ксенон на тойота корола - възможно ли е ?

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Яну 2011 22:11

Akima написа:
jim_beam написа:
newmiro написа:...
колко пъти ти е горяла крушка, мен на королата за 6-7 години само 1, на късите светлини. после сложих ксенон.
тия Nightbreaker имат ли съществена разлика от оригиналните?
...

имат-на 3-6 месеца горят,иначе светят доста по-силно.сега са пуснали NB+ уж издържали малко по-дълго.не си е работа! mad.gif
Аз съм с Nightbreaker Plus и вече имам една изгоряла - за 2 месеца някъде - но карам по цял ден.Хубавото е,че имат 6 или 12 месеца гаранция/зависи откъде ще ги купиш/ с касовия бон. wink.gif

мерси да си ги слагат на техните коли,немците отдавна изпищяха от тях.в началото им пращаха нови директно от завода,ама и това не помогна.вече захитряха и пишат с малки буквички на опаковката,че са със занижен живот.ама свършиха балъците!и филипс знаят как да светят повече и не са такива еднодневки! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от stereo_man » 27 Яну 2011 22:34

Akima написа:Хубавото е,че имат 6 или 12 месеца гаранция/зависи откъде ще ги купиш/ с касовия бон. wink.gif
в кои магазини дават такава гаранция? аз си бях взел osram silverstar ама едната издържа около 6 месеца. като се има предвид че съм минал около 8000 км. съм доста разочарован от живота на крушката.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 27 Яну 2011 22:53

Малко смешно е - но магазина е на мой роднина - иначе съм чувал,че и на други места дават гаранция по 6 месеца - трябва да пазиш кутийката и касовия бон и крушката да не е с нарушена цялост. dry.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
stereo_man

Мнение от stereo_man » 27 Яну 2011 22:57

ще го имам в предвид за напред. иначе аз ги бях взел от ауто плюс. може и да са ми спестили инфото за гаранцията

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Яну 2011 23:08

в eu има закон по този въпрос: всяка една нова стока,продадена от фирма на частно лице(клиент) има 6 месеца пълна гаранция.означава, при дефект продавача трябва да докаже евентуално,че вината е на клиента.това няма нищо общо със доброволната гаранция от производителя,като например 3г. гаранция на нова тойота!
та си мисля,че би трябвало и в бг да важат тия неща. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
stereo_man

Мнение от stereo_man » 27 Яну 2011 23:25

мисля че такива законови разпоредби има и в БГ. първоначално помислих, че става дума нещо като фабрична гаранцция от производителя.
един приятел като му се прецака нещо и не искат да му признаят гаранцията или казват че няма такава плаши продавачите с комисията за защита на потребителя и в 90 % от случайте това върши работа

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 27 Яну 2011 23:32

stereo_man написа:мисля че такива законови разпоредби има и в БГ. първоначално помислих, че става дума нещо като фабрична гаранцция от производителя.
един приятел като му се прецака нещо и не искат да му признаят гаранцията или казват че няма такава плаши продавачите с комисията за защита на потребителя и в 90 % от случайте това върши работа
И аз съм бил свидетел няколко пъти как като чуят КЗП бягат в отстъпление и винаги "измисляме нещо". cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

baba_metca

Мнение от baba_metca » 28 Яну 2011 10:13

Това е така има и в българия подобно нещо и то е регламентирано в ЗЗП раздел 2 (http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ent_id=120 - 3 страници са, прочетете го).

Въпроса обаче, е че на тези крушки ясно пише че са с намален живот и колко им е живота. На тези +90% мисля, че беше около 300 часа, което се пада 12.5 дни или ако дадат гаранция, човек реално и със сигурност може да му бъде удоволетворена рекламация до 12.5 дни остналото е политика на магазина. Ако се заядат и човек няма доказателства, че колата не е светила по 24 часа на ден нищо не може да се направи. Но пък винаги може да се вдигне пушилка, лоша реклама и данъчна проверка wink.gif. Ще кажете толкоз разправия за една крушка, ама ако крушката е по 25лв (филипс имат и по 35-40лв на крушка) си е за разправяне. Със сигурност обаче е по-лесно ако си знаеш правата.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Яну 2011 11:40

@baba_metca

това,което го пише на опаковката се отнася до т.н. гаранция на производителя! другото,което е валидно за eu,не знам как се казва на бг(немски Gewährleistung) не подлежи на никакви ограничения както от страна на производителя,така и от търговеца!
както вече казах,винаги до 6 месеца клиента ги гърчи,с изключение на грешна експлоатация или опит за ремонт от трето лице! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 28 Яну 2011 13:27

Nightbreaker-a гори главно заради пътищата ни - волфрамовата жичка е 2-3 пъти по-тънка от тази на стандартната крушка и затова просто се късат от вибрациите.Имам приятел,който работи в Румъния/Констанца/ и е с такива/по-стария модел/ - от 1 година и нещо не са му изгаряли крушки - но там пътищата са равни и хубави. sad.gif
Изображение

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Яну 2011 14:10

jim_beam написа:...немците отдавна изпищяха от тях... wink.gif
и техните пътища са лоши,ама чак пък толкова.явно технологията куца!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор