Тойота изтегля нови 1.7 млн. автомобила от пазара.

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
gh0s7r1d3r

Тойота изтегля нови 1.7 млн. автомобила от пазара.

Мнение от gh0s7r1d3r » 27 Яну 2011 01:01

Някой има ли информация относно:

http://www.investor.bg/news/article/111505/336.html

Предполагам, че LEXUS-а ще каже, че и това, както декра е измама и долна инсинуация, породена от таен немски агент във висшите мениджърски ешалони на тойота, транспортното министерство на япония и сащ и т.н., ама понеже си возя детето в 2 тойоти (само незнам коя от двете е номер 1), та искам да попитам, дали някой знае за кои модели се отнася, за да знам дали да ходя да тормозя ТМА?
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Яну 2011 01:15

За пазара за Япония са, има и в САЩ, в Евроа са засегнати 140 000 броя, мисля,че Авенсис. А те Тойота ако има нещо, ще се обадят. Това не е Фолксваген да не ти се обадят. Не бъде притеснен. А и Тойота има 5 години гаранция, а не 2.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 27 Яну 2011 01:23

Аз съм доволен,че изтеглят коли - това значи че стоят зад продукта си и дори и да има някакъв проблем са готови да го отстранят! :thumbsup:

В конкретния случай Европа е най-малко засегната,така че споко. smile.gif

http://www.autorecalls.us/
http://www.automotive.com/new-cars/recalls/index.html
http://www.newcar.com/car-recalls/index.html
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 27 Яну 2011 01:30

LEXUS написа:За пазара за Япония са, има и в САЩ, в Евроа са засегнати 140 000 броя, мисля,че Авенсис. А те Тойота ако има нещо, ще се обадят. Това не е Фолксваген да не ти се обадят. Не бъде притеснен. А и Тойота има 5 години гаранция, а не 2.
Имат 5 годишна гаранция, ама от 1 година насам. Преди това бяха с три - на едната изтече отдавна, а на другата изтича май месец. И понеже, пак си чел, а аз съм го живял, колега, да ти кажа, че Яриса ми беше в ТМА за боя и като отидох да си го взема, ако не ги бях попитал, дали са ми оправили педала на газта, нямаше да го пипнат, камо ли да ми се обадят да ме викнат. Затова гледам да се информирам, че ако чакам ТМА, може и да изгоря като факел, ако това е наистина сериозен проблем.

MX5

Re: Тойота изтегля нови 1.7 млн. автомобила от пазара.

Мнение от MX5 » 27 Яну 2011 01:37

gh0s7r1d3r написа:Някой има ли информация относно:

Предполагам, че LEXUS-а ще каже, че и това, както декра е измама и долна инсинуация, породена от таен немски агент във висшите мениджърски ешалони на тойота, транспортното министерство на япония и сащ и т.н., ама понеже си возя детето в 2 тойоти (само незнам коя от двете е номер 1), та искам да попитам, дали някой знае за кои модели се отнася, за да знам дали да ходя да тормозя ТМА?
И тия лъжат!!! Не им вярвай!!
Днес Бойко Борисов и каза, че тази новина е манипулирана ... ,а каквото каже, то е единственото вярно.
Няма такова изтегляне. Тойота е номер едно!

MX5

Мнение от MX5 » 27 Яну 2011 01:40

gh0s7r1d3r написа:и като отидох да си го взема, ако не ги бях попитал, дали са ми оправили педала на газта, нямаше да го пипнат, камо ли да ми се обадят да ме викнат.
Абе това не може да е истина. Сънувал си. Lexusa e чел по списания, че за разлика от Фолксваген, Тойота ти се обаждат. Щом е чел и така казва, значи той е прав. Ти като си отишъл каквото е станало не важи, защото в списанието пише различно ...

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 27 Яну 2011 01:52

MX5 написа:
gh0s7r1d3r написа:и като отидох да си го взема, ако не ги бях попитал, дали са ми оправили педала на газта, нямаше да го пипнат, камо ли да ми се обадят да ме викнат.
Абе това не може да е истина. Сънувал си. Lexusa e чел по списания, че за разлика от Фолксваген, Тойота ти се обаждат. Щом е чел и така казва, значи той е прав. Ти като си отишъл каквото е станало не важи, защото в списанието пише различно ...

