Нов съм във форума и не съм сигурен дали има такава (по-вероятно подобна) тема във форума, но ще съм много благодарен, ако ме насочите към някоя или изразявате мнението си в тази.
Та, казусът е следния:
Реших да си купувам японски автомобил и се спрях на TOYOTA и по-точно на два модела Corolla (2002) и Avensis (2001).
В интерес на истината Королата повече ми хареса, но е с към 1000лв по-скъпа. Като състояние на автомобилите не мога да преценя коя е по-читава, но факт е, че и двете на външен вид изглеждат доста запазени (Королата е с леки забележки: амортисьорите на багажника са за смяна и има едно счупено капаче на таблото).
От тук възникват и въпросите, които ме тормозят:
1. Има ли резон в тази разлика на цените, било то и за 1 година разлика в датата на производство - в случай, че и двете са в добро техническо състояние?
2. Какви са най-честите болежки и при двата модела и колко (в приблизителни цифри) би струвално отстраняването им?
3. В сравнение с масово караните автомобили (Опел, Фолксваген...), по-скъпа ли е подръжката на японските автомобили или това вече е отживелица?
Благодаря предварително за отделеното ви време!

П.С. Много щв съм ви признателен ако можете да ме насочите към сервиз, в който наистина да разбират от тези коли, и могат да направят оглед преди да закупя някоя от тях.
Приемам и оферти за добре подържани автомобили. ;)