Размер на зимни гуми за Е11
- racing_fan
Е колега завиждам ти, и аз искам G6R поне, ама...
Иначе аз не обичам да возя хора, особено като знам, че ще ми опира... Максимум 2-ма мога да кача и то рядко. Днеска ги гледах пак тия 15-ки 195, абе бая гума си е тва. Колата определено с 14-ките и с железарките джанти вози 3 пъти по-меко и набира по-бързо. А пък как спрях днеска не е истина - беше или късмет или опит и точна преценка, надявам се второто. Тия зимни BF Goodrich доста добри ще дойдат. Тръгвам да завивам в улицата пред блока, пред мене завива друга кола, ама понеже има наспрели коли и трудно става разминаването. И идваше кола и тоя отпред наби рязко спирачки за да я пусне да мине и аз спирам веднага и спрях точно на сигурно не бяха повече от 3 санта разстояние. Нито ми блокираха гуми, нито изсвириха, нищо. Как го прецених, че ще спра не знам. Нямам АБС. Ама чак се накефих де, като на филм некво стана, щото си се бях и засилил.
Иначе аз не обичам да возя хора, особено като знам, че ще ми опира... Максимум 2-ма мога да кача и то рядко. Днеска ги гледах пак тия 15-ки 195, абе бая гума си е тва. Колата определено с 14-ките и с железарките джанти вози 3 пъти по-меко и набира по-бързо. А пък как спрях днеска не е истина - беше или късмет или опит и точна преценка, надявам се второто. Тия зимни BF Goodrich доста добри ще дойдат. Тръгвам да завивам в улицата пред блока, пред мене завива друга кола, ама понеже има наспрели коли и трудно става разминаването. И идваше кола и тоя отпред наби рязко спирачки за да я пусне да мине и аз спирам веднага и спрях точно на сигурно не бяха повече от 3 санта разстояние. Нито ми блокираха гуми, нито изсвириха, нищо. Как го прецених, че ще спра не знам. Нямам АБС. Ама чак се накефих де, като на филм некво стана, щото си се бях и засилил.
- bubbator
- Обратна връзка:
Мда... BF Goodrich е оптимален вариант за мен цена качество. Перфектни са и Winter G и G-Force (новия модел). С Profiler-a не съм я карал моята хубавица все още, обаче като си взема другата година ще споделя. biggrin.gif
Бих препоръчал горещо за летни гуми на Е11 185/65/14 Fulda Ecocontrol. Евтина гума от най-висок клас!
Бих препоръчал горещо за летни гуми на Е11 185/65/14 Fulda Ecocontrol. Евтина гума от най-висок клас!
Последно промяна от bubbator на 30 Ное 2008 00:13, променено общо 1 път.
'99 Corolla E11 1.6 110PS G6R
- bubbator
- Обратна връзка:
b0by, по каталог размерите са едни и същи за всички Е11, въпроса е дали някой е пробвал по-нестандартни гуми върху 15" джанти като 175/65/15, 185/60/15, 185/65/15. Интересувам се, понеже съм фен на по-високите коли
За 195-ците мисля, че всички са единодушни, че не стават освен с допълнителни "хватки" по окачването.

За 195-ците мисля, че всички са единодушни, че не стават освен с допълнителни "хватки" по окачването.
е моята е 1.6 двигател. и лятото карам с лети джанти 15ки.bubbator написа:Май няма никой писал дотук с 1.6 двигател и затова 15" цола джанти идват тежки. Карал съм и с 185/65/14 и с 185/60/15 и мога да споделя, че разхода на гориво е един и същ. Разликата в размера се усеща при по-рязко взимане на завои и скорости над 130 km/h.
гумата е 185/55/15 май беше.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Нямаш проблеми, но виж джантите да са с подходящи параметри, така, че гумата да стои на същото място спрямо окачването както оригиналната. Ако ще променяш и ширината на джантата - трябва да провериш да не почне да опира някъде, а и е добре да ползваш и офсет калкулатор в тоя случай ...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- bubbator
- Обратна връзка:
CaRp, това 185/65/15 много ме окуражи
Това са +25мм над махсималния препоръчителен размер (185/65/14) според калкулатора за гуми.
С какви джанти си: лети, стоманени?...5.5J ли са? Случва ли се да опират някъде при неравности или при завои? Ако споделиш и какъв ти е разхода на гориво, цена няма да имаш

С какви джанти си: лети, стоманени?...5.5J ли са? Случва ли се да опират някъде при неравности или при завои? Ако споделиш и какъв ти е разхода на гориво, цена няма да имаш

Последно промяна от bubbator на 01 Дек 2008 00:41, променено общо 1 път.
195 не ти ли опират някъде? отзад при повече товар или хора, или отпред при пълен завой?CaRp написа:Здравейте на всички, от скоро и аз съм притежател на Corolla 1.6 G6R, летните ми гуми са с размери 195/55-15, сега сложих зимни 185/65-15 и в двата случая всичко е наред.
stay up and keep shining!!

Джантите са оригиналните на колата, лети 15" не съм сигурен, но мисля, че са 6J. До сега не съм усетил да опира, с трима човека и малко багаж.bubbator написа:CaRp, това 185/65/15 много ме окуражиТова са +25мм над махсималния препоръчителен размер (185/65/14) според калкулатора за гуми.
Колкото до разхода това е много относително понятие предвид влаченето в задръстванията, затова ти казвам 9.5-12.5/100км.