Освен това, Тойота/Лексус са номер 1, ако си забравил. И има едно проучване за задоволствие на клиентите, в което, не бива да те изненадва, че тойота/лексус, пак са номер 1.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Яну 2011 02:54

gh0s7r1d3r написа: Имат 5 годишна гаранция, ама от 1 година насам. Преди това бяха с три - на едната изтече отдавна, а на другата изтича май месец. И понеже, пак си чел, а аз съм го живял, колега, да ти кажа, че Яриса ми беше в ТМА за боя и като отидох да си го взема, ако не ги бях попитал, дали са ми оправили педала на газта, нямаше да го пипнат, камо ли да ми се обадят да ме викнат.
Колега, аз в ТМ-Ауто ходя от 99-та година, когато не знам какво си карал. Също така познавам1/3 от хората там. Не е нужно да се напъваш да те видим колко си в живия живот. Разбираш ли, хората ще преценят кое какво, кой ,как. Това твоето е наистина някакво небалансирано напъване. Бил в ТМА, ОК, браво, знаеме вече ти караш нови Тойоти, а аз стари Карини. И ти си практик, щото си ги караш и се возиш в на познати Аудитата, а аз съм теоретик,защото карам Карина,ходя по кафетата с нея, много съм далеч от твоя свят и нямам допир до нови Тойоти, нито до нови Аудита. smile.gif Ехаа, и нека хората говорят. :thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

ace

Мнение от ace » 27 Яну 2011 04:37

MX5 написа:

Аз не чета списания, но знам, че на мен за педала ми се обадиха. Ако пак ми се обадят за друга кампания ще бъда доволен, че на хората от тойота им пука дали са ми продали нещо качествено и искат да го оправят ако някъде са сбъркали.

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 27 Яну 2011 06:09

На баща ми също му се обадиха когато беше сервизната акция за педала на газта. Освен това съм 1000000000% сигурен, че на официалния сайт на Тойота доста дълго време висеше един pdf в който уведомяваха всички собственици на засегнати модели. Ако това не е оповестяване не знам кое е!
Аз си карам стария, железен Ярис и не ти тичам по нииииикакви акции tongue.gif
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 27 Яну 2011 06:44

На мен също ми се обадиха за една сервизна кампания въпреки че колата ми не беше засегната от нея smile.gif Така е се обаждат хората :thumbsup:

gicho

Мнение от gicho » 27 Яну 2011 08:26

Ей, пак се почна! Аз затова новината я пуснах в "Говорилня" щото очаквах подобно развитие ако пусна нова тема ... Ама не можа да се размине! tongue.gif
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
martod

Мнение от martod » 27 Яну 2011 08:52

Akima написа:Аз съм доволен,че изтеглят коли - това значи че стоят зад продукта си и дори и да има някакъв проблем са готови да го отстранят! :thumbsup:
Аз пък съм доволен от производители, които не гледат непременно да са №1 по продажби, а отстраняват дефектите си преди да ти продадат колата ..
Ама разни хора- разни идеали .. smile.gif
Това да претендираш че си №1 и в същото време да ползваш Китайски шлаух от всичко по 1 лев за горивопровод, ми звучи някак си несериозно .. sad.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
sstefan

Re: Тойота изтегля нови 1.7 млн. автомобила от пазара.

Мнение от sstefan » 27 Яну 2011 09:04

gh0s7r1d3r написа:Някой има ли информация относно:

Щом си возиш детето с две Тойоти най-добре е да не рискуваш повече-ПРОДАЙ ГИ, и си вземи нещо сигурно за цялото семейство.Въобще не прави компромис !
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна

gicho

Мнение от gicho » 27 Яну 2011 09:06

Изтеглят ги, защото това засяга безопасността, и ако още не са ги напънали от разните хамерикански агенции, скоро ще го направят (няма разминаване). А това обикновено е съпроводено със стабилна глоба ... Просто счетоводителите и статистиците им са сметнали кое е по-евтино.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Публикувай отговор