Колега кажи как са като ги монтираш. аз на предната кола си бях взел едни крушки с "ксенонов ефект" и бях купил такива габарити, че обикновените много ми жълтееха. тук ги купих за около 4-5 лева комплекта ама нещо не останах особено удовлетворен. първия комплект свети общо около 5-6 часа и едната крушка изгоря. купих си втори комплект, но от него едната изобщо не светеше, а другата светеше когато си поиска и ги махнах нацяло.Akima написа:Сега съм си поръчал от UK ледове и ще пиша отзиви като пристигнат:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT
защо не ми изгарят крушките на фаровете? единия е готов!
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Ael
- Обратна връзка:
Това са ми крушките за късите светлини - сиреч най-използваните. За да затвърдим гинеса когато купих колата я взех с някъв DRL монтиран който включваше късите светлини веднага щом колата запали. Така колата е карана 2 години преди аз да го премахнаTATI написа:Това са крушките за фаровете за мъгла, а те са 51 вата

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
ако не е тайна,защо направи това подобрение,или просто не обичаш екстрите? laugh.gifAel написа:... За да затвърдим гинеса когато купих колата я взех с някъв DRL монтиран който включваше късите светлини веднага щом колата запали. Така колата е карана 2 години преди аз да го премахна
@stereo_man
тия да не са някакви рециклирани вe? laugh.gif
аз моите резервни ги поръчах преди 2 години от xenonlook.com ,ама чакам да изгори поне 1-та оригинална,че да видим колко синьо(ли бяло ли беше) светят.е и не бяха такива стинки като твоите де.

@Akima
ако не те затруднява моля качи някоя снимка с резултата като му дойде времето.

- Ael
- Обратна връзка:
Първо обичам екстритеjim_beam написа:ако не е тайна,защо направи това подобрение,или просто не обичаш екстрите? laugh.gif

- stereo_man
честно казано не се бях замислялjim_beam написа: @stereo_man
тия да не са някакви рециклирани вe? laugh.gif
аз моите резервни ги поръчах преди 2 години от xenonlook.com ,ама чакам да изгори поне 1-та оригинална,че да видим колко синьо(ли бяло ли беше) светят.е и не бяха такива стинки като твоите де.![]()

-
- Получена благодарност: 1 път
Като не светне извади 'крушката', завърти я на 180гр. и пак постави в цокъла - LED габаритите имат поляритет и има 50% вероятност да е монтирана грешно първия път.stereo_man написа:... и там не светнаха . първоначално си мислих да не би да не дава хубав контакт (заради тънките телчета), но не успях да го оправя и сега ми красят жабката.
- stereo_man
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Тези,който съм поръчал имат вграден резистор и няма значение как ще ги поставиш - няма да изгорят:Scott написа:Като не светне извади 'крушката', завърти я на 180гр. и пак постави в цокъла - LED габаритите имат поляритет и има 50% вероятност да е монтирана грешно първия път.
Built-in current limiting resistor and diode to protect the LED from reversed polarity +/- installation.
това за габаритите се прави пред магазина, за да ти ги смени продавача, щото доста често има дето не работят. задължително се въртят и натискат яко:), явно са пълен шит, щом са 3лв. комплекта...
иначе за късите светлини, на королата ми е изгаряла само 1 предна къса светлина на 6-7 години. след това сложих ксенони. а, да, и една крушка на заден стоп...
не знам тия по-новите коли що горят така често...
а иначе за новите опели... мнооого сервиз и мнооого набутвация.... само ремонти...
иначе за късите светлини, на королата ми е изгаряла само 1 предна къса светлина на 6-7 години. след това сложих ксенони. а, да, и една крушка на заден стоп...
не знам тия по-новите коли що горят така често...

а иначе за новите опели... мнооого сервиз и мнооого набутвация.... само ремонти...
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

-
- Получена благодарност: 1 път
Няма да изгорят, но ако ги поставиш наобратно няма и да светнат, заради diode to protect the LED from reversed polarityAkima написа:Тези,който съм поръчал имат вграден резистор и няма значение как ще ги поставиш - няма да изгорят:
Built-in current limiting resistor and diode to protect the LED from reversed polarity +/- installation.

За да светят независимо от положението им трябва двупътен изправител, но досега не съм виждал такива от евтинджосите.N.b Polarity sensitive If you insert them into the socket and they don't Illuminate, Simply reverse them
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Именно за това говорим - няма да изгорят - всеки средно интелигентен "чИляк" ще се сети да ги завърти като не светнат.Scott написа:Няма да изгорят, но ако ги поставиш наобратно няма и да светнат, заради diode to protect the LED from reversed polarityAkima написа:Тези,който съм поръчал имат вграден резистор и няма значение как ще ги поставиш - няма да изгорят:
Built-in current limiting resistor and diode to protect the LED from reversed polarity +/- installation.![]()

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
newmiro написа:това за габаритите се прави пред магазина, за да ти ги смени продавача, щото доста често има дето не работят. задължително се въртят и натискат яко:), явно са пълен шит, щом са 3лв. комплекта...
...
интересна работа,днес се мотах по магазините и какво да видя-в bauhaus комплект 2 бр. осрам W5W за габаритите 1,90€ made in germany! имаше и едни ментета made in italy 1,20€ комплекта! значи толкова си струват просто!ама тия на колегата сигурно са 2-ра ръка с такъв дълъг живот! biggrin.gif
ps: тук не говорим за LED,и колегата спомена за ксенонов ефект,това са нормални крушки.
Последно промяна от jim_beam на 27 Яну 2011 22:05, променено общо 1 път.