (с оглед че няма авенсиси).
Доколкото съм чел проблемът засяга всички мотори от 98 до 2002-03 идващи от американския завод за двигатели на тойота. А доколкото знам в този прословут хамерикански завод се правят всички 1ZZ-FE с мощност 129коня, за целия свят. В Японско се правят модификациите за селика (150+ кончета).
В Aмерика няма Корола с двигател под 1.8L - тук говорим за 1.6 - а аз съм видял достатъчно такива и в Е11 и в Е12 и не са пипали маслото. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

DukeFan

Мнение от DukeFan » 31 Яну 2011 16:32

Аз мога да дам мнение за Корола-та, моята е същата, но седан.
Върви много добре, вози много добре, вътре е удобно. Масло не харчи (явно защото е японска сглобка), икономична е.
Дразнещи неща, тесен отвор на багажника (ти си харесал комби и не те касае), не особено приятното претрисане на празен ход при загрял автомобил. Малко са широчки колонките между предното и страничните стъкла и леко е ограничена видимостта, фаровете можеше да са малко по-добри.
Дали е здрава ще коментирам по-нататък, осем месеца е прекалено малко време.
Горе-долу това е smile.gif
едит: Забравих, централната конзола е така направена, че не ми е удобно на десния крак.
Колега stereo_man, има тук тема към 4 страници, често срещано явление е.
едит2: ето я http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight= . На места има лирични отклонения, но за съжаление решение няма smile.gif
Последно промяна от DukeFan на 31 Яну 2011 17:23, променено общо 2 пъти.
Toyota Corolla E12, 1.6 VVT-i 2002 г.

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от stereo_man » 31 Яну 2011 16:59

DukeFan написа:не особено приятното претрисане на празен ход при загрял автомобил
аз си мислех, че проблема е при мен, понеже на моменти като усетя притрисането и откачах. мислех си при следващата смяна на маслото да им кажа да погледнат тампоните на двигателя. но може би е някакъв фабричен дефект след като и друг го има

gicho

Мнение от gicho » 31 Яну 2011 22:01

Тъй де, моя грешка, оплакванията са от Англия, не от USA. Но положението е същото както и при авенсис ...
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Публикувай отговор